Home  /  Zápasy  /  Ženy  /  Soutěž žen 2020  /  1. ženská liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Amazons
62 : 0
Jičín Windstorms Jičín Windstorms
Q1 Q2 Q3 Q4
AMA 21 21 7 13
HUR 0 0 0 0

Datum: 3.10.2020 v 11:00
Počasí: Jasno, silný vítr, 21°C
Počet diváků: 32
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), David Hájek (U), Jaroslav Rybář (HL), Kateřina Šlesingerová (LJ), Richard Gazdík (BJ), Jan Pospíchal (SJ), Pavel Samek (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Amazons TD - 7:0 - Tereza Kubicová, 43y run (Markéta Oharková kick); 9:50
Brno Amazons TD - 14:0 - Tereza Kubicová, 32y pass od Alžběta Nečasová (Markéta Oharková kick); 5:50
Brno Amazons TD - 21:0 - Markéta Oharková, 1y run (Markéta Oharková kick); 1:33
2.čtvrtina
Brno Amazons TD - 28:0 - Lenka Vavrisová, 10y pass od Alžběta Nečasová (Markéta Oharková kick); 11:07
Brno Amazons TD - 35:0 - Helga Baumann, 51y pass od Alžběta Nečasová (Markéta Oharková kick); 8:22
Brno Amazons TD - 42:0 - Markéta Oharková, 4y run (Markéta Oharková kick); 0:09
3.čtvrtina
Brno Amazons TD - 49:0 - Tereza Kubicová, 18y pass od Alžběta Nečasová (Markéta Oharková kick); 2:30
4.čtvrtina
Brno Amazons TD - 55:0 - Alžběta Nečasová, 4y run (kick neúspěšný); 8:25
Brno Amazons TD - 62:0 - Alžběta Nečasová, 11y run (Markéta Oharková kick); 0:49
Komentář k zápasu

Nováček ženské nejvyšší ligy Jičín Windstorms o uplynulém víkendu zamířil na domácí hřiště Brna Amazons, týmu, který 1. ženské lize kraluje už čtyři sezóny a i letos poráží své soupeře víc než přesvědčivě. Ani v případě nováčka soutěže se nekonalo žádné překvapení.

Nekompromisní brněnská obrana nedovolila útoku jičínských Vichřic téměř žádný posun po hřišti. A to ani po zemi, ani vzduchem. Svůj podíl na tom má zejména vynikající práce brněnské defenzivní lajny, kde dominovala s číslem 33 Zuzana Horvátha. Obrana domácího týmu ve středu se zkušenou Lucií Henešovou tak ubránila vlastní endzónu a ze zápasu vyšla s čistým štítem, kdy si brněnská secondary ohlídala také přihrávky jičínské quarterbackyně, které v minulých zápasech překvapily některé soupeře.

Brněnský útok v oslabené sestavě téměř za celý zápas nezaváhal. Hned z prvního drivu se prosadila tradičně po zemi runnig back Tereza Kubicová, která se v improvizované sestavě později v zápase představila na pozici slot receivera, kde zaznamenala dva touchdownové passy od quarterbacka Alžběty Nečasové. Premiérové touchdowny v letošní sezoně si připsala také druhá z dua running backů, Markéta Oharková, která je v zápasech vidět především na pozici neomylného kickera.

„Byl to dobrý zápas. Holky z Jičína ukázaly v obraně tvrdost, která byla na nováčka ligy a v podstatě hráčky, které hrají fotbal mnohdy pár měsíců, docela překvapením. V další sezoně budou určitě velice kvalitní soupeř. Je vidět, že se každý zápas učí a posouvají mílovými kroky kupředu,” ocenila Oharková soupeřky.

Takzvané mercy rule uvedli rozhodčí v platnost už během 2. čtvrtiny, a zápas tak skončil už necelé dvě hodiny po kickoffu. Brněnská rozehrávačka Nečasová svými passy i přes větrné počasí poslala do endzóny také Helgu Baumann a Lenku Vavrisovou. Obě veteránky a známé tváře brněnské obrany se letos představují zejména v ofenzívě. Quarterback Nečasová pak v závěru zápasu pro 2 touchdowny v poslední čtvrtině zápasu doběhla sama.

Autor článku: Brno Amazons