Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  Kittfort liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
42 : 35 OT
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4 OT
GLA 6 16 7 0 13
ALL 7 0 15 7 6
Statistiky

Datum: 29.8.2021 v 16:00
Počasí: Polojasno, 16°C
Počet diváků: 432
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Filip Znamenáček (U), Oldřich Kumhera (HL), Miroslav Makajev (LJ), Pavel Voráček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:0 - Clark Hazlett, 61y run (kick neúspěšný); 7:18
Brno Alligators TD - 6:7 - Adam Pařízek, 4y pass od Tomáš Fortelný (Filip Kollár kick); 1:48
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 12:7 - Vojtěch Kolář, 1y run; 10:34
Vysočina Gladiators TD - 19:7 - Petr Čermák, 2y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 8:00
Vysočina Gladiators FG - 22:7 - Jan Bavlovič, 29y; 0:17
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 22:14 - David Kilian, 19y run (Filip Kollár kick); 8:56
Vysočina Gladiators TD - 29:14 - Stanislav Benc, 5y run (Jan Bavlovič kick); 5:31
Brno Alligators TD - 29:22 - Jaroslav Doležal, 16y pass od Tomáš Fortelný (Jaroslav Doležal 2pt pass od Tomáš Fortelný); 0:20
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 29:29 - Robert Wirth, 16y pass od Tomáš Fortelný (Filip Kollár kick); 7:13
OT.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 35:29 - Clark Hazlett, 3y run (kick neúspěšný); 0:00
Brno Alligators TD - 35:35 - Ondřej Mareček, 25y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 0:00
Vysočina Gladiators TD - 42:35 - Clark Hazlett, 14y run (Jan Bavlovič kick); 0:00
Komentář k zápasu

Poslední kolo základní části Kittfort ligy se odehrálo v neděli 29. srpna v Jihlavě, domácí Gladiators v něm vyzvali brněnské Alligators. Pro tým z moravské metropole to byla rozlučka s letošní sezónou, pro tým z Vysočiny zápas znamenal především generálku na Czech Bowl, do kterého si Gladiators zajistili vstupenku již před týdnem v Ostravě, a který se vůbec poprvé odehraje v Jihlavě. Zápas si nenechalo ujít 432 diváků.

Do utkání vstoupili lépe domácí, obrana Gladiators nejdříve zastavila Alligators a útok jihlavských následně skóroval. Clark Hazlett se nejdříve vyhnul složení a krásným 61yardovým během zapsal prvních 6 bodů na scoreboard. Následný pokus o extra point nebyl úspěšný a hosté tak šli do útoku za stavu 6:0. Ani druhý drive Alligators nevyšel a skončil puntem, při něm se ovšem special tým vyznamenal a přišpendlil Gladiators na hranici 3 yardů od vlastní endzóny. Domácí se z této těžké pozice dostali jen pomocí puntu a na míč šli tak opět Aligátoři. Míč posouval po hřišti zejména David Kilian, který se dostal až na 5 yardů od endzóny. Quarterback Fortelný vybídl přihrávkou Roberta Wirtha a ten i díky úspěšnému extra pointu poslal svůj tým do vedení 7:6.

Do druhé čtvrtiny vstoupili Gladiators povedeným 29yardovým passem na Caltu, který dostal míč na vzdálenost 1 yardu. V následné akci dostal míč do rukou running back Vojtěch Kolář, který outside během připsal dalších 6 bodů pro svůj tým. Pokus o dvoubodovou konverzi úspěšný nebyl - 12:7 pro domácí. Do konce poločasu domácí ještě dvakrát skórovali, nejprve to byl po sérii přihrávek Petr Čermák a následně 30yardovým field goalem Jan Bavlovič, do kabin se tak šlo za stavu 22:7.

Úvod druhého poločasu patřil brněnským Alligators. Nejprve po fumblu Davida Calty získali míč do své moci a následně ho po sérii povedených akcí dostali až do endzóny domácích. Jako poslední u toho byl David Kilian, který 19yardovým během snížil na 22:14. Energii do žil vrátil domácím fanouškům Stanislav Benc, který nejprve 41yardovým během dostal míč do redzóny, odkud si následně i díky znamenitým blokům ofenzivní lajny došel pro touchdown - 29:14 pro Gladiators.

Odpověď našli i Aligátoři. Sympatickým drivem se prezentoval Fortelný a Kilian, kteří dostali míč na 15 yardů od endzóny, kde je však obrana domácích zastavila. Aligátoři na hřiště poslali special tým ve snaze o field goal, ale Tomáš Fortelný ukázkovou trick play našel svého wide receivera Doležala a ten připsal další touchdown na účet zápasu. Brnu se vyvedla i následná konverze za dva body a snížili na rozdíl pouhých 7 bodů - 29:22.

Netrvalo dlouho a Aligátoři odmazali i tento deficit, ve skvělé formě hrající Fortelný našel 16yardovým passem Wirtha a ten se při zachycení nemýlil - srovnáno 29:29 a posledních 6 minut do konce 4. čtvrtiny. Útoky obou týmů ještě dostaly pokusy rozhodnout, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný a šlo se do prodloužení, které se na českých trávnících často nevidí.

Los vyhráli Gladiators a postavili na hřiště svůj útok dirigovaný Hazlettem. Právě quarterback domácích si doběhl do endzóny, následně ale Bavlovič netrefil extra point a šanci dostali Alligators. I skvěle hrajicí Fortelný skóroval, když passem našel jednoho ze svých receiverů a brněnský special tým mohl utkání rozhodnout. Gladiators ovšem pokus o extra point také zblokovali a hrálo se dál. Výpad domácích vedl opět Hazlett a dalším během se dostal do endzóny, uspěšný byl i extra point a Alligators museli skórovat. Zápas ukončila secondary Gladiators, konkrétně Stanislav Hlach, který zachytil pass Fortelného a připsal si interception.

Autor článku: Martin Rygl

Fotografie ze zápasu