Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  2.Liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Liberec Titans
0 : 7 OT
Mladá Boleslav Greenraiders Mladá Boleslav Greenraiders
Q1 Q2 Q3 Q4 OT
TIT 0 0 0 0 0
GRD 0 0 0 0 7

Datum: 23.8.2020 v 14:00
Počasí: Zataženo, 23°C
Počet diváků: 350
Rozhodčí: Filip Malý (R), Dragan Panić (U), Pavel Voráček (HL), Richard Hranička (LJ), Pavel Moravec (BJ)
 

Scoring summary
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 0:7 - Jan Gavura, 5y run (Filip Jelínek II kick); 0:00
Komentář k zápasu

Nedělní souboj v Liberci mezi domácími Titans a Greenraiders z Mladé Boleslavi se nesl v duchu trápících se útoků a pevných obran. Fanoušci defenzivního fotbalu si přišli na své. Ti, a potom také fandové puntování.

První čtvrtina nenabídla nic jiného než neúspěšné běhové akce, sacky quarterbacků a drivy stylem "tři a ven". K vidění tedy sice nebyly žádné body, za to jsme mohli vidět jednu z nejrychleji odehraných čtvrtin vůbec, jelikož herní čas se prakticky nezastavoval a oba útoky si dávaly na čas s příští rozehrávkou.

Druhá čtvrtina vypadala již více nadějně, minimálně pro domácí Titans. Titans dvakrát přešli přes celé hřiště, bohužel oba drajvy skončily neúspěšně. Vojtěch Pulec chytal dlouhý pass od quarterbacka Pavla Mráze v endzóně, bohužel už měl jednou nohou vyšlápnuto a žádný bodový příděl se tedy nekonal. Následný kop z pole byl neúspěšný. Napodruhé selhaly passové bloky pro Filipa Brázdila, který byl sackován a Titans byli Mladou Boleslaví vytlačení z dostřelu a následoval tedy pouze punt. Titans oproti Greenraiders začali vystrkovat růžky, nicméně v poločase svítilo na scoreboardu stále 0:0.

Ve třetí třetině se hra výrazně zpomalila, oba celky cítily, že to po zemi nepůjde a začalo se více passovat, nicméně míč se stále pohyboval po hřišti stylem "pět yardů dopředu, čtyři dozadu". Titans se znovu dostali na dostřel branky hostí, znovu neúspěšně.

Poslední čtvrtka zápasu nám neukázala nic jiného, než co jsme mohli vidět v prvních třech (tzn. pevné obrany a další neúspěšný pokus Titans o field goal). Za stavu 0:0 se tedy šlo do prodloužení.

A v prodloužení se může stát cokoliv. Na míči začali Greenraiders. Paradoxně se tak ocitli nejblíže endzóny domácích za celý zápas. A stačili dvě úspěšné passové akce od Jana Gavury, aby se Greenraiders ocitli tři yardy od domací endzóny a pěkným quarterback sneakem se opět Jan Gavura probil do endzóny domácích a skóroval tak jediný touchdown zápasu, který byl potvrzen za jeden bod kopem od Filipa Jelínka.

Titans byli odhodlaní Mladé Boleslavi oplatit stejnou mincí a celkem rychle se jim dařilo posouvat míčem směrem k endzone soupeře, všechna snaha ovšem skončila interceptionem pár yardů od cíle a z vítězství se tak radovali Greenraiders.

Autor článku: Kristián Koller

Fotografie ze zápasu