Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  Paddock liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
42 : 7
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 7 28 0 7
MUS 0 0 7 0
Statistiky

Datum: 4.10.2020 v 14:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Martin Živný (U), Pavel Voráček (HL), Mikuláš Zouvala (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Michal Stoklásek, 2y run (Jaroslav Ulica kick); 10:10
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Michal Bock, 2y run (Jaroslav Ulica kick); 10:43
Přerov Mammoths TD - 20:0 - Adam Žouželka, 27y run (kick neúspěšný); 9:18
Přerov Mammoths TD - 27:0 - Patrik Schwarz, 17y interception return (Jaroslav Ulica kick); 4:03
Přerov Mammoths TD - 35:0 - Adam Žouželka, 26y run (Marek Školoudík 2pt pass od Michal Stoklásek); 3:14
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 35:7 - Karel Poláček, 70y punt return (Jan Kraus kick); 6:32
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 42:7 - Adam Žouželka, 76y run (Jaroslav Ulica kick); 4:53
Komentář k zápasu

Nedělní zápas Paddock ligy nabídlo v Přerově souboj dvou nováčků. Domácích Mammoths s jedním vítězstvím a hostujícími Mustangs, kteří sladkost vítězství v nejvyšší lize ještě neochutnali. Podle Fortuny byli jasnými favority Mammoths, ale nikdo lehké utkání neočekával.

Los vyhráli hosté, a protože zvolili příjem, šel na hřiště jako první jejich útok. Domácí postupně zacelují díry v obraně po zraněních, a tak to v prvním drivu byla klasická pevná mamutí obrana, které hostujícímu útoku nedovolila téměř nic a ten musel brzy odpuntovat a pustit na hřiště útok vedený Michalem Stokláskem.

První drive domácích vypadal úplně jinak a dal věrným domácím fanouškům vzpomenout na úvodní zápas s Ostravou. Michal Bock se krásným během dostal až na dohled endzóny, kam míč nakonec dopravil domácí quarterback Michal Stoklásek a po potvrzení kopem šli domácí do vedení 7:0.

Ve zbytku čtvrtiny toho útoky moc nepředvedly. Hosté byli drceni domácí obranou, kde opět vynikal tvrdými hity především Lubomír Dohnal. Domácí útok, který šel opět především po zemi, pak dvakrát přišel o míč při fumblu running backa, přičemž ve druhém případě k němu došlo jen pár yardů od hostující endzóny.

Co se nedařilo ve čtvrtině první, rozjelo s v té druhé. Obrana Mammoths nepouštěla Mustangy ani po zemi ani vzduchem, a protože hosté se pokoušeli hrát i čtvrté downy, dostával útok na hřišti dobré výchozí pozice. Když to jde domácímu útoku po zemi, šlape jako stroj, a to se naplno ukázalo během druhé čtvrtiny, kdy předvedli dlouhé běhy oba domácí running backové Michal Bock i Adam Žouželka. Jako první se do hostující endzóny podíval první z nich. O několik málo minut později, po zranění Bocka, pak i Adam Žouželka. Když se tento touchdown nepodařilo potvrdit, svítilo na scoreboardu po pár minutách druhé čtvrtiny 20:0.

A to nebylo pro hosty vše, Patrick Schwarz zachytil míč letící z ruky hostujícího Martina Ernekera a doběhl si s ním až do endzóny pro pick six. Jaroslav Ulica se nemýlil a už to bylo 27:0. Těsně před koncem čtvrtiny si pro druhý úspěch doběhl Adam Žouželka a po dvoubodové konverzi se první poločas dohrával za stavu 35:0.

Druhý poločas začal na míči domácí útok, ale tento drive se mu moc nepovedl a skončil brzkým puntem, který navíc vrátil hostující returner Karel Poláček až do domácí endzóny a po potvrzení kopem z nohy Jana Krause hosté snížili na 7:35. Díky výraznému náskoku dostali v domácí obraně možnost i náhradníci, což vedlo k tomu, že se hostující útok prosazoval lépe, ale k ničemu většímu, než k jednomu neúspěšnému pokusu i field goal ho domácí obrana nepustila.

Ve čtvrté čtvrtině se na hřišti objevil na postu quarterbacka domácí ofenzivní koordinátor Radim Dohnal, domácí se po hřišti stále posouvali především po zemi, k posunu jim navíc pomáhal obraná Mustangů častými fouly a tak i nakonec Radim Dohnal dovedl útok ke skórování, kdy si další výlet do hostující endzóny udělal nezastavitelný Adam Žouželka a po úspěšném kicku se skóre zastavilo na 42:7.

Autor článku: Petr Stejskal

Fotografie ze zápasu