Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  Kittfort liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
31 : 20
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 7 9 0 15
STE 0 8 6 6
Statistiky

Datum: 29.8.2021 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 22°C
Počet diváků: 192
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Milan Remeš (U), Tomáš Frehar (HL), Šimon Zouvala (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Adam Žouželka, 3y run (Jaroslav Ulica kick); 6:25
2.čtvrtina
Přerov Mammoths SAF - 9:0; 6:07
Přerov Mammoths TD - 16:0 - Michal Stoklásek, 46y run (Jaroslav Ulica kick); 4:25
Ostrava Steelers TD - 16:8 - Jiří Šimečka, 9y pass od Patrik Puchala (Jan Vysloužil 2pt pass od Patrik Puchala); 0:34
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 16:14 - Jiří Košař, 1y run; 6:48
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 16:20 - Jakub Březina, 3y run; 5:19
Přerov Mammoths TD - 23:20 - Filip Novotný, 35y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 1:48
Přerov Mammoths TD - 31:20 - Adam Žouželka, 34y run (Michal Stoklásek 2pt run); 1:08
Komentář k zápasu

Poslední kolo základní části Kittfort ligy svedlo do Přerova domácí Mammoths proti ostravským Steelers, loni mamuti proti ostravským začínali, letos proti nim sezónu končí. Dokáží Steelers zase zaskočit, porazit a urvat tak první vítězství v sezóně? To byla otázka, která se vznášela nad tímto nedělním soubojem. Los vyhráli hosté, zvolili příjem a jako první šel na míč útok vedený mladým ostravským quaterbackem Patrikem Puchalou, který zaskočil za zraněného Reddinga. Domácí obrana ukázala, že se na zápas naladila dobře a donutila hostující útok k nepopulárnímu 3 a ven. První útočný drive vypadal, že i domácí útok se dobře vyspal, po povedeném drivu, který vedl především po zemi, skončilo první snažení domácích až v endzóně hostů, kam se prodral Adam Žouželka a po potvrzení Jaroslavem Ulicou tak měli důvod k úsměvu domácí diváci, 7:0. Ve zbytku první čtvrtiny se činily především obrany.

Ve druhé čtvrtině se ukázalo, jak důležité jsou special týmy. Ostravští při puntu domácích opět nepostavili returnera, jako v minulém zápase proti Gladiators, čehož domácí dokonale využili a zalehli míc na 1 yardu od endzóny. Hosté se pokusili z nepříjemné pozice dostat běhovým pokusem, to se ale nelíbilo přerovské mašině na skládky. Lubomír Dohnal složil hostujícího running backa v endzóně, výsledkem bylo safety a vedení domácích 9:0. To ale nebylo vše, po safety šel na míč opět hostující útok a dokonal práci obrany dalším pěkným drivem, opět především po zemi, a znovu se zaskvěl rychlonohý Michal Stoklásek, který utekl ostravské obraně a po 46yardovém běhu se zastavil až v endzóně a domácí tak vedli 16:0. Těsně před koncem čtvrtiny se našel i hostující útok a svůj drive zakončil krátkým pasem Patrika Puchaly na Jířího Šimečku a po úspěšné dvoubodové konverzi se šlo do kabin za stavu 16:8.

Jestli se v prvním poločase dařilo domácímu útoku posouvat po zemi, tak ve třetí čtvrtině mu toho silná ocelové obrana po zemi moc nedovolila a vzdušných akcí, snad i kvůli lehkému dešti zkrápějícímu oba týmy, k vidění z jeho strany moc nebylo. Ostravský útok se s nástupem do druhé půle vypořádával mnohem lépe, jeho drivy byly konzistentní a jen výborná práce domácí obrany, který zachytila dvakrát míč z rukou hostujícího quarterbacka držela mamuty ve hře. Jediným skórujícím v této části tak byl ostravský útok, který skóroval krátkým během Jiřího Košaře, který se hosté pokusil doplnit dvoubodovým potvrzením po zemi, ale neúspěšně.

Obrázek hry se nezměnil ani ve čtvrté čtvrtině, domácí útok se trápil po zemi, vzduchem to nešlo a opět tak musela naplno makat domácí obrana, podporována skvělými domácími diváky, kteří tentokrát museli bojovat i s početnou kolonou hostujících fanoušků. Ocelářům se podařilo zápas otočit na svou stranu, po dalším běhu, kdy se tentokrát v endzóně ocitl Jakub Březina. Hosté se opět pokusili o dvoubodové potvrzení, ale i tentokrát neúspěšně.

Před domácím útokem tak ležel 5 minut před koncem jasný úkol, předvést vítězný drive a otočit stav 16:20. Jestli to bylo sluníčko, které vysvitlo nad přerovským pažitem nebo nějaké osvícení se už nedozvíme. Najednou to ale byl úplně jiný přerovský útok, běhy doplňoval krátkými passy a drivem přes celé hřiště otočil zápas na svoji stranu, když Stoklásek našel krátkým passem Filipa Novotného, který nastartoval své nohy a byl z toho 35yardový touchdown, potvrzený kopem Ulici.

Najednou to byl hostující útok, který musel zabrat. Domácí obrana ale potvrdila svou třídu, zastavila hned první 4 pokusy hostů o first down a dala tak možnost domácímu útoku zápas dohrát. Přestože bylo do konce necelé 1,5 minuty, nemohli domácí doklekat, protože hosté měli ještě dva timeouty. Míč dostal do ruky Adam Žouželka, který se vydal doprava, tam místo nebylo, tak akci otočil na druhou stranu a byl z toho 34yardový běh do endzóny. Když hostující special tým zablokoval kop, míc zvedl Michal Stoklásek a završil svůj skvělý výkon dvoubodovým potvrzením. Teď už všichni na stadioně věděli, že ani tato sezóna nebude bez vítězství a tleskali výsledku 31:20.

Autor článku: Petr Stejskal

Fotografie ze zápasu