Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ostrava Steelers
17 : 7
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 6 8 3
STA 0 7 0 0

Datum: 28.6.2015 v 15:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 160
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Petr Moravec (U), Karel Nesládek (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 6:0 - Michal Kielor, 2y run (kick neúspěšný); 1:16
Pardubice Stallions TD - 6:7 - Jan Horáček, 28y pass od Scott Doherty (Jan Louženský kick); 0:49
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 14:7 - Michal Dudek, 1y run (Patrik Skupin 2pt pass od Michal Dudek); 0:02
4.čtvrtina
Ostrava Steelers FG - 17:7 - Daniel Merta, 39y; 9:55
Komentář k zápasu

Zápas z kategorie bezvýznamných se na kluzkém trávníku rozehrál v gardu testu na blížící se Silver Bowl. Tomu odpovídal i průběh. Hlavně na straně pardubického týmu byl i přes tvrdost hry znatelný režim šetření hráčů. Reprezentační RB Petr Plaček se na hřiště dostal pouze na několik útočných drivů a výhradně v pozici returnera a receiver Wajtr se šetřil úplně. Navíc na hřišti minimum času trávil i Scott Doherty.

 

 

 

O první změnu stavu scoreboard se postaraly týmy až těsně před odchodem do šaten. Za domácí skóroval Michal Kielor během a vzdušné spolupráce z ruky quarterbacka hostů Dohertyho využil Jan Horáček. Kostarický quarterback byl k vidění hlavně v úvodní čtvrtině. Ostravskému týmu se na rozdíl od pardubického nepovedlo potvrdit kopem a do kabin se hráči odebírali za stavu 6:7. První čtvrtina ale byla hodně vyrovnaná a Stallions museli před polovinou ještě zapojit Dohertyho passový režim, potom co jej nedokázal útočně zastoupit náhradník na postu rozehrávače Jan Kakos.

 

V druhé polovině už Stallions další body přidat nedokázali a Steelers toužící po výhře se chopili šance. Nejprve QB Michal Dudek doběhl z krátké vzdálenosti pro obrat ve skóre a při dvoubodové konverzi našel volného Patrika Skupina. Po následném kickoffu navíc returner neudržel míč a zalehl jej opět domácí tým. Připravil tak slibnou pozici pro kickera Mertu, který se z 39y vzdálenosti nemýlil – 17:7. Vylepšit si bilanci mohla jedna z kopaček ostravského kickera ještě jednou, ale holder tentokrát zaváhal a skóre se již neměnilo.