Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  2.Liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Liberec Titans
10 : 13
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
TIT 7 0 0 3
BOB 7 0 0 6

Datum: 13.9.2020 v 14:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 113
Rozhodčí: Jiří Hovorka (R), Stanley Hameder (U), Jakub Kilian (HL), Richard Hranička (LJ), Pavel Moravec (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Liberec Titans TD - 7:0 - Jakub Kozák, 5y run (Michal Žahourek kick); 10:16
Příbram Bobcats TD - 7:7 - Petr Datel, 12y run (Filip Stibor kick); 6:51
4.čtvrtina
Liberec Titans FG - 10:7 - Pavel Mráz, 26y; 10:21
Příbram Bobcats TD - 10:13 - Tomáš Bučil, 38y run (kick neúspěšný); 1:28
Komentář k zápasu

Nedělní zápas Titans s Bobcats měl nádech souboje o účast ve finále. Titans by výhrou živili reálné šance na postup.

Scénář zápasu byl pro začátek nastavený naprosto jasně. Bobcats nasadí své největší útočné zbraně, quarterbacka Jakuba Malláta, running backa Petra Datla a wide receivera Sebastiána Tesaříka a Titans se je pokusí zastavit svoji tvrdou obranou v čele s Ladislavem Pulcem a Lukášem Turýnským.

Na míč nastoupili Bobcats, a přestože obrana Titans hrála kvalitně, hned od začátku zápasu a donutila Bobcats hrát dvakrát čtvrtý down. Oba tyto čtvrté downy Bobcats proměnili fakem z puntu v první downy. Celý drive tak po dvou minutách herního času skončil 12yardovým během Petra Datla. Filip Stibor touchdown potvrdil kopem za bod.

Libereckému útoku se tolik nedařilo, ale zlom přišel ve chvíli, kdy se Bobcats na míči rozhodli znovu zahrát čtvrtý down, a to přímo na své vlastní 20yardové linii. Risk se nevyplatil, Titans tentokrát Bobcats zastavili a po několika hrách donesl míč do endzóny hostí Jakub Kozák.

Druhá čtvrtina se nesla na obou stranách v duchu běhů pro krátké vzdálenosti, které nikam nevedly, a sice na oko pěkných passových pokusů, nicméně nezachycených.

Gameplan do druhé půle byl pro obě strany stejný – rozhýbat passový útok, což se v zásadě povedlo jak Titans, tak Bobcats. Zatímco se Titans ve čtvrté čtvrtině dostali na dostřel branky a Michal Žahourek kopl pro Titans 3 body, Bobcats si svoji nedisciplinovaností kvůli faulům kazili svoje postavení na hřišti a ve výsledku nasbírali téměř 100 yardů na penaltách.

Zápas se pomalu blížil ke konci a Bobcats po interceptionu získali míč na půlce hrací plochy. Rozhodli se míč držet co nejdéle a rozhodnout zápas v tomto jediném drivu, což se jim nakonec povedlo a minutu a půl před koncem hrací doby skóroval běhový touchdown Tomáš Bučil. Titans už neměli dostatek času převrátit misky vah ve svůj prospěch a zápas tak skončil 10:13 pro hosty.

Autor článku: Kristián Koller