Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  2.Liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Třinec Sharks
7 : 27
Nitra Knights Nitra Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
SHA 7 0 0 0
KNI 6 14 7 0

Datum: 12.9.2020 v 17:00
Počasí: Polojasno, 23°C
Počet diváků: 126
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Jaroslav Rybář (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Ján Polák (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Nitra Knights TD - 0:6 - Marek Brenčič, 50y pass od Boris Bútora (kick neúspěšný); 10:16
Třinec Sharks TD - 7:6 - Peter Banik, 1y run (Lubomír Dřímal kick); 0:01
2.čtvrtina
Nitra Knights TD - 7:13 - Mário Bíro, 7y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 3:54
Nitra Knights TD - 7:20 - Gorazd Lazorík, 9y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 2:52
3.čtvrtina
Nitra Knights TD - 7:27 - Mário Bíro, 55y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 0:04
Komentář k zápasu

Netradičně až v 17:00 začal zápas o první místo východní skupiny 2.Ligy. 

Skóre otevřeli hosté hned v prvním drivu, kdy Chvojka nezvládl pokrýt Brenčiče a 50 yardů dlouhým passem od Bútory doběhl pro první touchdown zápasu. Následný kick se Sharks podařilo zblokovat a snahu hostí doběhnout pro dva body zastavit.

Domácím se dařilo postupovat po hřišti a těsně před koncem první čtvrtiny se až do endzóny protlačil Banik. Dřímal branku neminul a Sharks tak šli do jednobodového vedení. To byl ovšem poslední bodový zisk žraloků. 

Obrana Sharks sice zvládla Knights držet na jejich polovině, ale když přihrávku domácího quarterbacka vystihl obránce hostí a míč donesl až do redzóny, Bútora vrátil hostům vedení krátkým passem do středu hřiště.

Stejnou chybu jakou mohli diváci vidět v minulém zápase Sharks, kdy Golems nezalehli volný míč po kickoffu, zopakovali tentokrát domácí a místo jejich útoku šla na hřiště opět obrana. Ta dokázala Knights udržet a nedovolit jim skórovat. Ubránila i zahrávaný 4. down, jenže při teto akci neudržela střídačka Sharks emoce na uzdě a výsledkem byl flag za nesportovní chování, 15yardová penalizace a automatický 1. down. Místo útoku opět zůstala na hřišti obrana Sharks. Hosté rozehrávali z 9 yardů a pro šest bodů vzduchem si v rohu hřiště vyskočil Lazorik. Poločas tak končil za stavu 7:20. 

Poločas druhý už tak atraktivní na body nebyl. Obrana Sharks přidala dva interceptiony. Útok domácích poté po hřišti postupoval, ale bodový zisk nepřinesl. V závěru třetí čtvrtiny Outrata podskočil pass Bútory na Bíra a ten přidal svůj druhý a zároveň poslední touchdown zápasu. Extra point Lazorika upravil výsledek na konečných 7:27.

Ač tomu výsledek neodpovídá diváci mohli vidět vyrovnaný zápas, kde Knights potrestali všechny chyby Sharks, a proto se tak posunuli do čela skupiny.

Autor článku: Ondřej Chvojka

Fotografie ze zápasu