Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  2.Liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Mladá Boleslav Greenraiders
55 : 0
Trutnov Rangers Trutnov Rangers
Q1 Q2 Q3 Q4
GRD 21 14 6 14
RNG 0 0 0 0

Datum: 29.8.2021 v 15:00
Počasí: Zataženo, 18°C
Počet diváků: 400
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Peter Steiner (U), Vít Dvořák (HL), Milan Ranko (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 7:0 - Filip Jelínek II, 34y run (Filip Jelínek II kick); 11:01
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 14:0 - Daniel Novák, 11y run (Filip Jelínek II kick); 5:41
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 21:0 - Daniel Novák, 5y run (Filip Jelínek II kick); 3:49
2.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 28:0 - Vojtěch Pulec, 25y pass od Vojtěch Dula (Filip Jelínek II kick); 10:06
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 35:0 - Filip Jelínek II, 16y pass od Vojtěch Dula (Filip Jelínek II kick); 5:52
3.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 41:0 - Daniel Novák, 11y run (kick neúspěšný); 10:00
4.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 48:0 - Jan Gavura, 13y pass od Vojtěch Dula (Filip Jelínek II kick); 7:48
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 55:0 - Vojtěch Pulec, 1y run (Filip Jelínek II kick); 3:00
Komentář k zápasu

Ve druhém kole 2.Ligy se potkali na hřišti v Bělé pod Bezdězem domácí Mladá Boleslav Greenraiders a hostující Trutnov Rangers. Greenraiders prohráli v prvním kole 7:35 s Třincem Sharks a Rangers podlehli Jičínu Hurricanes 7:19. Oba týmy tedy chtěly zapsat své letošní premiérové vítezství. Za zmínku také stojí, že se oba týmy potkaly v sezóně 2019, kdy zvítězili Rangers, kteří otočili skóre v poslední minutě. 

Na hřišti začal útok domácích, a začal, jak nejlépe mohl, a to rychlým běhovým touchdownem v podání Filipa Jelínka. Následně se dostali na balón hosté a mohli rychle odpovědět, když se dostali až na domácích 30 yardů, kde byli ale zastaveni domácí obranou.

Následující útočný drive dokázali Greenraiders opět využít a po zemi skóroval Daniel Novák. Trutnovský útok se na míči dlouho neudržel, protože passovou přihrávku zachytil cornerback Petr Šimon a přiblížil domácí na hranici 15 yardů od endzóny. Toho využil opět Daniel Novák a svým druhým touchdownem navýšil náskok domácích na 21:0.



Obrana domácích nedovolila hostům žádný postup a jejich drive tak končil puntem. Ke slovu se tedy dostal útok Mladé Boleslavi, který i tento svůj drive dokázal ukončit touchdownem. Tentokrát skórovala Boleslav passovou přihrávkou Vojtěcha Duly na Vojtěcha Pulce.

Trutnovskému útoku se nadále nedařilo najít skulinu v obraně domácích. Stejně tak se v dalším drivu nedařilo Mladé Boleslavi. Domácím však pomohla obrana, když se Jakubovi Slavíkovi povedl zachytit interception a útok Greenraiders měl další možnost skórovat. To se hrou po zemi povedlo Filipovi Jelínkovi, který navýšil náskok Boleslavi na 35:0.

Interception si připsala i obrana hostů a dala svému útoku šanci snížit náskok domácích. V tomto drivu se Rangers opět posunuli na hranici 30 yardů od endzóny domácích, ale touchdownem ho zakončit nedokázali. Boleslavský útok byl těsně před endzónou zastaven opět interceptionem, který ale hosté nedokázali využít a jejich útočný drive končil puntem. K dalšímu skórování již nedošlo a první poločas končil za stavu 35:0.



Úvod druhého poločasu překazil Trutnovu linebacker Matěj Špalek, který zachytil přihrávku vzduchem a přichystal domácím výbornou pozici pro další skórování, když donesl míč až na hranici 10 yardů od endzóny hostů. Boleslav tuto šanci využila a Daniel Novák si doslova dolétl pro další touchdown.

Rangers to nevzdávali a stále hrozili dlouhými přihrávkami vzduchem, které jen těsně nenacházely svůj cíl. 

Poslední čtvrtinu zahájil na míči útok Greenraiders a tento drive zakončil touchdownem Jan Gavura po přihrávce vzduchem od Duly. Útok Boleslavi se následně vrátil na míč po druhém interceptionu Jakuba Slavíka. O poslední skórování zápasu se postaral Vojtěch Pulec, když si z pozice quarterbacka doběhl pro svůj druhý touchdown.

Autor článku: Petr Šifalda







 
Fotografie ze zápasu