Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  Kittfort liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
23 : 0
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 7 0 9
LIO 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 11.9.2021 v 18:00
Počasí: Zataženo, 22°C
Počet diváků: 839
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jiří Hovorka (LJ), Petr Márai (BJ), Václav Kriesman (SJ), Adam Dvořáček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - David Calta, 30y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 4:38
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Clark Hazlett, 8y run (Jan Bavlovič kick); 0:43
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 21:0 - Clark Hazlett, 11y run (Jan Bavlovič kick); 10:39
Vysočina Gladiators SAF - 23:0; 9:08
Komentář k zápasu

Gladiators ve finálovém zápase nepustili proti Lions ani bod a po výhře 23:0 slaví historicky první titul v Kittfort lize. 

Na míči začali Lions a po úvodních posunech s míčem k blízkosti poloviny hřiště přišel první turnover zápasu. Mumphrey směřoval pass do pravé strany na Janotu, který nezpracoval míč a naopak ho po odrazu dokázal polapit MVP zápasu Jan Kabát.

Gladiators ale nedokázali turnover bodově potrestat. Na krátký třetí down pustil David Calta pass a ani na čtvrtý down se Gladiators passem k zisku prvního downu nedostali.

Lions se také ve druhém drivu dostali k polovině hřiště a svůj další postup zastavili vlastní chybou. Tentokrát drive prakticky zastavilo nesportovní chování running backa Ruize. Po sacku Mumphreyho na třetí dlouhý down museli Lions puntovat.

Ani v obraně se Lions nevyhnuli velkému faulu. Kamil Rusín byl vyloučen za targeting na Jana Dunovského. Útok Gladiators dokázal posun po penalizaci využít. Nejprve se quarterback Clark Hazlett prohnal středem hřiště na linii 30 yardů a následně adresoval přesný pass do endzóny na Davida Caltu, který otevřel skóre zápasu. „Je to nepopsatelný zážitek. Skórovat v Czech Bowlu hned první touchdown. Přál bych každému receiverovi to zažít,” popsal Calta po zápase svůj touchdown.

Při kickoff returnu Lions si poranil koleno Josef Janota a útok se tak na chvíli musel obejít bez jeho služeb. Útok Lions se díky Kohutovi a Ruizovi dostal hluboko na polovinu soupeře. Ofenzivní snažení se zastavilo na 22 yardech, kde si na třetí down Mumphrey nechal míč a obrana Gladiators ho složila o deset yardů zpět. Na 4&20 pak Mumphrey pouze puntoval do endzóny.

Obraně Lions se na začátku druhé čtvrtiny podařilo rychle zastavit útok Gladiators a po punt returnu Janoty začínali opět u středu hřiště. Running back Ruiz pak opět dokázal posunout svůj tým hlouběji na polovinu Gladiators. Velkou parádu vytasil při svém běhu Mumphrey, který přeskočil Bavloviče. I přesto dokázala obrana Gladiators zastavit na třetí down soupeře na 26 yardech a na 4&4 se Ruizovi nepodařilo dostat na zemi pro první down.

Lions se v průběhu prvního poločasu dařilo držet Jana Dunovského na uzdě, a tak se útok Gladiators posouval vzduchem díky Caltovi a Mašitovi. Minutu před koncem poločasu se přeci jen dokázal Dunovský výrazně prosadit a posunul útok na 9 yardů od endzóny. Práci za něho dokončil Hazlett, který nenašel volného receivera, a tak se vydal do endzóny sám. Gladiators tak 43 vteřin před koncem poločasu navýšili skóre na 14:0.

Lions ještě před koncem poločasu dostali dobrou startovací pozici po třech kickoffech, které kicker Petr Čermák kopl do autu. Dobrou startovací pozici ale Lions hned první akcí ztratili. Jan Kabát vystihl pass Mumphreyho a připsal si druhý interception v zápase, čímž ukončil první poločas.

Na začátku druhého poločasu posunul Stanislav Lepič z kickoff returnu svůj tým na polovinu hřiště. Dobrou startovací pozici útok Gladiators nedokázal využít, když obrana Lions zatlačila soupeře na situaci 4&32.

Zápas přerušila bouřka

Gladiators se v průběhu druhého poločasu zaměřili v útoku na běhovou hru, kterou dokázali ukrajovat yardy i čas. Na konci třetí čtvrtiny přerušila zápas na deset minut bouřka. Jen pár akcí po pokračování hry se Dunovský vydal z vlastních 37 yardů až na soupeřových 27 yardů. Running back Vysočiny ještě přiblížil svůj tým opět na 10 yardů od endzóny a stejně jako v prvním poločase dokonal práci Hazlett, když si připsal svůj druhý běhový touchdown.

Na útoku Lions byla znát ještě větší deka a po zdržování hry následovala ztráta 5 yardů Ruize. Drive ukončila obrana Gladiators sackem na třetí down. Celou situaci ještě zhoršil special tým Lions, když při plánovaném punt z vlastní endzóny přehodil long snapper Hlaváčka a Gladiators si připsali 2 body za safety.

Devět minut před koncem zápasu tak za stavu 23:0 měli Gladiators navíc míč v útoku na polovině hřiště. Lions se k míči dostali o dvě minuty později. Mumphreymu se podařilo zkompletoval dlouhý pass na Kohuta, který sprintoval s míčem směrem k endzóně, ale Stanislav Lepič mu dokázal vyrazit míč, který se dokutálel na 12 yardů od endzóny Gladiators. Tam se ho podařilo zalehnout Štěpánovi Caltovi a Gladiators se 5 a půl minuty před koncem opět dostali na míč. Útoku Gladiators se podařilo ukrajit čas na 2 a půl minuty, ale na třetí down málem ztratili míč, když Hazlett přehazoval míč na running backa, který nedokzál pass dozadu zpracovat a jen se štěstím se Gladiators udrželi na míči a mohli tak odkopávat na polovinu Lions.

Tečku za zápasem udělal třetím interceptionem v zápase Jan Kabát. „Naprosto neskutečný. Přiznám se, že pro obránce je to snová věc. Všechno bych to ale vyměnil za to, že jsme vyhráli, což se povedlo. To byl hlavní plán,” okomentoval Kabát zisk trofeje pro nejužitečnějšího hráče finále.

Gladiators zvítězili ve finále 23:0 a slaví první titul v nejvyšší lize. „O tomhle zážitku budu jednou vyprávět mým dětem. Jsem hrdý na celý tým a nemohu být šťastnější,” okomentoval zisk titulu quarterback Clark Hazlett.

Záznam zápasu

Fotografie ze zápasu