Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
32 : 21
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 6 14 12
BOB 7 7 7 0
Statistiky

Datum: 26.4.2015 v 14:00
Počasí: Přeháňky, 18°C
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Peter Martinček (HL), Jan Pěnička (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 0:7 - Columbus Givens, 40y run (Vojtěch Podhradský kick); 10:21
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 0:14 - Columbus Givens, 11y run (Vojtěch Podhradský kick); 6:17
Prague Lions TD - 6:14 - Lukáš Růžek, 4y run (kick neúspěšný); 3:23
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 12:14 - Roman Pivovarník, 3y pass od Dustin Haines (2pt run neúspěšný); 9:24
Příbram Bobcats TD - 12:21 - Melvin Davis, 24y run (Vojtěch Podhradský kick); 6:33
Prague Lions TD - 20:21 - Roman Pivovarník, 11y pass od Dustin Haines (Marek Suchý 2pt pass od Dustin Haines); 5:25
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 26:21 - Marek Suchý, 23y pass od Dustin Haines (2pt pass neúspěšný); 10:45
Prague Lions TD - 32:21 - Lukáš Růžek, 74y pass od Dustin Haines (2pt pass neúspěšný); 4:58
Komentář k zápasu

Lions v zápase ukázali, že se s nimi letos musí počítat a o finále nebudou hrát tři, ale čtyři týmy. S novým designem helem a vyztuženi o Nicka Colea v obraně hrál domácí celek výborně a příbramské Bobcats porazil 32:21.
Lions hráli výborně hlavně ve druhé polovině zápasu. V té první se moc nedařila spolupráce centera Juniora Espinala a quarterbacka Dustina Hainese, a to hlavně kvůli vysokým snapům od Hondurasana. Americký absolvent programu na University of Oregon sice všechny snapy zachytil, často ale měl kvůli obtížnému zpracování méně času na samotnou akci.
Příbram konečně našla stabilního kickera ve Vojtěchovi Podhradském, který v zápase trefil všechny tři extra pointy, a tak v této disciplíně hosté neztráceli. Na druhou stranu Ondřeji Šislovi první kop nevyšel a od té doby se Lvi rozhodli pro dvoubodové konverze. Ta se sice povedla jediná ze tří, i tak to ale Lions stačilo.
V první polovině to vypadalo na klasický zápas Bobcats proti Lions z minulé sezony. Nabuzení Lvi nezvládají nápor Bobcats a pod tíhou rychlých útoků se rozkládají. Jen místo McCaskilla z minulého roku běhá nejčastěji Columbus Givens. Velký zápas prožil také Pavel Tumpach, který odehrál první letošní zápas a dařilo se mu najít několik perfektních děr, kterými získal desítky yardů.
Lions v průběhu celého zápasu trápila úspěšnost skládek. Kolikrát za zápas visel hráč na Melvinu Davisovi či Columbu Givensovi? Nepočítaně. A kolikrát hráč Bobcats utekl. Ve třech případech ze čtyř. Givens v první půlce doběhl pro dva touchdowny, Lions odpověděli nepotvrzeným touchdownem, který čtyřyardovým během získal Lukáš Růžek. Do šaten se odcházelo za stavu 6:14.
Po pauze za domácí tým nastoupil úplně jiný tým. Dustin Haines dostával dobré snapy, začala pořádně fungovat i passová hra a Lvi skórovali. Jediné, co se nezměnilo, bylo množství minutých skládek. Skoro to vypadalo, že s lehkým deštěm se hlavně z Givense stala kluzká postava.
První drive druhé poloviny zakončil pass Hainese do rukou dobře hrajícího Romana Pivovarníka. Bylo to zároveň naposledy, kdy se hostům podařilo odpovědět. Melvin Davis proběhl středem, shodil ze sebe tři obránce a došel až do endzóny.
Odpověděli i domácí. Lions v bleskovém drivu přešli velmi rychle celé hřiště a celý posun na zteč endzóně zakončil Haines znovu passem na Pivovarníka. Už předtím to Haines zkoušel dlouhou přihrávkou na Marka Suchého, jenže toho ještě stihl vychytat Vojtěch Podhradský. O chvíli později už to příbramskému defensive backovi nevyšlo.
A to konkrétně na začátku čtvrté čtvrtiny. To Haines perfektně přehodil padáčkem dva obránce Bobcats včetně Podhradského a Suchý běžel sám do endzóny. Tímto touchdownem šli Lions poprvé v utkání do vedení. Do toho začala bohužel pro Bobcats fungovat i domácí secondary, která sice za celý zápas nepovolila žádné velké zisky, ke konci zápasu se ale předvedla. Luboš Bachura nejprve vyrazil balon před o 26 cm vyšším Jiřím Kohutem, jeho největší chvíle ale ještě měla přijít.
Přišla ale až po posledním touchdownu zápasu. Ten zařídil znovu dobrým pohybem v backfieldu Haines. Nalákal na sebe linebackery, secondary se vytáhla za receivery a running back Lukáš Růžek zůstal volný. Pro tuto akci zafungovaly Lvům i bloky od receiverů, takže když Růžek balon od Hainese přijmul, nikdo se k němu neměl šanci dostat… 74yardový běh skončil až v endzóně. Bobcats chtěli se stavem 32:21 ještě něco udělat, pass na pravou stranu ale ve své nejlepší akci zápasu zachytila domácí obrana. A byl to právě s dvacítkou hrající reprezentační cornerback Bachura.
Příbram má po třech zápasech bilanci 1-2 a k pražské dvojici Lions-Black Panthers zatím musí pouze vzhlížet. Lions na druhou stranu potvrdili, že výhra v Brně nebyla náhodnou a skalpem loňského finalisty Czech Bowlu si sami řekli o pozici ve finále.

Fotografie ze zápasu