Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Trnava Bulldogs
39 : 13
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
BUL 7 26 6 0
STE 0 0 7 6
Statistiky

Datum: 2.4.2016 v 14:00
Počasí: Jasno, silný vítr, 13°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Filip Haza (U), Peter Martinček (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Richard Gazdík (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 7:0 - JaVontae Hence, 31y pass od Tyrell West (Michal Lőrincz kick); 1:47
2.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 13:0 - Ivan Klementovič, 17y run (kick neúspěšný); 11:26
Trnava Bulldogs TD - 19:0 - JaVontae Hence, 92y punt return (kick neúspěšný); 7:31
Trnava Bulldogs TD - 26:0 - JaVontae Hence, 34y punt return (Michal Lőrincz kick); 5:14
Trnava Bulldogs TD - 33:0 - JaVontae Hence, 70y pass od Tyrell West (Michal Lőrincz kick); 0:15
3.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 39:0 - Ivan Klementovič, 73y pass od Tyrell West (kick neúspěšný); 5:56
Ostrava Steelers TD - 39:7 - Adam Synáček, 1y run (Daniel Merta kick); 0:56
4.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 39:13 - Michal Wessely, 30y run (kick neúspěšný); 7:28
Komentář k zápasu

Nový ročník České ligy amerického fotbalu paradoxně odstartoval na Slovensku. Trojnásobný semifinalista Trnava Bulldogs přivítali staronového účastníka nejvyšší ligy, Ostravu Steelers. Bulldogs byli bez pochyby papírovým favoritem, přestože slovenský tým prošel rozsáhlými změnami. Středobodem pozornosti každého domácího fanouška byl před zápasem nový head coach a nové americké posily. Oproti tomu se Steelers mohli opřít o sehraný a stabilní kádr. Úvodní zápas měl poskytnout odpovědi na mnohé otázky, a to nejen z domácího pohledu.

V průběhu úvodní čtvrtiny, kterou začali Steelers svým útokem, se měnilo skóre jen jednou. Právě spolupráce amerických posil se postarala o první body v sezóně ve prospěch domácích. Po screenu do pravé strany od quarterbacka Tyrella Westa svůj první touchdown v zápase zaznamenal univerzál JaVontae Hence. Ve větrném počasí se podařilo Michalovi Lörinczovi potvrdit kopem za bod a Trnava se ujala vedení 7:0. Ve druhé čtvrtině mašina trnavských Bulldogs přepla na vyšší stupeň. Hned v úvodu se 18 yardovým touchdownovým během prezentoval running back domácích Ivan Klementovič. Kicker Bulldogs trefil při potvrzení tyč a skóre zůstalo na 13:0 pro domácí. V následujícím drivu byli Steelers nuceni pouze puntovat. Hence zachytil punt v blízkosti vlastní endzóny a díky výborným blokům dokázal skórovat 92 yardový touchdown. Téměř identická situace se opakovala o malou chvíli později, kdy Hence opět returnoval punt až do touchdownu. V samotném závěru druhé čtvrtiny se pokoušeli Steelers alespoň zkorigovat nepříznivý stav. Výsledkem však byl neúspěšný pokus o 37 yardový field goal. Do konce poločasu zůstavali už jen sekundy, kdy se podařilo quarterbackovi domácích milimetrovou přihrávkou opět nalézt Henceho, který zaznamenal 70 yardový touchdown. Do kabin se odcházelo za stavu 33:0.

V úvodu třetí čtvrtiny navýšil skóre Klementovič a poté Bulldogs jakoby vypnuli motor a na hřišti se už prosadili jen hráči Steelers. Adam Synáček i Michal Wessely zaznamenali po jednom touchdownu a uzavřeli skóre zápasu na konečných 39:13: Za zmíňku stojí touchdown Wesselyho, který zaznamenal 30 yardový běhový touchdown. I kickerovi Steelers se podařilo rozezvonit tyč při extra bodu. Bulldogs dominovali v prvním poločasu, ten druhý patřil více Ostravě, která především korigovala skóre. Další týden mají oba týmy volno a musí se pořádně připravit, protože na jejich hřiště přivítají loňské finalisty. Do Ostravy zajedou Prague Black Panthers, na Trnavu čekají příbramští Bobcats.

Autor článku: Kristína Salczerová 

Fotografie ze zápasu