Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  Snapbacks liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
55 : 6
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 21 27 0 7
ALL 0 6 0 0
Statistiky

Datum: 18.6.2023 v 16:00
Počasí: Jasno, 23°C
Délka zápasu: 1:52
Počet diváků: 442
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Milan Remeš (U), Adam Bartoš (HL), Antonín Jandus (LJ), Vít Dvořák (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:0 - Jan Dunovský, 99y kick-off return (Petr Kodým kick); 11:44
Vysočina Gladiators TD - 14:0 - Roman Chramosta, 50y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 8:09
Vysočina Gladiators TD - 21:0 - Patrick Blackwood, 5y run (Petr Kodým kick); 1:43
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 28:0 - Jan Dunovský, 5y pass od Jan Dundáček (Petr Kodým kick); 8:02
Brno Alligators TD - 28:6 - Ondřej Mareček, 78y pass od Tomáš Fortelný (2pt pass neúspěšný); 7:06
Vysočina Gladiators TD - 35:6 - Jan Beran, 50y pass od Vít Bezecný (Petr Kodým kick); 5:50
Vysočina Gladiators TD - 41:6 - Patrick Blackwood, 54y run (kick neúspěšný); 3:22
Vysočina Gladiators TD - 48:6 - David Calta, 32y pass od Vít Bezecný (Petr Kodým kick); 0:44
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 55:6 - Jan Dunovský, 5y pass od Vít Bezecný (Petr Kodým kick); 1:40
Komentář k zápasu

Do posledního kola základní části Snapbacks ligy proti sobě nastoupili soupeři, kteří vzájemným soubojem sezónu 2023 zahájili - Brno Alligators a domácí Vysočina Gladiators. V případě Alligators se jednalo spíše o dohrání sezony, s bilancí 1-8 skončí ve východní skupině na posledním místě. Gladiators mohli zápas pojmout jako přípravu na domácí semifinále, ve kterém je čeká souboj s Nitrou Knights.

Že domácí zápas nepodcení ukázal už první kontakt s míčem. Jan Dunovský kickoff returnem přes celé hřiště otevřel skóre zápasu a Gladiators vedli 7:0. Následující útočné drivy obou útoků úspěch nepřinesly. To zlomil 50 yardový screen pass Dundáčka na Romana Chramostu, který se zastavil až v end zóně. Následující drive Alligators vypadal o poznání lépe, Fortelný našel 15 yardovou přihrávkou Filipa Kočicu, který donesl míč na polovinu hřiště. Hned v následující akci ale hosté o celý zisk po špatném snapu přišli a museli puntovat. Do útoku mohli znovu gladiátoři a i tentokrát z něj vyšli úspěšně. Patrick Blackwood, Tomáš Hlach a Roman Chramosta postupně dostali míč až do red zóny, kde Patrick Blackwood zachytil 5 yardový pitch od Dundáčka. 

I ve druhé čtvrtině dominovali domácí. Obrana Gladiators ucpávala box, čímž držela běhovou hru soupeře na uzdě. Činit se tak mohl útok Vysočiny. Jan Dundáček si nejprve doběhl pro 20 yardů, na něj navázal Patrick Blackwood se 17 yardovým získem a útočné tažení završil druhým touchdownem v zápase Jan Dunovský. Aligátoři našli odpověď hned vzápětí, Tomáš Fortelný skvělým passem uvolnil Ondřeje Marečka a ten zaznamenal 78 yardový touchdown. To bylo ale ze strany Alligators vše. Na hřišti vystřídal Dundáčka Vít Bezecný a hned v prvním drivu zkompletoval 50 yardovou touchdownovou přihrávku na Jana Berana, 35:6 pro Gladiators. Domácí se před koncem poločasu stihli prosadit ještě dvakrát - nejprve po skvělém 54 yardovém běhu Patrick Blackwood a následně po 32 yardovém passu David Calta. Domácí Gladiators tak odcházeli do šaten s vedením 48:6.

Druhý poločas i díky aktivovanému mercy rule mnoho fotbalové krásy nepřinesl a utkání se spíše dohrávalo. Za zmínku stojí return Pavla Žáka, který míč donesl téměř na polovinu hřiště, nebo 34 yardový pass na Ondřeje Marečka. Právě wide receiver Alligators patřil k nejlepším hráčům svého týmu. V obraně Gladiators dominovali Reng, Prosr, Hlach a Jakub Čížek, který si ve čtvrté čtvrtině připsal interception. Účet zápasu 5 yardovou touchdownovou přihrávkou symbolicky uzavřel Jan Dunovský, který ho svým prvním touchdownem i otevřel.

Gladiators zvítězili v posledním zápase základní části 55:6 a čeká je domácí semifinále, ve kterém 2. července narazí na Nitru Knights. Poslední vzájemné měření sil těchto dvou klubů přineslo krásnou fotbalovou bitvu, ze které po výsledku 41:42 vyšli vítězně Knights. Gladiátoři mají slovenskému týmu co vracet a máme se tak na co těšit!

Autor článku: Martin Rygl

Fotografie ze zápasu