Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
9 : 10
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 3 0 0 6
PBP 3 0 0 7
Statistiky

Datum: 12.4.2015 v 16:00
Počasí: Jasno, 16°C
Počet diváků: 385
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Filip Haza (U), Radim Kroulík (HL), Stanley Hameder (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Malý (SJ), Jan Hubálek (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 0:3 - Marek Hruboň, 26y; 7:58
Příbram Bobcats FG - 3:3 - Jakub Sláma, 22y; 0:12
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 9:3 - Melvin Davis, 1y run (kick neúspěšný); 1:56
Prague Black Panthers TD - 9:10 - Jan Řezanka, 11y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 0:31
Komentář k zápasu

PBP si v zápase zažili částečné deja-vu, protože zápas měl hodně společného se sobotním vystoupením "rakouského" týmu PBP pro Vienna Vikings v AFL. V sobotu Black Panthers v průběhu zápasu netrefili velmi snadný field goal, v závěru šli touchdownem do vedení, neproměnili extra point a protože v poslední minutě soupeř svůj touchdown bezpečně proměnil, tak prohráli o jeden bod (30:31). Skoro tentýž průběh měla i nedělní repríza Czech Bowlu XXI v Příbrami, jen bodů tento zápas nabídl o něco méně.
První drive, ale i celý zápas, novému quarterbackovi Bobcats Columbu Givensovi ukázal, že česká soutěž nebude jen "easy", po sacku následovalo tři a ven. Nepovedený punt pak byl doprovedený i dobrým returnem Jana Štieglera a útok Black Panthers zahájil sezónu na soupeřových 11 yardech. Z pozice ale PBP vytěžili jen field goal, Marek Hruboň sobotní selhání nezopakoval a Praha šla do vedení 3:0. Bobcats si výhodnou pozici na hřišti museli dobýt sami, ale ani získaný první down na soupeřových dvou yardech k touchdownu nevedl, Příbram pouze srovnala.
Na hodně dlouhou dobu pak oba útoky přestaly existovat, výjimkou byl pouze poslední drajv domácích v prvním poločase zakončený velmi nepovedeným field goalem Jakuba Slámy. Naději na první remízu ve standardních zápasech ČLAF po několika letech a velmi netradičně nízké skóre "zkazila" až poslední část. Nejprve Bobcats skórovali touchdown po passu na Martina Hamzu, ale na body si museli počkat do příštího drajvu, protože TD znegoval faul Jakuba Špačka. Následující drive už ale díky dlouhým akcím Hamzy a Melvina Davise vyšel a Davis dvě minuty před koncem krátkým runem doběhl pro první TD zápasu. Sláma však z extra pointu kuriózně trefil pouze tyč a břevno, takže vedení narostlo pouze o šest bodů.
Zatímco do tohoto okamžiku byl PBP quarterback Jan Dundáček (hrající navzdory očekávání celý zápas) ve větrném zápase poměrně jalový a za prvních 46 minut nasbíral strašlivou passovou bilanci 6/20 pro 44 yardů a 1 interception, tak v momentě, kdy to bylo nejvíc potřeba, to "prostě zařídil" a po pěti úspěšných passech střídavě na Jana Řezanku a Stanislava Jantoše předvedl skvělý drive. Hruboň tentokrát extrapoint sice velmi těsně, ale přesto zvládl a PBP s Bobcats díky tomu sezónu 2015 otevřeli stejně jako zakončili tu minulou.

Fotografie ze zápasu