Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  Snapbacks liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
14 : 21
Nitra Knights Nitra Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 6 8 0
NIT 0 7 7 7
Statistiky

Datum: 29.5.2022 v 15:00
Počasí: Polojasno, 22°C
Počet diváků: 352
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Václav Kriesman (U), Radim Kroulík (HL), Lucie Klásková (LJ), Petr Márai (BJ), Jakub Kilian (SJ), Michal Rosíval (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 6:0 - Jan Vysloužil, 29y pass od Bradley Jones (kick neúspěšný); 8:18
Nitra Knights TD - 6:7 - Michael Kapusta, 92y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 0:02
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 14:7 - David Maniecki, 56y pass od Bradley Jones (Jan Vysloužil 2pt pass od Bradley Jones); 10:39
Nitra Knights TD - 14:14 - Mário Bíro, 87y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 9:50
4.čtvrtina
Nitra Knights TD - 14:21 - Mário Bíro, 5y pass od Boris Bútora (Gorazd Lazorík kick); 4:27
Komentář k zápasu

Ostravský tým přivítal na svém novém hřišti v Porubě slovenský tým Nitra Knights. Oba týmy jako by byly zaskočeny umělou trávou s lajnováním přímo na americký fotbal a v první čtvrtině nikdo neskóroval. Blízko prvním bodům byli hráči Knights, ale ani na čtyři pokusy se jim v redzóně nepodařilo dotáhnout dlouhý drive.

Prvním skórujícím hráčem na novém hřišti tak byl domácí Jan Vysloužil. Na začátku druhé čtvrtiny zužitkoval přihrávku Bradleyeho Jonese a ostravský tým se ujal vedení 6:0. Potvrzení po touchdownu se nepodařilo, protože spolehlivého exekutora těchto situací Jiřího Šimečku, nepustilo do zápasu zranění.

Hráči Knights, kteří přijeli do Ostravy v menším počtu, i během druhé čtvrtiny pokračovali v úspěšné taktice, kdy útok vedený zkušeným quarterbackem Borisem Bútorou, ukrajoval minuty zápasu a nechával odpočívat svou obranu. Tak zvládali držet těsný výsledek a navíc na konci prvního poločasu jim vyšla dlouhá přihrávka, kdy Boris Bútora našel Michaela Kapustu, který skoro přes celé hřiště skóroval.

Na začátku druhého poločasu se zdálo, že se probudil ostravský útok. Jones našel dlouhou přihrávkou Davida Manieckieho a Ostrava šla opět do vedení. Odpověď Knights však na sebe nenechala dlouho čekat a dlouhou přihrávkou se opět předvedl Bútora. Tentokrát našel Mária Bíra.

Následně útok Steelers přešel celé hřiště, ale snaha v redzóně skončila pouze interceptionem. Útok Knights dále úspěšně tahal čas a čekal na svou šanci. Ta přišla na konci čtvrté čtvrtiny, kdy Bútora našel Bíra v endzóně Steelers a Knights odskočili na rozdíl jednoho touchdownu.

Steelers ještě zvládli v posledních 4 minutách přejít celé hřiště, ale ani na čtvrtý down, z vypršením času zápasu, nedokázali dostat míč do soupeřovy endzóny. I další napínavou koncovku tak ostravský tým nebyl schopen překlopit na svou stranu a velmi výrazně si zkomplikoval cestu do play-off. Nitra Knights odehrála velmi dobře takticky zvládnuté utkání a díky využití všech příležitostí v útoku a heroického výkonu v obraně veze z Ostravy zasloužené vítězství.

Autor článku: Jan Klimeš