Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
28 : 7
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 0 14 7 7
MMT 7 0 0 0
Statistiky

Datum: 1.5.2023 v 16:00
Počasí: Polojasno, 17°C
Délka zápasu: 2:11
Počet diváků: 523
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Václav Kriesman (U), Tomáš Frehar (HL), Adam Bartoš (LJ), Pavel Šimon (BJ), Jiří Hovorka (SJ), Jaroslav Rybář (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Michal Stoklásek, 1y run (Miroslav Večerka kick); 5:04
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:7 - Petr Čermák, 11y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 4:18
Vysočina Gladiators TD - 14:7 - Petr Čermák, 13y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 0:25
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 21:7 - Petr Čermák, 52y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 0:45
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 28:7 - Patrick Blackwood, 15y run (Petr Kodým kick); 10:24
Komentář k zápasu

První májová neděle přinesla zápas 4. kola Snapbacks ligy. Místo času lásky se ale dala očekávat spíše tuhá bitva. Do Jihlavy totiž dorazil dluholetý rival domácích Gladiators - Přerov Mammoths.

Do zápasu vstoupily oba útoky vlažně. Nejprve se Mammoths, vedeni reprezentačním quarterbackem Stokláskem, po zdržování hry a třech nekompletních příhrávkách vraceli zpět na střídačku. Vzápětí podobný osud čekal i domácí Gladiators, když se jim nepodařilo proměnit čtvrtý down.

S druhým útočným drivem si hosté poradili o poznání lépe. Michal Stoklásek passovou hrou posouval míč hřišti a díky své běhové hře dostal Přerov až k redzóně. Odtud 23yardovou přihrávkou našel Čeňka Čapku, kterému se ještě skórovat nepodařilo, ale doběhl s míčem až na hranici 1 yardu od endzóny soupeře. Úspěšnou tečku přidal Stoklásek, který si došel pro první touchdown zápasu.


I Gladiators zlepšili passovou hru, Dundáček posouval s míčem přes Blackwooda a Čermáka. K úspěchu to ale nevedlo, protože Milan Nelešovský zachytil pass Dundáčka v redzóně a na míč šel znovu útok Přerova.

Zlepšený výkon předvedla obrana domácích, která další skórování nedopustila a zastavila Mammoths na jejich vlastní polovině. Další dílčí úspěch obrany obstaral Roman Fiala, který zalehl vyražený míč na 22yardové hranici Přerova a vytvořil tak skvělou pozici pro Dundáčka a spol. Rozehrávač domácích si s nabídnutou příležitostí poradil na jedničku, když dvakrát po sobě našel svými přihrávkami Petra Čermáka a ten vyrovnal stav utkání.

Receiver domácích se do konce poločasu stihl prosadit ještě jednou. Zásluhou Calty, Mašity a Blackwooda se Gladiators dostali až na 13 yardů od endzóny Přerova, odkud Dundáček našel úplně volného Čermáka a ten si tak 25 vteřin před koncem poločasu mohl dokráčet pro druhý touchdown v zápase.

Dobrou passovou hru si domácí útok přenesl i do druhého poločasu. Calta, Dunovský a Mašita zdárně posouvali míč po hřišti. Jejich úsilí ale zhatil nepovedený snap, který zalehl jeden z hráčů Mammoths a obrana hostů si připsala druhý turnover v zápase. I útoku Přerova se ve druhém poločase dařilo lépe. Stoklásek se mohl spolehnou zejména na spolupráci s Havlíčkem, Novotným, Trinerem a Čapkem. Útočné snažení však zastavil domácí Čížek, který si připsal důležité tackly na třetí a čtvrtý down mamutů. O pár minut později čelila obrana Gladiators klíčovému 4. downu znovu, Stokláskovi tentokrát chyběly na polovině hřiště 2 yardy, když se blýskl lídr domácí obrany Kratochvíl, který běhovou hru Přerova přečetl a dokázal zastavit.

Momentum zápasu se na stranu Gladiators definitivně přelilo hned v následující akci - Jan Dundáček našel krásnu 52yardovou přihrávkou Petra Čermáka, který zkompletoval hattrick a Gladiators odskočili na 21:7. 

Skvělý výkon navíc ještě podtrhl Jakub Čížek, který si na konci třetí čtvrtiny připsal interception. Zisk míče opět využil Dundáček nejlépe jak mohl. Přes Chramostu, Čermáka a Blackwooda dostal míč na hranici 15 yardů, odkud Patrick Blackwood po tossu od Dundáčka navýšil skóre na 28:7.

Přerov se ještě snažil s utkáním něco udělat, skórovat se jim už ale nepovedlo. A to ani ve chvíli, kdy měl Stoklásek první down pouhé 2 yardy od endzóny domácích. Obrana Gladiators tlak vydržela, Stanislav Lepič si navíc připsal další turnover v podobě interceptionu a tím definitivně ukončil zápas. 

Gladiators zápas s Přerovem i přes velké množství faulů zvládli, vyhráli 28:7 a se čtvrtou výhrou v sezóně zůstávají neporažení. Příští víkend parta kolem Matěje Večese vyrazí na sever, kde podruhé v sezoně změří síly s Ústí nad Labem Blades.

Autor článku: Martin Rygl

Fotografie ze zápasu