Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize IV  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
14 : 0
Ostrava Steelers 2 Ostrava Steelers 2
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 0 6 0 8
ST2 0 0 0 0

Datum: 6.6.2015 v 14:00
Počasí: Jasno, 32°C
Počet diváků: 145
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Zdeněk Žlůva (U), Pavel Grossmann (HL), Jan Klimeš (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 6:0 - Libor Zapletal, 1y run (kick neúspěšný); 5:20
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Miroslav Večerka, 8y run (Pavel Kolínek 2pt pass od Martin Štěpáník); 0:51
Komentář k zápasu

Přerovští Mammoths jsou vítězi východní skupiny Divize IV a průběh zápasu následoval veškerá očekávání. Hlavním faktorem zápasu bylo horké počasí.

Na body chudá podíváná a oťukávání obou celků v první čtvrtině nabídla pouze jedinou zajímavost, když obrana Steelers zachytila interception. Bohužel se z něj nepodařilo útoku vykřesat bodovou odměnu. V druhá části se projevil domácí running back Libor Zapletal, který krátkým během dotlačil míč do endzone a získal 6 bodů. Více už se v úvodní polovině nestalo a týmy se rozešly do stínu a chladu kabin v poměru 6:0.

Druhá polovina navázala na tempo té předchozí a i přes výrazné pokusy o hru vzduchem, se diváci kompletací dočkali jen v několika případech. Z postupně vybojovaného území se přerovský tým dostal alespoň na hranici field goalu, ale kop byl zblokovaný obranou Ocelářů a na body chudá čtvrtina se opakovala již podruhé.

V samotném závěru se tak ostravský tým pustil za velmi těsného stavu do riskantních her a bohužel neuspěl. Nezkušenost v offensive line byla patrná i z hlediště a nepovedené bloky útoku nepomáhaly. Definitivní ránu zasadil necelou minutu před koncem domácí Miroslav Večerka 8y během a potvrzení za dva body z ruky QB Martina Štěpánika na Pavla Kolínka bylo úspěšné. Výsledek 14:0 naplnil předzápasová očekávání, ale k vidění byla vyrovnaná hra až do samotného závěru, kde rozhodla kromě nezkušenosti možná i lepší odolnost vůči extrémnímu vedru.