Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  Snapbacks liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
24 : 23
ISMM Ostrava Steelers ISMM Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 7 0 10
STE 0 14 3 6
Statistiky

Datum: 14.5.2022 v 19:00
Počasí: Jasno, 23°C
Počet diváků: 573
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Milan Remeš (U), Pavel Samek (HL), Filip Pachulski (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ), Milan Ranko (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Jan Dundáček, 2y run (Petr Kodým kick); 6:46
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 7:7 - Jan Vysloužil, 2y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 10:58
Vysočina Gladiators TD - 14:7 - Petr Čermák, 56y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 3:15
ISMM Ostrava Steelers TD - 14:14 - Jan Vysloužil, 10y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 1:16
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers FG - 14:17 - Jiří Šimečka, 29y; 2:28
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 21:17 - Jan Dundáček, 20y run (Petr Kodým kick); 10:39
Vysočina Gladiators FG - 24:17 - Petr Kodým, 34y; 6:54
ISMM Ostrava Steelers TD - 24:23 - Jan Vysloužil, 11y pass od Bradley Jones; 1:01
Komentář k zápasu

Snapbacks liga amerického fotbalu se po necelém týdnu vrátila zpět do Jihlavy. Gladiators se domácímu publiku představili netradičně pod umělým osvětlením v sobotu večer, obhájce titulu vyzvala ISMM Ostrava Steelers.

Úvodní los vyhráli Gladiators a zvolili příjem. Na hřiště tak hned po výkopu mohla vyběhnout legenda tohoto sportu Jan Dundáček se svým útokem. Útok Gladiators se musel obejít nejen bez zraněného Dunovského, ale nově také bez nejproduktivnějšího wide receivera Vojtěcha Mašity, kterého vyřadilo zranění z posledního zápasu proti Alligators.

Zraněného Mašitu na hřišti nahradil Matěj Majerčák, který si po zachycení 37yardové přihrávky Dundáčka na 3. down připsal nejdelší akci celého drivu. Dundáček spoléhal především na své nohy a dobrý běhový výkon završil úvodním touchdownem po zemi.

Quarterback Steelers Bradley Jones volil zejména passovou hru. Hned v úvodním snapu našel Březinu pro 23 yardů. Následné pokusy ovšem úspěch nepřinesly a Ostrava musela poslat puntovou formaci. Jiří Šimečka ale skvěle využil volného prostoru a dlouhým během vrátil Steelers první down. Tato akce obranu Gladiátorů nijak nezlomila a domácí donutili Ostravu znovu puntovat, tentokrát už doopravdy.

Dundáček a spol. začali své snažení na vlastních 9 yardech, na hřišti se ale dlouho neohřáli. Majerčákovi po tacklu vypadl míč, kterého se zmocnila obrana Steelers. Útok Steelers vzápětí také míč ztratil po fumblu a nabídnutou šanci k vyrovnání nevyužil. Dlouho to ostravské mrzet nemuselo. Po ubránění gladiátorské ofenzívy si 15 yardů připsal receiver Škvára a dostal hosty do redzóny. Po faulech Lepiče a Leštiny rozehrával Jones ze 2 yardů, kde našel Vysloužila a ten srovnal účet zápasu.

Skóre se znovu měnilo ve druhé čtvrtině. Po dominanci obou obran zachytil Petr Čermák přihrávku Dundáčka, ustál 2 tackly a doběhl si v nejhezčí akci zápasu pro 56yardový touchdown. Steelers ještě před koncem poločasu stačili vyrovnat po ojedinělé chybě Dundáčka. Tomu při běhovém pokusu vypadl míč, kterého se zmocnili Steelers 25 yardů od endzóny domácích. Jones následně dvakrát přesně našel Vysloužila a ten druhým touchdownem v zápase opět dorovnal skóre. Do šaten tak oba týmy šly za stavu 14:14.

Třetí čtvrtina utkání se nesla ve znamení velké defenzivní bitvy. Změnit se to rozhodl ostravský Březina, který pro svůj tým získával dlouhé yardy na polovině soupeře. Steelers z tohoto snažení vytěžili alespoň 3 body, když úspěšný field goal zaznamenal Šimečka a poslal Ostravu poprvé v zápase do vedení.

Na druhé straně zareagoval Dundáček, který útok Gladiátorů dotáhl svými běhovými pokusy až na hranici redzóny. Odtud si právě quarterback domácích připsal druhý běhový touchdown v zápase a vrátil svému týmu vedení. Zabrala znovu i obrana Gladiators, která zastavila Jonese na vlastních 23 yardech. Lepič si vzápětí připsal 25yardový punt return, ke kterému bylo následně připočteno dalších 15 yardů po faulu jednoho z ostravských. Útok Vysočiny šel na hřiště ve velmi výhodné pozici, kterou dokázal přetavit ve 3 body po field goalu bezchybného Kodýma.

Následné útočné snažení Steelers skončilo pouze na Lepičovi, defenzivní back Gladiators vyrazil míč Březinovi a poslal útok Ostravy na sideline. Víc než odčerpat několik minut z časomíry se ale Gladiators nepovedlo a Jones se svým útokem tak dostali ještě jeden pokus. Americký quarterback s ním naložil náramně. Po dlouhých passech na Vysloužila a Šimečku dostal svůj tým do redzóny, odkud vzduchem našel opět Vysloužila. Skvěle hrající Jan Vysloužil si minutu před koncem 4. čtvrtiny připsal třetí touchdown v zápase a snížil skóre zápasu na rozdíl jediného bodu.

Ostravští se rozhodli pro agresivní play calling a pokusili se o dvoubodovou konverzi. Toto rozhodnutí se neukázalo jako šťastné. Stanislav Hlach dokázal ubránit Jiřího Šimečku a passový pokus Jonese skončil jen na trávníku. Ostrava se v závěru ještě pokusila o onside kick, míč ale zalehli domácí a Jan Dundáček (157 passové yardy, 168 běhové yardy a 3 touchdowny) ve vítězné formaci ukončil zápas. 

Vysočina Gladiators dokázala přetlačit ISMM Ostrava Steelers poměrem 24:23 a připsat si další velmi důležité vítězství.

Autor článku: Martin Rygl 

Fotografie ze zápasu