Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

ISMM Ostrava Steelers
21 : 7
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 14 7 0
MMT 0 0 0 7
Statistiky

Datum: 17.6.2023 v 17:00
Počasí: Přeháňky, 21°C
Délka zápasu: 2:07
Počet diváků: 293
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Milan Remeš (U), Tomáš Frehar (HL), Antonín Jandus (LJ), Filip Malý (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 6:0 - Jiří Šimečka, 13y pass od Bradley Jones (kick neúspěšný); 11:07
ISMM Ostrava Steelers TD - 14:0 - Petr Škvára, 8y pass od Bradley Jones (Jiří Lička 2pt pass od Bradley Jones); 2:44
3.čtvrtina
ISMM Ostrava Steelers TD - 21:0 - Jiří Lička, 3y pass od Bradley Jones (Jiří Šimečka kick); 7:24
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 21:7 - Petr Tomaník, 19y run (Miroslav Večerka kick); 1:53
Komentář k zápasu

Mužský tým ISMM Ostrava Steelers nastoupil ke svému poslednímu zápasu základní části letošního ročníku Snapbacks ligy. Na hřišti v Porubě přivítal přerovské Mammoths a jednalo se již o klasický souboj posledního kola české ligy amerického fotbalu. Minulý rok se mezi Steelers a Mammoths rozhodovalo o pozici nasazení v play-off. Letos již Mammoths o play-off nešlo a stejně tak Steelers měli své první místo ve své skupině zajištěno. Pro ostravský tým však jedna motivace zbývala. A to udržet letošní neporazitelnost. 

Do utkání vstoupili útokem hráči Ostravy a i přes několik prvních downů ztroskotala jejich snaha po čtyřech nepodařených pokusech těsně před soupeřovou redzónou. Ani útoku Mammoths se nevedlo lépe, po zisku jednoho prvního downu, byly nuceni odkopávat aniž by se dostali na soupeřovu polovinu. Celá první čtvrtina se nesla v tomto duchu, kdy obrany hrály hlavní roli.

A byl to hráč obrany ISMM Steelers, Lukáš Česlík, který svým interceptionem na konci první čtvrtiny nastartoval první úspěšný drive Ostravy. Tento drive byl vedený zejména po ose Bradley Jones – Jiří Šimečka, který nakonec i skóroval první body zápasu. Ocelová obrana následně rychle vyprovodila útok Mammoths a Bradley Jones přidal přihrávkou na Petra Škváru druhý touchdown Steelers.

Tak skončil i první poločas zápasu. Po nevýrazných výkonech obou útoků, šli za lehkého vedení do šaten hráči týmu Steelers.

I do druhého poločasu nastoupil jako startující quarterback Mammoths Radim Dohnal a i druhý poločas začal útok mamutů rychlým odkopem ze své poloviny hřiště. Bradley Jones pak se svým útokem přešel celé hřiště a navýšil skóre zápasu na 21:0 po přesné přihrávce na Jiří Ličku.

Pak se na hřišti objevil na pozici QB mamutů i Michal Stoklásek, ale ani jemu se nepodařilo ze svého prvního drivu nic vytěžit. Ten opět skončil pouze odkopem Miroslava Večerky hluboko na polovinu ISMM Steelers.

Ve čtvrté čtvrtině se již na hřiště dostali náhradníci ostravského týmu. Své první snapy v sezóně na pozici quarterbacka si připsal i Patrik Puchala. Mammoths ke konci zápasu tak ještě snížili po runnu Petra Tomaníka na konečných 21:7.

ISMM Ostrava Steelers neprohráli v základní části ani jeden zápas a nyní se mohou připravovat na semifinále proti znojemským Knights. Pro Přerov Mammoths sezóna skončila, když v těžké skupině obsadil poslední čtvrté místo.

Autor článku: Jan Klimeš