Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize III  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Budweis Hellboys
7 : 19
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
HEL 0 7 0 0
BLD 0 0 6 13

Datum: 26.4.2015 v 14:00
Počasí: Polojasno, 21°C
Počet diváků: 300
Rozhodčí: Filip Malý (R), Josef Houška (U), Pavel Šimon (HL), Marek Bartoušek (LJ), Marek Vejvoda (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Budweis Hellboys TD - 7:0 - Petr Jindra, 8y pass od Kamil Roba (Kamil Roba kick); 0:00
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:6 - Jakub Imr, 32y run; 0:32
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:12 - Jakub Imr, 20y run (kick neúspěšný); 6:05
Ústí nad Labem Blades TD - 7:19 - Jan Vlasák, 88y interception return (Josef Chochola kick); 0:08
Komentář k zápasu

Vlažná první polovina se nesla ve znamení začátečnických chyb a nervozity. Útoky se tak dostávaly do slibných pozic, ale vytěžit z nich dokázala jen dvojice domácích, když Petr Jindra zachytil míč od nadaného quarterbacka Roby a skóre se do poloviny otevřelo skromně 7:0, když si bod za potvrzení připsala kopačka domácího rozehrávače.
Druhou polovinu Blades už uklidnění hratelností soupeře a zlepšením své koncentrace, dokázali za podpory své běhové hry, kterou se prezentuje tahoun Jakub Imr, korigovat stav 32y runem. Chvilková radost a zmatek na hřišti ale nedovolil další body z potvrzení, když útok v domnění, že skládka skončila těsně před goal line, pokračoval v rozehrávce a za dva body neproměnil — 7:6.
Poslední část zápasu nabídla fanouškům za polojasného nedělního odpoledne skvělou a dramatickou podívanou. Obrat v zápasu zajistil opět rychlonohý Imr, když si 20y přesunem opět získal touchdown a právem si zasloužil respekt. I přesto, že o jeho kvalitách byla obrana Budějovic informována a hrála hodně s osobním přístupem. Stroječek ze tří koleček při kopání extrapointu ale selhal, a i když mají Blades v kádru hned dva kickery, ani jeden nedostal prostor na korekci — 7:12. V polovině 4. čtvrtiny tak Blades s mírnou výhodou nabídli možnost odpovědi i domácím a začala ta správná podíváná.
Přibližně minutu dokonce našel Roba ve svém hledáčku Tomáše Hlacha, který se po celou dobu zasluhoval o kompletace passů a hodně pohlednou big play zvedl v napětí doufající diváckou kulisu. Několik nepovedených her vyústilo 8 sekund před koncem ve fotbalové drama a hrdinou zápasu se stal k udivení domácího publika ústecký Jan Vlasák, který zachycené interception dokázal obrátit během přes celé hřiště v definitivní pojištění výhry Blades v poměru 19:7.