Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
18 : 7
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 6 0 0 12
KNI 0 7 0 0
Statistiky

Datum: 23.4.2023 v 14:00
Počasí: Jasno, 20°C
Délka zápasu: 2:09
Počet diváků: 269
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Kamil Kroulík (U), Radim Kroulík (HL), Lucie Klásková (LJ), Mikuláš Zouvala (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 6:0 - Martin Hejč, 5y pass od Michal Stoklásek (kick neúspěšný); 7:10
2.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 6:7 - Ashley Bailey, 6y run (František Novotný kick); 3:03
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 12:7 - Čeněk Čapka, 7y pass od Michal Stoklásek (2pt pass neúspěšný); 11:24
Přerov Mammoths TD - 18:7 - Filip Novotný, 20y pass od Michal Stoklásek (2pt pass neúspěšný); 0:46
Komentář k zápasu

Mamuti ve svém třetím utkání, opět doma, přivítali prvního zástupce ze skupiny Západ Snapbacks ligy. Znojmo přijelo do města mamutů se svým quarterbackem Ashley Baileym a vstupovalo do tohoto zápasu se stejnou bilancí jako domácí Přerované, a to bilancí 1-1.

Úvod zápasu vyšel pro domácí nejlépe jak mohl, kdy Mammoths dokázali skórovat hned ze svého prvního útočného drivu. Navíc ukrojili značnou část z časomíry, a tak jedinou chybou byl nepotvrzený extra point. Mammoths, poháněni opět fanoušky skvěle vytvořenou atmosférou, dokázali udržet útok Znojma daleko od vlastní endzóny. První čtvrtina tak skončila stavem 6:0.

Druhá čtvrtina nebyla tolik pohledná a na hřišti se často střídaly útoky obou mužstev a hlavní prim hrály obrany na stranách jak Knights, tak Mammoths. Nakonec se podařilo Znojmu prolomit pevnou obranu přerovských a po připsání si prvního touchdownu překlopili vedení na svou stranu. Do kabin se odchází za stavu 6:7 v neprospěch domácích.

Do druhého poločasu vstoupila mužstva posilněna o rozbory trenérů z první půle. Tyto rozbory byly nejspíš tak precizní, že si ve třetí čtvrtině ani jedno mužstvo nepřipsalo body. Nejblíže skórování byli Mamnoths s pokusem o field goal, který byl zblokován a tak se stav nijak neměnil.

Čtvrtá čtvrtina byla značně nervózní, kdy se Přerov urputně snažil postupovat po hřišti, aby si připsal body a vrátil vedení opět na svou stranu. Taktika trenéra Dohnala byla dle finálního výsledku úspěšná. Mammoths se totiž poctivou a důslednou prací dostali až do endzóny Knights. Zlomení rytíři již nedokázali s výsledkem nic udělat a Mammoths si do konce zápasu připsali ještě třetí touchdown, kterým uzavřeli vítězný zápas na stavu 18:7.

Autor článku: Libor Zapletal