Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2022  /  2.Liga 2022  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
14 : 47
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 7 0 7
BOB 13 6 15 13

Datum: 23.4.2022 v 14:00
Počasí: Polojasno, 10°C
Počet diváků: 196
Rozhodčí: Jiří Hovorka (R), Kristián Koller (U), Peter Steiner (HL), Tomáš Kott (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 0:7 - David Lukšan, 80y pass od Tomáš Vokurka (David Lukšan kick); 4:00
Příbram Bobcats TD - 0:13 - Petr Datel, 24y run (kick neúspěšný); 3:34
Pilsen Patriots TD - 7:13 - Patrik Vainer, 21y pass od Lukáš Bouda (Patrik Vainer kick); 0:30
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:19 - Petr Datel, 2y run (kick neúspěšný); 5:59
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:27 - Daniel Šusta, 25y pass od Tomáš Vokurka; 11:16
Příbram Bobcats TD - 7:34 - Petr Datel, 47y run (David Lukšan kick); 10:02
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 14:34 - Pavel Tumpach, 1y run (Patrik Vainer kick); 7:15
Příbram Bobcats TD - 14:40 - David Lukšan, 80y run (kick neúspěšný); 6:46
Příbram Bobcats TD - 14:47 - Sebastián Tesařík, 1y pass od David Lukšan (David Lukšan kick); 0:42
Komentář k zápasu

Úvod zápasu se pro Patriots opět nesl ve znamení obran. Domácí pod vedením quarterbacka Lukáše Boudy z prvního drivu nevytěžili ani první down. Bobcats byli úspěšnější, když si 30yardový běh připsal runningback Petr Datel. Ten zlobil domácí obranu po celý zápas. Z dobré pozice hosté ale nic nevytěžili, pokus o field goal obrana zblokovala.

Následující drive Patriots opět skončil puntem. Ten ale hosté nezpracovali, a protože u míče byl první Milan Koubek, mohli Patriots v útoku pokračovat. Po zachycení Michala Káčera se Patriots dostali až do redzony. Výsledek byl ale stejný jako před chvíli u Bobcats. Pokus o field goal Vainera byl příliš krátký.

V zápětí přišli první body. David Lukšan si totiž poradil s bráněním Radka Benedykta a zachytil pass svého quarterbacka Tomáše Vokurky. Připsal si 80yardový touchdown a poslal hosty do vedení. Extra point proměnil Lukšan - 0:7.

Za další půl minuty bylo z pohledu domácích ještě hůř. Obrana Bobcats totiž donutila Lukáše Boudu k fumblu a získala míč na 21 yardech. Vokurka předal míč Datlovi a jeho běh nikdo z obrany Patriots nedokázal zastavit. Extra point se nepodařil, hosté tak vedli 0:13.

Domácí útok si vzápětí zopakoval fumble, ale Bobcats tentokrát výborné field pozice nevyužili a šli po neúspěšném čtvrtém downu opět bránit. Patriots se po několika povedených bězích Tumpacha a Boudy dostali na konci první čtvrtiny na polovinu hřiště.

Druhou čtvrtinu zahájil dlouhým během Kokoška. Domácí pak nebyli daleko od touchdownu, to by ale pěkný Boudův pass nesměl v endzoně dropnout Fikrle. Při pokusu o dlouhý čtvrtý down ukázal svou platnost také v obraně hostující Datel, když dokázal sackovat Boudu. Sackem se následně dokonce dvakrát blýskla také obrana Patriots. První si připsal Josef Krnáč, následně Vokurku složil také Jindřich Krisl. Obraně to ale k ničemu nebylo, protože z těžké pozice dostal Vokurka svůj tým 60yardovým passem na Tesaříka. Toho totiž nedokázal uhlídat Hruška. Hosté pak poctivě ukrajovali yardy po zemi, proměnili také krátký 4. down, a tak poslední 2yardový běh byl už pro Datla formalitou. Tou nebyl extra point, hosté tak vedli 0:19.

Domácí ale tentokrát odpověděli pěkným drivem. Několika běhy se na něm podíleli Pavel Tumpach s  Danielem Kokoškou. Catchem pro první down přispěl také Jonáš Fikrle. Další catch, touchdownový, pak připsal Patrik Vainer. Ten pak sám proměnil extra point a do kabin se tak šlo za stavu 7:19.

Druhý poločas začal výkopem Patriots. Obrana zabrala a Bobcats tak zahájili neoblíbeným 3 a ven. Domácí sice připsali první down po běhu Kokošky. Následovali ale další nekompletní passy a nepovedený punt. To Patriots ale nemuselo mrzet, protože obrana dokázala získat další fumble, když míč získal Michael Bárta. Bohužel šlo jen o půjčku za oplátku. Fumble Patriots a Bobcats tak byli opět v útoku.

Domácí obrana zabrala, donutila hosty až ke 4&25, ale skvělým 80yardovým puntem dostal hosty z úzkých Lukšan. Domácí zkusili na quarterbacka postavit Zacha Lewise, ten si ale při předávce míče nerozuměl s Kokoškou a byl z toho další fumble domácích. Tentokrát už se to neobešlo bez trestu. Vokurka hodil míč do rukou Šusty a ten si připsal 25yardový touchdown. Datel pak připsal dvoubodovou konverzi a v závěru třetí čtvrtiny to tak bylo skóre 7:27.

A na začátku poslední bylo pro domácí ještě hůř. Další dlouhý běh předvedl Datel, který nikým neatakován si doběhl pro 47yardový touchdown.

Domácí sice snížili, když si 20yardový běh po zemi připsal Tumpach, dalších 6 připsal Bouda a pak už Tumpach míč nikomu nepůjčil. Běh z deseti yardů mu soupeř ještě těsně před touchdownem zastavil, ale ten poslední yard už nebyl pro Tumpacha problém. Vainer opět potvrdil, 14:34.

Než domácí mohli vůbec začít pomýšlet na zdramatizovaní koncovky, inkasovali další touchdown. 80 yardů nebylo pro Davida Lukšana žádný problém. Poslední ránu zasadil Patriotům Tesařík, když zachytil Lukšanův 1yardový pass pro poslední touchdown zápasu. A protože potvrdil, svítilo po závěrečném hvizdu rozhodčích na scoreboardu 14:47.

Autor článku: Michal Vrba

Fotografie ze zápasu