Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  Snapbacks liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
49 : 10
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 14 14 14
ALL 0 10 0 0
Statistiky

Datum: 8.5.2022 v 16:00
Počasí: Zataženo, 20°C
Počet diváků: 652
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Martin Živný (U), Peter Steiner (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Vojtěch Mašita, 54y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 4:32
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Tomáš Hlach, 27y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 9:36
Brno Alligators TD - 14:7 - David Kilian, 25y run (Jan Nestr kick); 8:36
Vysočina Gladiators TD - 21:7 - Jan Leština, 75y interception return (Petr Kodým kick); 0:17
Brno Alligators FG - 21:10 - Jan Nestr, 39y; 0:00
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 28:10 - Vojtěch Mašita, 29y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 6:42
Vysočina Gladiators TD - 35:10 - Vojtěch Mašita, 90y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 3:19
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 42:10 - Vojtěch Mašita, 18y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 7:52
Vysočina Gladiators TD - 49:10 - Daniel Harčarik, 18y run (Petr Kodým kick); 5:15
Komentář k zápasu

Jihlavští fanoušci amerického fotbalu se po třech týdnech opět dočkali domácího zápasu Snapbacks ligy. Druhou květnovou neděli na svém trávníku Gladiators přivítali brněnské Alligators. Oba týmy se naposledy utkaly v loňské sezóně a toto utkání bylo jedno z nejzajímavějších v rámci celé sezóny. Vítězně z něj nakonec vyšli po lépe zvládnutém prodloužení domácí Gladiators.

Úvodní los vyhráli Gladiators a zvolili příjem, po Lepičově returnu se tak na hřiště poprvé před domácím publikem postavila legenda českého amerického fotbalu Jan Dundáček. Ten začal se svým útokem aktivně, postupně střídal Hlacha a Caltu jako hlavní adresáty svých přihrávek. Jeho snažení ale daleko nevedlo a když si Hlach “připsal” offensive pass interference, nezbylo Dundáčkovi nic jiného než puntovat. Quarterback Gladiators ukázal, že nemá přesnou pouze pravou horní končetinu a přišpendlil Alligators na 2 yardech od vlastní endzóny.

S prvním snapem naložil quarterback Alligators Noah Suszckiewicz náramně a 40yardovým passem našel jednoho ze svých receiverů. To bylo ovšem z prvního útočného drivu hostů vše, protože zbytek jejich snažení se nesl ve znamení nepřesných přihrávek a zastavených běhů.

Do útoku tak šli opět Gladiators. Dundáček navázal na chemii z posledního zápasu proti Sígrs a milimetrovou přihrávkou našel Vojtěcha Mašitu, který vyhrál běžecký souboj a připsal si první, 57yardový, touchdown zápasu.

V úvodu druhé čtvrtiny se blýskla i obrana Gladiators, která Aligátorům nic nedovolila a brzy předala míč znovu Dundáčkovi. Fanoušci na jihlavském stadionu tak mohli sledovat genialitu nejlepšího českého quarterbacka. Dundáček při důležitém 3. downu na 31 yardech vylákal obranu Alligators do offsidu, získal tak “free play”, a následně přesnou přihrávkou našel Hlacha v endzóně - 14:0.

Aligátorům na odpověď stačily 2 útočné akce. Nejprve Suszckiewicz přesně našel Wirtha 45yardovou přihrávkou a následně si David Kilian připsal 25yardový touchdown po zemi. Touto akcí získali Alligators momentum a po dobrém výkonu hostující obrany šel na hřiště opět Suszckiewiczův útok. Ten se postupně dostal i díky faulům domácích na 12 yardů od endzóny soupeře, odkud se Nestr pokusil o field goal. Kicker hostí ovšem 3 body na scoreboard nepřidal. Skóre se měnilo až těsně před koncem poločasu. Alligators se po targetingu Fuksy dostali na 31 yardů, postavili na 4. down field goal formaci, ale rozhodli se zaskočit domácí obranu passem. Tuto variantu přečetl Jan Leština, míč zachytil a doběhl s ním až do endzóny - pick 6 a 21:7 pro domácí. Hosté ještě dokázali v poslední vteřině prvního poločasu náskok snížit, z 21 yardů si první field goal zápasu připsal Nestr. Do šaten tak oba týmy odcházely za stavu 21:10.

Druhý poločas už patřil domácím. Nejpre obrana Gladiátorů soupeři nic závratného nepovolila a vzápětí svou výjimečnost ukázal znovu Dundáček. Quarterback domácích nejprve vzduchem našel Caltu a následně i Mašitu, který si připsal 29yardový touchdown. V dresu Aligátorů zahrozil Kilian, který 47yardovým během dostal svůj tým na vzdálenost 11 yardů od endzóny. Tam ale útočné snažení hostí i skončilo, když se Suszckiewiczovi ani na 4. down nepodařilo najít žádného ze svých receiverů.

Míče se chopil Dundáček, který hluboko v poli našel svého oblíbeného receivera a Mašita si připsal třetí touchdown v zápase, tentokrát pro úctyhodných 89 yardů. Hostující Alligators se snažili s vývojem utkání ještě něco udělat, naději na obrat v zápase jim ale vzal Lepič, když při 4. downu zastavil běh Kiliana.

Útok Vysočiny efektivně posouval míč po hřišti, přihrávky na Caltu střídaly běhy Dundáčka a Bence, který se po bezchybných blocích ofenzivní lajny zastavil až v redzóně. V této části hřiště se Dundáček často nemýlí a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Po improvizované akci našel 17yardovou přihrávkou koho jiného než Vojtu Mašitu (celkem 208 yardů, 4 TD) - 42:10. Další body na účet Gladiátorů přidal Daniel Harčarik, ten si doběhl pro 16yardový touchdown. Ani posedmé v řadě se kicker Petr Kodým při potvrzení nemýlil. Rozhodčí tak aktivovali mercy rule, díky kterému se konec zápasu výrazně urychlil. 

Domácí Gladiators si po skvělém výkonu na obou stranách míče připsali zasloužené vítězství v poměru 49:10.

Autor článku: Martin Rygl

Fotografie ze zápasu