Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  Snapbacks liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
38 : 34
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 7 3 7 21
MMT 7 7 13 7
Statistiky

Datum: 19.6.2022 v 15:00
Počasí: Jasno, 33°C
Počet diváků: 462
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Lukáš Málek (U), Vít Dvořák (HL), Peter Steiner (LJ), Pavel Šimon (SJ), Pavel Voráček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 7:0 - Jan Vysloužil, 8y pass od Patrik Puchala (Jiří Šimečka kick); 3:53
Přerov Mammoths TD - 7:7 - Filip Novotný, 59y pass od Michal Stoklásek (Miroslav Večerka kick); 1:46
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers FG - 10:7 - Jiří Šimečka, 23y; 1:57
Přerov Mammoths TD - 10:14 - Filip Novotný, 14y pass od Michal Stoklásek (Pavel Kleisl kick); 0:00
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 10:21 - Michal Stoklásek, 6y run (Pavel Kleisl kick); 7:55
ISMM Ostrava Steelers TD - 17:21 - Jiří Košař, 42y run (Jiří Šimečka kick); 7:50
Přerov Mammoths TD - 17:27 - Filip Novotný, 2y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 1:54
4.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 24:27 - Jiří Šimečka, 18y pass od Patrik Puchala (Jiří Šimečka kick); 11:17
ISMM Ostrava Steelers TD - 31:27 - Jiří Košař, 1y run (Jiří Šimečka kick); 7:52
Přerov Mammoths TD - 31:34 - Lubomír Dohnal, 4y run (Pavel Kleisl kick); 1:24
ISMM Ostrava Steelers TD - 38:34 - Petr Škvára, 10y pass od Patrik Puchala (Jiří Šimečka kick); 0:14
Komentář k zápasu

Poslední kolo základní části Snapbacks ligy přineslo přímý souboj o třetí místo. Tým ISMM Ostrava Steelers přivítal Přerov Mammoths na svém hřišti v Porubě, kde před začátkem zápasu proběhlo i oficiální otevření prvního hřiště s umělou trávou speciálně na americký fotbal v Česku.

Ostrava byla opět se svým druhým quarterbackem Patrikem Puchalou a navíc bez obou hvězd obrany, Josefa Bogocze a Lukasze Nielaby, které na tento důležitý zápas nepustily rodinné důvody. I Přerov se musel už ve druhém zápase obejít bez hvězdného running backa Michala Bocka. Do sestavy se však vrátil Miroslav Večerka, který citelně chyběl, jak v obraně, tak hlavně při kopech v zápase s Vysočinou.

Léto zaklepalo na dveře ostravského stadionu již o dva dny dříve a teploty nad 30 stupňů celsia nebyly pro hráče obou týmů zrovna přívětivé. Nebylo tak překvapením, že se oba týmy snažily kontrolovat míč a hlavně čas. Hned první útok Steelers trval přes osm minut a na jeho konci našel Jana Vysloužila v endzóně svým passem Patrik Puchala.

Také útok Mammoths hrál velmi dobře a navíc se Michalovi Stokláskovi podařila dlouhá přihrávka na Filipa Novotného, který vyrovnal. A právě Filip Novotný byl velkým problémem pro ostravskou obranu, která jej nebyla schopna zastavit ani na konci prvního poločasu. Jelikož se chvíli předtím prosadil Jiří Šimečka krátkým field goalem, šlo se na poločasovou přestávku za stavu 14:10 ve prospěch přerovských Mammoths.

Druhý poločas začali na míči hráči Mammoths a jejich útok navázal na to, kde v prvním poločase skončil. Oslabená defenzivní lajna Steelers nebyla schopna dostatečně tlačit na Michala Stokláska, který neomylně nacházel své receivery. Po zemi přidával yardy mladý running back Dominik Zoubek a Michal Stoklásek si nakonec doběhl pro touchdown, kterým zvýšil už na rozdíl 11 bodů.

Ale útok Steelers stále držel šance na otočení zápasu, Patrik Puchala odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v mužské soutěži a po zemi jej doplňovalo vyrovnané trio running backů Březina-Košař-Kielor. Právě Jiří Košař, po povedeném kickoff returnu Jakuba Březiny, okamžitě odpověděl na Stokláskův touchdown dlouhým během až do endzóny Mammoths.

Přestřelka v ostravském parnu však stále pokračovala a Mammoths dlouhý drive zakončili ziskem dalšího touchdownu, třetím Filipa Novotného. To už však na hřišti vlivem zranění nebyl Miroslav Večerka a tak se nepodařilo touchdown potvrdit – rozdíl ve skóre tak zůstal na „pouhých“ deseti bodech.

Na začátku čtvrté čtvrtiny se opět hráčům Steelers podařilo snížit. Jiří Šimečka zachytil další přesnou přihrávku Puchaly a přiblížil Ostravu na field goal k Mammoths. A pak se probudila i ocelová obrana. Jako by měla v závěru více sil a konečně byla schopna zastavit do té doby bezchybný útok Přerova. Nabídnutou šanci útok Steelers nezahodil a dokráčel si pro otočení zápasu ve svůj prospěch. Krátkým během pro touchdown překlopil skóre na stranu Steelers Jiří Košař.

A ano, to stále ještě nebyl konec! Přerovský útok vyprodukoval přes 6 minut trvající drive, který minutu a půl před koncem zakončil touchdownem, který opět přesunul misku vah na stranu Mammoths.

Minuta a půl však pro Patrika Puchalu byla spousta času. Se svým útokem prošel celé hřiště a čtrnáct sekund před koncem našel v endzóně Petra Škváru, který zařídil vítězství pro domácí tým.

Mammoths již nestihli odpovědět a ve vyrovnaném souboji o třetí místo se radovali hráči ISMM Ostrava Steelers. Semifinálové zápasy se hrají za čtrnáct dní a oba moravské týmy vyrazí do Čech, kde se pokusí zamíchat s kartami účastníků Czech Bowlu, který 17.7. uvidí pražský Žižkov.

Autor článku: Jan Klimeš 

Fotografie ze zápasu