Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  2.Liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Mustangs
33 : 20
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 6 6 7 14
LIO 7 7 0 6

Datum: 8.4.2023 v 14:00
Počasí: Polojasno, 10°C
Délka zápasu: 2:42
Počet diváků: 160
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Kamil Kroulík (U), Pavel Voráček (HL), Milan Ranko (LJ), Antonín Jandus (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:0 - Filip Polák, 71y run (2pt pass neúspěšný); 10:41
Prague Lions TD - 6:7 - Michal Hložánek, 3y run (František Stolár kick); 6:19
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 6:14 - Matyáš Bílý, 21y run (František Stolár kick); 8:17
Prague Mustangs TD - 12:14 - Filip Polák, 1y run (kick neúspěšný); 4:40
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 19:14 - Jakub Mallát, 5y run (Jan Kraus kick); 8:58
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 26:14 - Karel Peprný, 4y run (Jan Kraus kick); 4:55
Prague Lions TD - 26:20 - Matěj Budka, 9y pass od Matyáš Bílý (kick neúspěšný); 4:05
Prague Mustangs TD - 33:20 - Adam Masopust, 0y fumble return (Jan Kraus kick); 2:12
Komentář k zápasu

Na bílou sobotu se spolu v Čelákovicích v rámci 2.Ligy utkali domácí Prague Mustangs a hosté Prague Lions.

Úvodní los vyhráli Lions a po kickoff returnu začínali útočit z 22yardové linie. Po vydatných večerních deštích byl povrch podmáčen, a tak se od obou týmů čekala spíše běhová hra. Ale právě tam chtěli Lions překvapit a hned první dvě akce zvolili passovou hru, ze kterých quaterback Lions Matyáš Bílý se svými receivery vytěžil první down. Další akci zkusili během středem pro neveliký zisk. Následoval další passový pokus, který ovšem zachytil domácí hráč Mustangs Kryštof Dušek a připsal si tak interception.

Na míč tedy nastoupil domácí celek na své 19yardové linii. Hned první akci zvolili Mustangs jako běhovou a running back Filip Polák se krásně uvolnil a během dlouhým 71yardů do endzóny hostů zařídil první body na výsledkové tabuli. Touchdown ovšem nebyl potvrzen, proto ze začátku zápasu byl stav utkání 6:0 pro Mustangs.

Odpověď hostujících Lions přišla hned z následujícího drivu, kdy quarterback Bílý svými přesnými passy, případně jeho běhy, dovedl Lions až na 3 yardy od endzóny domácích, kde předal míč running backovi Michalu Hložánkovi, pro kterého nebyla tato vzdálenost žádná překážka a tak svým runem středem doběhl až do endzóny. Lions potvrdili přesným kopem Františka Stolára a ujali se vedení 7:6.

Do konce 1. čtvrtiny se nic zásadního neudálo, Mustangs se trápili se snapem a Lions se snažili vyrovnat se zvýšeným tlakem od defenzivní linie domácích. Až v 2. čtvrtině po sérii přesných passů se Lions dostali až na vzdálenost 21 yardů od endzóny domácích, kde si quarterback Lions rozhodl ponechat míč a během podél sideline si doběhl pro bodové navýšení. Touchdown opět kopem potvrdil Stolár a tak hosté vedli 14:6.

Domácí korigovali skóre až 5 minut před koncem poločasu, kdy po povedeném punt returnu zaujali dobrou pozici na hřišti na 25yardové linii soupeře a po 24yardovém běhu Filipa Poláka se dostali na 1 yard od endzóny. Což zmiňovaný running back hned v další akci dotáhl až za goaline soupeře. Domácí opět nepotvrdili a tak skóre bylo 12:14.

V posledních dvou minutách poločasu se Mustangs nadechli ke snaze do poločase otočit nepříznivé skóre, ale 85 yardů za 2 minuty bylo nad jejich síly. Na poločasovou přestávku odcházeli úsměvněji Lions s dvoubodovým náskokem.

Do druhého poločasu nastoupili Lions podporováni z trenérského boxu takovými ikonami české ligy let minulých jako Shazzon Mumphrey, Josef Janota, Jakub Ječný a dalšími, které letos budeme moci vidět hrát v ELF. Nicméně Mustangs byli na míči a trenérské přesilovky se nezalekli. Běhovými pokusy se dostali až k endzóně, kde na sebe vzal odpovědnost samotný quarterback domácích Jakub Mallát a během středem zvrátil vedení na stranu domácích. Touchdown Mustangs potvrdili přesným kopem univerzála Jana Krause a ujali se vedení 19:14.

To byla ovšem na dlouhou dobu jediná změna skóre. K další bodové změně došlo až 5 minut před koncem utkání. Kdy se rychlonohý Karel Peprný v dresu Prague Mustangs postaral svým 4yardovým během o navýšení náskoku domácích o dalších 6 bodů. Jan Kraus touchdown potvrdil kopem a skóre bylo 26:14.

Domácí s komfortním náskokem čekali, že už k žádné změně bodů do konce hrací doby nedojde a že mají vítezství v kapse. Do toho však hodlal promluvit quarterback hostů Matyáš Bilý a první akcí po kickoff returnu, svým dlouhým passem našel receivera Jiřího Hrůzu, který ziskem 52yardů dostal hosty do redzóny. Po dalších dvou neúspěšných passových pokusech se Lions zadařilo a Bílý vzduchem přihrál Matěji Budkovi rovnou do endzóny. Touchdown se Lions potvrdit nepodařilo a tak s časem 4:05 do konce zápasu bylo skóre 26:20.

Lions se pokusili o onside kick, ale míč vyletěl do zámezí, a tak šli Mustangs na míč z výhodné pozice. Po sérii několika běhů se domácí dostali na 1 yard od endzóny. Mustangs se rozhodli pro akci quarterback sneak k získání vytouženého touchdownu. Quarterback ovšem fumbloval do endzóny, kde se nejrychleji zorientoval ofenzivní lajnmen domácích Adam Masopust a míč pro touchdown zalehl. Jan Kraus se znovu již nemýlil a kopem touchdown potvrdil.

Do konce zápasu zbývalo 2:12 se skóre 33:20 a Lions ještě neházeli flintu do žita. V následujícím drivu však kromě penalizace na straně domácích nezaznamenali hosté žádný posun. Pak již pro výhru 33:20 stačilo domácím Mustangs pouze zaklekat a mohli se tak radovat z vítězného vstupu do sezóny.

Autor článku: Filip Znamenáček