Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
41 : 0
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 10 10 14 7
PTR 0 0 0 0

Datum: 26.4.2015 v 13:00
Počasí: Zataženo, 18°C
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Ján Polák (R), Zdeněk Žlůva (U), Karel Nesládek (HL), Petr Moravec (LJ), Tomáš Pásek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 7:0 - Jiří Šimečka, 45y pass od Michal Dudek (Daniel Merta kick); 7:10
Ostrava Steelers FG - 10:0 - Daniel Merta, 22y; 0:19
2.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 17:0 - Michal Wessely, 41y run (Daniel Merta kick); 7:15
Ostrava Steelers FG - 20:0 - Daniel Merta, 31y; 0:30
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 27:0 - Michal Kielor, 7y run (Daniel Merta kick); 2:40
Ostrava Steelers TD - 34:0 - Jiří Lička, 6y pass od Michal Dudek (Daniel Merta kick); 1:24
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 41:0 - Jan Fojtík, 23y interception return (Daniel Merta kick); 1:35
Komentář k zápasu

Jednoznačný výsledek tým z Plzně, kromě dlouhé cesty domů, poslal také na poslední místo tabulky Divize II a rovnou do pozice outsidera. Naopak Steelers stále drží první místo v D-II.
Téměř vyrovnané síly running-backů domácích Wesselého a Kielora se postarali o dva touchdowny ve druhé a třetí čtvrtině. Michal Dudek si kromě předávek procvičil i šikovnost a přesnost svých hodů, když prvním bodovým příspěvkem našel pro touchdown Jiřího Šimečka na začátku zápasu, pro kterého to byla vůbec první kompletace v soutěžním zápase a hned s příjemným bonusem, nejen pro samotnou délku akce, ale i pro následný touchdown. Druhý krátký pass zkompletoval Dudek pro touchdown s Ličkou. Výbornou hrou a jistotou se prezentoval ostravský kicker Daniel Merta, který si v zápase připsal 11 bodů za 5 potvrzených touchdownů a dva field goaly.
Plzeňský tým se neprezentoval špatnou hrou, ale s hodně prořídlou zápasovou soupiskou se únava i po dlouhém cestování projevit musela. Když už plzeňský QB Lukáš Malec našel svůj nejoblíbenější cíl — rukavice Patrika Vainera, nestačilo to a obrana Ocelářů běhové akce uměla zastavovat v jejich zárodku. Brzy navíc začala reagovat i na přihrávky vzduchem a série turnoverů po pěti interceptionech Malce pohřbily naděje na lepší výsledek. Jeden ze zachycených interceptionů potrestala i výborně hrající obrana, když v samotném závěru zápasu zachytil Jan Fojtík míč na polovině Patriotů a nekompromisně chybu západočeského quarterbacka potrestal — 41:0.
Pro domácí Steelers se neděle vyvíjela téměř ideálně a tým drží první příčku tabulky. Patriots jsou po dvou výrazných prohrách naopak týmem, který se bude muset pro lepší výsledky odrážet ode dna.