Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
34 : 12
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 10 17 7 0
ALL 0 0 6 6
Statistiky

Datum: 3.5.2015 v 16:00
Počasí: Oblačno, 17°C
Počet diváků: 170
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Jaroslav Rybář (HL), Filip Malý (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 3:0 - Marek Hruboň, 28y; 5:20
Prague Black Panthers TD - 10:0 - Jan Štiegler, 87y punt return (Marek Hruboň kick); 1:38
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 17:0 - Daniel Kršák, 25y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 11:21
Prague Black Panthers TD - 24:0 - Jan Tesař, 9y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 3:57
Prague Black Panthers FG - 27:0 - Marek Hruboň, 41y; 0:25
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 34:0 - Jan Řezanka, 4y pass od Jiří Chvalina (Marek Hruboň kick); 11:03
Brno Alligators TD - 34:6 - Jaroslav Doležal, 2y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 3:41
4.čtvrtina
Brno Alligators TD - 34:12 - Jaroslav Doležal, 25y pass od Tomáš Fortelný (kick neúspěšný); 7:44
Komentář k zápasu

Prague Black Panthers odehráli třetí kolo nejvyšší domácí soutěže doma proti brněnským Alligators. Jednalo se o souboj dosud neporažených Pražanů proti hostům, kteří naopak na vítězství stále čekají. Zápas měl tedy papírového jasného favorita, ale ve fotbale je možné cokoli, zvlášt když domácí nechali sedět většinu hráčů z rakouské soupisky a víkend nabídl několik překvapení.
Zázraky se ale nekonaly. První čtvrtinu vyhráli Black Panthers 10:0 a před konce poločasu už vedli 27:0 a vystřídali quarterbacka Jana Dundáčka za Jirku Chvalinu. V druhém poločase přidali Black Panthers ještě jeden touchdown a na hřiště nastoupil třetí quarterback Peter Baník.
Brno v závěru dokázalo korigovat výsledek dvěma touchdowny Jaroslava Doležala, ale potvrzení za bod se Brnu ani jednou nepodařilo. Dlouholetý manažer Brna Zbyněk Zelinka byl s výsledkem spokojen. „Přijeli jsme do Prahy pouze s 27 hráči a z toho 4 byli naprostí nováčci. Nechtěl jsem, abychom dostali 50 bodů, ale aby se nám podařilo skórovat a oboje se mi splnilo,“ dodal Zelinka. I trenér černých panterů Jan Vrba dle jeho slov počítal s podobným výsledkem a byl spokojen, že mohl prostřídat všechny hráče včetně nováčků. „Zápasy jako je tento jsou nejlepší příležitostí pro nové kluky z náboru nebo z juniorky, jak nabrat zkušenosti, které na tréninku nikdy nedostanou. Naším cílem je, poslední roky, vytvořit soběstačné týmy jak pro rakouskou, tak i českou ligu. Bohužel z finančních i personálních důvodů za touto ideou stále pokulháváme. Letošní rok nám ale juniorský tým opět vyprodukoval pár skvělých hráčů a také z náboru se nám letos ukázalo pár nadějných kluků. Bez tradičních zkušenějších opor, jako je například Jan Dundáček na postu quarterbacka, bychom ale zápas jako tento zatím ještě nezvládli,“ vysvětlil Vrba. Domácí si tímto vítězstvím upevnili první místo v tabulce ČLAF a brněnskému týmu ještě prohloubili ztrátu na vyrovnaný střed tabulky.