Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  2.Liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Šumperk Dietos
0 : 40
Třinec Sharks Třinec Sharks
Q1 Q2 Q3 Q4
DTS 0 0 0 0
SHA 8 12 13 7

Datum: 14.8.2021 v 15:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Jan Klimeš (U), Michael Škácha (HL), Vít Dvořák (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Třinec Sharks SAF - 0:2; 8:15
Třinec Sharks TD - 0:8 - Radim Směták, 68y run (2pt run neúspěšný); 7:55
Třinec Sharks TD - 0:14 - Martin Mísař, 24y pass od Alan Kosniovský (2pt run neúspěšný); 4:28
2.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 0:20 - Petr Dudek, 8y pass od Alan Kosniovský (2pt run neúspěšný); 5:49
3.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 0:26 - Martin Mísař, 12y run (2pt run neúspěšný); 5:08
Třinec Sharks TD - 0:33 - Grzegorz Kozub, 47y run (Martin Mísař kick); 2:20
4.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 0:40 - Martin Mísař, 35y pass od Alan Kosniovský (Martin Mísař kick); 1:04
Komentář k zápasu

Od samého úvodu utkání začal Třinec ukazovat, že je favoritem tohoto duelu a nečekalo se dlouho, než se Sharks dostali do vedení díky safety. Šumperk měl od začátku výrazné problémy s hostujícím runnig backem Smětákem, který svojí robustní konstitucí dělal defenzívě Dietos problémy při skládání a netrvalo dlouho, když si stihnul doběhnout pro 45yardů dlouhý touchdown. V průběhu první čtvrtiny pak další body ani jeden z týmů nepřidal, zvláště pak když šumperský útok působil hodně bezzubým dojmem.

To se ovšem nedalo říct o Třinci, který dostál svého jména v názvu klubu a velmi hladově se dál zakusoval do domácího týmu, když další změnu skóre zaznamenal po přesné přihrávce Kosniovského tight end Dudek. Sharks to klapalo jak po zemi, tak vzduchem a Šumperk jen těžko hledal odpověď, jelikož jeho útok se trápil a čas strávený na hřišti by se dal počítat jen na pár okamžiků, během kterých významnější posun nezaznamenal.

Domácí obrana to tak měla nesmírně těžké, když ve vysokých teplotách, které v sobotním střetnutí na Tyršově stadionu panovaly, musela neustále čelit dalším útočným pokusům hostů. Když už případně zaznamenala výraznější moment jako v případě interceptionu Vomlela, tak o výhodu byla připravena faulem ve svých řadách. Nejvýraznější okamžik domácího útoku přišel v závěru druhé čtvrtiny, když po dlouhém běhu podél lajny agilní Křenek přiblížil Dietos velmi blízko ke skórování. Ani tato šance nebyla využita a do kabin se tak šlo za stavu 0:20 z pohledu domácích.

Šumperk se mohl tedy se vstupem do druhé půle opírat o zkušenost, že skulina v obraně Třince se najít dá, ale opak byl pravdou a Sharks opět zabrali a navýšili vedení již na 26:0, když se prosadil Mísař, který zaskočil na místě running backa za zraněného Smětáka, který musel být odvezen na nosítkách. Na straně domácích to v útoku byla stále stejná písnička, kdy se nedařilo kontinuálně posunovat po hřišti a nebylo tak překvapení, že další touchdown přidal třinecký Grzegorz Kozub po běhu měřícím 47 yardů.

Dietos už pak hráli pouze o to, zda se spustí mercy rule či ne, přičemž se tak událo a poslední slovo si vzal znovu velmi agilní Mísař, který 35yardovou přihrávku proměnil v další touchdown, a připsal si tak v utkání rovné tři šestibodové zápisy. Dietos favorita 2.Ligy více potrápit nedokázali a do příštího utkání v Plzni mají na čem pracovat, naopak na straně blíže polským hranicím může panovat se vstupem do sezóny výrazná spokojenost.

Autor článku: Milan Kolařík

Fotografie ze zápasu