Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
7 : 29
Znojmo Knights Znojmo Knights
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 7 0 0 0
KNI 14 0 6 9
Statistiky

Datum: 18.6.2023 v 16:10
Počasí: Jasno, 24°C
Délka zápasu: 2:19
Počet diváků: 451
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Jakub Vít (U), Jiří Hovorka (HL), Miroslav Makajev (LJ), Pavel Voráček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 0:7 - Stanislav Benc, 59y run (František Novotný kick); 10:25
Ústí nad Labem Blades TD - 7:7 - Václav Bartoš, 10y run (Tomáš Štěpánek kick); 2:40
Znojmo Knights TD - 7:14 - Vojtěch Vojtěch, 42y pass od Tyler Lee Callens (František Novotný kick); 0:00
3.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:20 - Vít Novák, 20y pass od Tyler Lee Callens (kick neúspěšný); 1:48
4.čtvrtina
Znojmo Knights TD - 7:27 - Tyler Lee Callens, 1y run (František Novotný kick); 9:42
Znojmo Knights SAF - 7:29; 6:28
Komentář k zápasu

Poslední kolo základní části letošního ročníku Snapbacks ligy nabídlo dvě neoficiální čtvrtfinále.

Ve východní skupině, kterou ovládli ISMM Ostrava Steelers, si to o druhé postupové místo rozdali bratislavští Monarchs s Knights z Nitry. V západní skupině, kterou vyhráli Vysočina Gladiators, se o druhou postupovou příčku utkali Ústí nad Labem Blades a Znojmo Knights.

První body na Městském stadionu v Ústí nad Labem padli už minutu a půl po začátku utkání, kdy se znojemský running back Stanislav Benc rozběhl přes půl hřiště až do endzony. Další bod pak při potvrzení přidal František Novotný. Blades dokázali odpovědět ještě před koncem čtvrtiny, kdy si touchdown připsal ústecký running back Václav Bartoš. I zde byl kop za jeden bod úspěšný, tentokrát z kopačky Tomáše Štěpánka. Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho. S koncem první čtvrtiny zachytil přihrávku quarterbacka hostí Tylera Lee Callense Vojtěch Vojtěch. František Novotný se opět nemýlil a první část zápasu tak končila 14:7 ve prospěch Znojma. Druhá čtvrtina zápasu body nepřinesla.

Dalších šest bodů si Vojtěch Vojtěch připsal i ve třetí čtvrtině. Kick se však tentokrát podařilo Blades zablokovat. Definitivní tečku za letošní sezonou pro Blades pak udělal quarterback znojemských Knights Tyler Lee Callens, který do endzony Blades doběhl na začátku poslední části zápasu. František Novotný se tentokrát nemýlil. Poslední dva body si pak Knights připsali ještě za safety. Výsledek zápasu 29:7 ve prospěch Znojma tak zajistil Knights postup do semifinále, kde se utkají se Stellers. Pro Blades pak prohra znamená i konec letošní sezony, ve které tým dokázal vyhrát jen dva zápasy, oba proti brněnským Alligators.

„Zápas se nevyvíjel podle našich představ. Kluci ale tvrdě bojovali až do konce, i když nás bylo jen 22,”zhodnotil zápas hlavní trenér Ústí nad Labem Blades Lonnie Hursey a dodal: „Sezóna byla celkově drsná. Měli jsme nejmenší soupisku v lize, ale kluci hráli a tvrdě pracovali celou sezónu. Jsem hrdý na to, že se nikdy nevzdali, bez ohledu na to, jak se věci vyvíjely.”

Autor článku: Martin Klimeš