Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  Snapbacks liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
19 : 35
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 6 6 0
LIO 0 14 14 7
Statistiky

Datum: 17.4.2022 v 16:00
Počasí: Polojasno, 9°C
Počet diváků: 327
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Václav Kriesman (U), Oldřich Kumhera (HL), Filip Malý (LJ), Filip Znamenáček (SJ), Jiří Hovorka (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Vojtěch Mašita, 13y pass od Ryan Pahos (Petr Kodým kick); 3:51
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:7 - Josef Janota, 27y pass od Shazzon Mumphrey (Lukáš Kadlec kick); 11:28
Prague Lions TD - 7:14 - Lukáš Kadlec, 12y pass od Shazzon Mumphrey (Lukáš Kadlec kick); 8:36
Vysočina Gladiators FG - 10:14 - Petr Kodým, 26y; 1:39
Vysočina Gladiators FG - 13:14 - Petr Kodým, 37y; 0:00
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 13:21 - Adam Žouželka, 2y run (Lukáš Kadlec kick); 10:46
Vysočina Gladiators TD - 19:21 - David Calta, 16y pass od Ryan Pahos (2pt run neúspěšný); 8:54
Prague Lions TD - 19:28 - Josef Janota, 23y pass od Shazzon Mumphrey (Lukáš Kadlec kick); 0:12
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 19:35 - Shazzon Mumphrey, 4y run (Lukáš Kadlec kick); 2:52
Komentář k zápasu

První domácí představení vysočinských Gladiators a šlágr druhého kola Snapbacks ligy se odehrál během Velikonoční neděle na stadionu FC Vysočina v Jihlavě. Na Vysočinu totiž zavítali Prague Lions. Repríza loňského Czech Bowlu tak slibovala zajímavou podívanou nejen z pohledu tuzemské soutěže, ale i kvůli evropskému CEFL cupu - vzájemný zápas se totiž započítává do obou soutěží.

Úvodní los vyhráli Lions a zvolili si příjem, postavili tak vlastní útok na 33 yardů. Lvům se podařilo v prvním drivu dostat jen na polovinu hřiště, kde je domácí obrana zastavila, Gladiators svůj první útočný drive začali po puntu na vlastních 11 yardech. O moc dál se ovšem nedostali a museli také puntovat. Ovšem hned v následujícím rozehrání domácí obrana zabrala, vynutila si fumble a pustila útok na hřiště ve velmi slibné pozici. Domácí, vedení quarterbackem Pahosem, tuto možnost využili beze zbytku - nejprve získal první down v redzóně soupeře Calta a následně si první touchdown utkání připsal po přihrávce Pahose Vojtěch Mašita. Gladiators se tak ujali vedení 7:0.

V následujících fázích utkání dominovaly především obě obrany, týmy si tak postupně vyměňovaly pouze punty a skóre se neměnilo. To se rozhodl změnit quarterback hostů Mumphrey, který si během po zemi připsal klíčové první downy. Tohoto momenta Lions využili, Mumphrey našel vzduchem Janotu a ten si na začátku druhé čtvrtiny připsal 30yardový touchdown, kterým vyrovanal stav zápasu. Lions měli i následně ze zápasu více, nejdřív zastavili útok domácích a následně se jim podařilo zablokovat punt v redzóně soupeře, čímž special tým hostí vytvořil skvělou pozici pro Mumpreyho a spol. Útok Lions s touto situací nepohrdl a po touchdownu Kadlece otočil skóre zápasu.

Útoku Gladiators se ještě před koncem prvního poločasu podařilo snížit dvěma field goaly. První si připsal Čermák a druhý, 4 vteřiny před koncem prvního poločasu, Kodým. Nutno podotknout, že oběma akcím předcházely big plays na Mašitu. Do šaten tak oba týmy odcházely za stavu 13:14.

Vstup do druhého poločasu se domácím vůbec nevyvedl. Nejdříve byl útok Gladiátorů třikrát zastaven pro minimální zisk a při následném puntu domácí chybovali. Punter míč nezpracoval a Lions dostali míč 2 yardy od soupeřovy endzóny. Tato vzdálenost nedělala hostujícímu runningbackovi Žouželkovi žádný problém a připsal si běhový touchdown, kterým Lions odskočili na rozdíl 8 bodů.

Gladiators se podařilo znovu snížit, když 12yardovou přihrávku zachytil v endzóně Calta. Útok Vysočiny se následně pokusil o dvoubodovou konverzi, tak ovšem skončila neúspěšně. Po ubráněném drivu hostů se Gladiátoři znovu nadechli, když trenér Paulus naordinoval agresivní přístup na 4. down. Runningback Benc našel díru v pražské obraně a po 48 yardovém běhu donesl míč na vzdálenost 4 yardů od soupeřovy endzóny.

Domácí se ovšem  od té chvíle pohybovali už jen směrem zpět a naděje znovu pohasla minutým pokusem o field goal. Do konce 3. čtvrtiny ještě jednou skórovali hosté, konkrétně to byl Janota po 20yardové přihrávce Mumphreyho. Aby toho pro domácí nebylo málo, tak se v závěru třetí čtvrtiny zranil domácí quarterback Pahos, kterého vystřídal Tomáš Hlach.

Závěrečná čtvrtina se nesla především v duchu nepřesností a faulů domácích. Právě díky několika faulům se dostali hosté až do redzóny, odkud si Mumphrey doběhl pro touchdown, Lions tak navýšili svůj náskok na 16 bodů. Pomyslný poslední hřebíček do rakve zatloukli hosté hned během následujícího returnu Lepiče, tomu totiž vypadl míč a vlastních 23 yardech, kde se ho zmocnili Lions. Pražský výběr už si zbytek zápasu zkušeně pohlídal a odvezl si z Jihlavy důležité vítězství v poměru 19:35.

Autor článku: Martin Rýgl

Fotografie ze zápasu