Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
14 : 6
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 12 2 0
ALL 0 0 0 6
Statistiky

Datum: 11.6.2023 v 16:10
Počasí: Jasno, 23°C
Délka zápasu: 2:23
Počet diváků: 412
Rozhodčí: Filip Malý (R), Filip Znamenáček (U), Peter Steiner (HL), Milan Ranko (LJ), Adam Bartoš (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:0 - Jakub Imr, 15y run (kick neúspěšný); 9:18
Ústí nad Labem Blades TD - 12:0 - Václav Bartoš, 4y run (2pt run neúspěšný); 8:11
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades SAF - 14:0; 5:48
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 14:6 - Michal Dovrtěl, 16y run (2pt run neúspěšný); 11:50
Komentář k zápasu

V devátém kole letošní Snapbacks ligy se Ústí nad Labem Blades opět střetli s týmem Brno Alligators, tentokrát na ústeckém Městském stadionu. 

Při utkání v šestém kole, které bylo doposud pro Blades jediným letošním vítězstvím, ústecký tým na hřišti jasně dominoval a tak Aligátoři zjevně nechtěli vstup do odvetného zápasu podcenit a v první čtvrtině na soupeře poměrně úspěšně tlačili. 

Během prvního poločasu sahali hráči Alligators dokonce po touchdownu, který však nebyl uznán z důvodu dvou faulů brněnského týmu. K žádné větší akci pak už Blades Alligators v prvním poločase nepustili, sami naopak dvakrát skórovali. V prvním případě do endzóny soupeře doběhl ústecký running back Jakub Imr, který si šest bodů připsal na začátku druhé čtvrtiny. Necelou minutu po něm skóroval také druhý running back Blades – Václav Bartoš. Po prvním touchdownu se mezi dvě tyče při pokusu o potvrzení netrefil Roman Branda, po tom druhém se Blades nezdařila dvoubodová konverze. Do šaten tak týmy v poločase odcházely za stavu 12:0 ve prospěch ústeckého celku.

V polovině třetí čtvrtiny se Blades podařilo přejít celé hřiště, ale k dobytí endzóny jim ani čtyři pokusy nestačily. Míče se tak chopili Alligators, avšak ústecká obrana zabrala dokonale a Blades si tak nakonec připsali alespoň dva body za safety. 

Na začátku poslední čtvrtiny si Blades ještě situaci mírně zdramatizovali, když dovolili skórovat šestnáctiyardovým během Michalu Dovrtělovi, ale ani Alligators se nezdařilo proměnit dvoubodové potvrzení. Blades tak stále vedli o více než jedno skórování a tento pohodlný náskok již do konce utkání udrželi.

„Defense hrála skvěle, vybojovala pět turnoverů a safety. Mohli jsme skórovat více bodů, ale v současném stavu jsme dělali, co jsme mohli. Příští týden nás čeká Znojmo, bojujeme o play off a doufáme ve výhru,“ uvedl po zápase hlavní trenér Ústí nad Labem Blades Lonnie Hursey.

V desátém kole se Blades utkají s celkem Znojmo Knights, se kterými se potkali už v prvním kole, kdy o jedno skórování zvítězili znojemští Rytíři. Nyní se hraje o všechno, vítěz zápasu postoupí do semifinále, kde se utká s Ostravou Steelers. Zápas Blades proti Knights se uskuteční v neděli 18. června od 16.10 hodin na Městském stadionu v Ústí nad Labem.

Autor článku: Martin Klimeš