Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  Kittfort liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
28 : 21
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 0 14 7
GLA 0 7 14 0
Statistiky

Datum: 15.8.2021 v 13:00
Počasí: Jasno, 31°C
Počet diváků: 624
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Kamil Kroulík (U), Oldřich Kumhera (HL), Jakub Kilian (LJ), Petr Márai (BJ), Jiří Hovorka (SJ), Michal Rosíval (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Shazzon Mumphrey, 1y run (David Růžek kick); 9:32
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:7 - Petr Čermák, 15y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 7:51
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:7 - Jiří Kohut, 15y pass od Shazzon Mumphrey (David Růžek kick); 8:57
Vysočina Gladiators TD - 14:14 - Petr Čermák, 32y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 6:31
Prague Lions TD - 21:14 - Josef Janota, 20y pass od Shazzon Mumphrey (David Růžek kick); 3:09
Vysočina Gladiators TD - 21:21 - David Calta, 76y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 2:17
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:21 - Marek Suchý, 36y pass od Shazzon Mumphrey (David Růžek kick); 7:11
Komentář k zápasu

Prague Lions a Vysočina Gladiators si svou odvetu tentokrát užili i před zraky televizních kamer na stadionu UNYP Areny v Praze. Hned úvod utkání naznačil, že se bude jednat o další skvělou podívanou. Po big play Davida Hlaváčka zakončil dlouhý drive domácích skokem do endzóny quarterback Shazzon Mumphrey.

Hosté dokázali odpovědět ve druhé čtvrtině utkání. Už to vypadalo, že jsou při čtvrtém downu v úzkých, ale quarterback Clark Hazlett dokázal passem najít Petra Čermáka a Gladiators tak srovnali krok.

Dlouho to vypadalo, že se bude jednat o zápas obran. Tomu přispěla i situace z konce prvního poločasu, kdy nejprve Hazlettův tečovaný pass zachytil Charon Jachjajev, aby hned při dalším snapu hodil Mumphrey míč do rukou Jana Bavloviče. 

Těžko říct, co hráči o poločasové pauze jedli a pili, pravdou ale je, že se od druhé půle začal hrát úplně jiný fotbal. Slovo dostaly útoky. Po špatném snapu hostů na 4&1 dostali Lions královskou pozici na hrací ploše a dokázali jí přetavit v touchdown, který zachytil Jiří Kohut.

Vysočina ale znovu dokázala rychle odpovědět. Ačkoliv byla v úzkých a rozehrávala z pozice 2&30, krásnou big play na Davida Caltu se dostala zpět do hry. O chvíli později pak absolutně zaváhala secondary Lions, která nechala Petru Čermákovi dálnici, kterou dokázal s Hazlettem využít.

Po další dobré startovní pozici na hrací ploše to však znovu byli Lions, kteří se dostali do vedení. Mumphrey našel milimetrovým hodem ruce Josefa Janoty, jenž opět poslal Lions do vedení. Gladiators museli celý zápas dotahovat, ale na 21:21 se jim to opět podařilo, a to opravdu výsostně. Nejhezčí akci zápasu předvedla dvojice Hazlett-Calta, kdy quaterback hostí našel ve středu hřiště okénko v coverage Lions, David Calta míč zachytil, zařadil vyšší rychlostí stupeň a doběhl si pro nádherný 76yardový touchdown. 

Poslední slovo v utkání přeci jen patřilo Lvům. Zhruba sedm minut před koncem zápasu totiž ukázal Marek Suchý ruce z plastelíny. Pořádně se natáhl za dlouhým míčem od Mumphreyho a snad jen setrvačností doběhl do endzóny. I přesto ale byli Gladiators nesmírně blízko vyrovnání. Dvě minuty před koncem byli 7 yardů od endzóny Lions, ale ani Jan Dunovský jim v tento moment nepomohl dostat míč přes goal line. Největší podíl na tom měl Tomáš Pazourek, který si připsal sack pro ztrátu zhruba třinácti yardů, na což už Vysočina nedokázala odpovědět.

Nervy drásající odvetu tentokrát zvládli lépe Pražané a posunuli se první místo tabulky Kittfort ligy. Vysočina však má zápas k dobru a proti Steelers se pokusí na svého pražského rivala dotáhnout. 

Autor článku: Viktor Maudr

Záznam zápasu

Fotografie ze zápasu