Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize I  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
49 : 21
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 14 7 7 21
LIO 7 0 7 7
Statistiky

Datum: 4.7.2015 v 16:00
Počasí: Jasno, 34°C
Počet diváků: 300
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Filip Haza (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Lukáš Růžek, 85y kick-off return (Ondřej Šisl kick); 11:42
Příbram Bobcats TD - 7:7 - Pavel Tumpach, 11y run (Vojtěch Podhradský kick); 8:41
Příbram Bobcats TD - 14:7 - Martin Hamza, 3y pass od Columbus Givens (Vojtěch Podhradský kick); 0:00
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 21:7 - Petr Datel, 1y run (Vojtěch Podhradský kick); 0:23
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 28:7 - Columbus Givens, 4y run (Vojtěch Podhradský kick); 7:51
Prague Lions TD - 28:14 - David Růžek, 6y pass od Nicholas Cole (Ondřej Šisl kick); 4:59
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 35:14 - Melvin Davis, 21y run (Vojtěch Podhradský kick); 10:32
Příbram Bobcats TD - 42:14 - Pavel Tumpach, 11y run (Jakub Sláma kick); 6:47
Příbram Bobcats TD - 49:14 - Petr Datel, 11y run (Jakub Sláma kick); 5:34
Prague Lions TD - 49:21 - Casey Caton, 51y pass od Jan Jindřichovský (Ondřej Šisl kick); 3:58
Komentář k zápasu

Repríza loňského semifinále dopadla stejným výsledkem, jako v roce 2014. Ne tedy bodově, postupující se ale nemění. I tentokrát se do Edenu podívají Bobcats, kteří ve vzájemném duelu porazili Lions 49:21. Americká rošáda pražským Lvům nepomohla, Nick Cole na quarterbackovi na nabuzené Příbramské nestačil.

Jedna otázka se před zápasem řešila více než jakákoli jiná. Bude hrát oregonský quarterback Dustin Haines, kterému jeden z hráčů Black Panthers při skládce pochroumal rameno, nebo bude muset hrát nějaký jeho náhradník? Už v rozcvičce bylo jasné, že Haines hrát bude, nikoliv ale na své primární pozici rozehrávače, nýbrž v obraně jako safety. „Jako mladý jsem safetyho hrával, až na střední škole ze mě udělali quarterbacka,“ prozradil Haines po zápase.

Bobcats byli po celou dobu zápasu lepším týmem. Dařilo se jim zastavovat běhy Lions i úprky quarterbacka Nicka Colea. Hned zkraje zápasu ale inkasovali slušnou studenou sprchu. Po výkopu míč zachytil Lukáš Růžek, přeběhl celé hřiště a 85yardovým returnem otevřel skóre zápasu.

Speciální pochvalu si zaslouží hned několik hráčů příbramského celku. Jmenujme Columbuse Givense, který svými tanečky přiváděl obranu k šílenství. Tolik minutých skládek, co za dva běhy, nemívá žádný ze semifinalistů snad za žádný jiný celý zápas. Neskutečné. Dále Petr Datel. Fullback, jenž se několikrát prodral středem obrany a secondary s ním měla často problémy. A jmenujme i veterána. Pavel Tumpach znovu dokázal, jak platným hráčem pro svůj celek je. Dva touchdowny, několik perfektních běhů – úžasný výkon 37letého borce.

Lvi se často o šance na zastavení útoku připravovali sami. Těch offsidů. Kouč Kyle Duncan se mohl zbláznit a řval na své hráče: „Watch the football!“

Bobcats do poločasu vedli 21:7, po přestávce se pak rychle ukázal Columbus Givens, který v prvním drivu ukrojil poslední 4 yardy po svém. Kličkovanou mezi slalomovými brankami v podobě obránců Lions. Nick Cole pak ale poslal pěknou přihrávku do strany Davidu Růžkovi a za stavu 28:14 se Pražané nadechovali k obratu. „Byl to můj třetí zápas na pozici quarterbacka. Doufám taky, že poslední,“ usmál se po utkání Cole.

Obě figury americké rošády v týmu Lions, se ale navzájem pochválily. „Nick hrál velmi dobře. Na to, jak málo toho na quarterbackovi odehrál, jsem byl spokojený. Já bohužel házet nemohl, rameno bylo vyhozené a vazy v něm poškozené. Nehodím míč ani na patnáct yardů. Snažil jsem se pomoci aspoň na safetym, při každém hitu jsem trpěl bolestí. Odstoupit jsem ale nechtěl,“ komentoval Haines. Cole přešel ze safetyho na quarterbacka, a tak mohl fundovaně hodnotit výkon svého parťáka jak s Lions, tak i z Oregon Ducks. „Dustin je skvělý atlet. S pozicí safetyho si poradil s grácií.“

Spokojenost po zápase sršela i z trenéra Bobcats Sebastiana Fanderta. „Nejlepší zápas sezony, strašně se těším na finále,“ prohlásil fousatý Němec. A hodně fousatý je i Martin Hamza, widereceiver příbramského celku. Ten byl obvykle nasazován proti Hainesovi a fungoval s občasnou úspěšností. Hned v úvodu zápasu ale zachytil pěkný touchdown.

Ten už po zápase myslel na 20. července. „Vím, že jsme silnější než vloni. Máme nové defenzivní schéma, které jsme konečně pořádně zaimplementovali, a funguje stoprocentně. Budeme lépe připravení, ať se tam setkáme s kýmkoli. A jestli to budou PBP? Bude proti nám stát úplně jiný tým než před pár týdny při naší výhře 51:0. Ta nám ale může trochu psychicky pomoci,“ prozradil Hamza.

Bobcats nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. Za Lions se na jeden drive na hřiště dostal i 18letý backup quarterback Jan Jindřichovský. A hned v druhé akci hodil perfektní pass přes ruce secondary přímo do náruče Caseyho Catona, který pak s míčem doběhl až do endzóny. A to je pro mladého rozehrávače dobře. Další postup v sebevědomí.

Fotografie ze zápasu