Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
21 : 34
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 0 0 7 14
LIO 7 7 20 0
Statistiky

Datum: 3.4.2016 v 15:00
Počasí: Jasno, 17°C
Počet diváků: 564
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Haza (SJ), Václav Kriesman (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Erik Wall, 65y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 8:15
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:14 - Matthew Silva, 30y run (Ondřej Šisl kick); 5:10
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:21 - Erik Wall, 12y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 9:27
Prague Lions TD - 0:28 - Marek Suchý, 16y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 8:16
Prague Lions TD - 0:34 - Erik Wall, 9y pass od Matthew Silva (kick neúspěšný); 4:25
Pardubice Stallions TD - 7:34 - Jan Beneš, 1y fumble return (František Hanovec kick); 0:01
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 14:34 - Jan Wajtr, 8y pass od Shane McDonald (František Hanovec kick); 4:16
Pardubice Stallions TD - 21:34 - Jan Horáček, 28y pass od Shane McDonald (František Hanovec kick); 0:01
Komentář k zápasu

Krásné slunečné počasí a 546 diváků na tribuně Letního stadionu v Pardubicích - taková byla kulisa obnovené premiéry Stallions v nejvyšší domácí soutěži. Po počáteční sérii nepřesností z obou stran začali mít postupně navrch hosté, kteří své snažení zúročili dlouhým passovým touchdownem Erika Walla a ujali se vedení 7:0. Stallions se zanedlouho pokusili korigovat stav field goalem ze vzdálenosti zhruba 45 yardů, ovšem neúspěšně. Za stavu 7:0 pro Lions týmy měnily strany po první čtvrtině.

V druhé čtvrtce se domácí prezentovali především silovou běhovou hrou, quarterback Shane McDonald marně hledal své cíle vzduchem. Lions zasadili svému soupeři druhý zásah ze zajímavé situace: z 30 yardů rozehrávali 4. down a 15 a obranu Stallions dokonale zaskočil Matt Silva - 14:0 pro Lions. Závěr poločasu byl hodně rozkouskovaný vinou faulů a zranění na obou stranách, nicméně další body už na scoreboardu nepřibyly.

Lions nechttěli ponechat nic náhodě a do druhého poločasu vlétli jako raketa. Díky interceptionu získali skvělou výchozí pozici 25 yardů od endzóny Stallions, kterou stoprocentně využili - svůj druhý touchdown v zápase si připsal Erik Wall. Stallion pak s katastrofálními následky zkazili snap při puntu a přenechali soupeři míč 15 yardů od vlastní endzóny. Hned z první akce Lions udeřili a Marek Suchý si připsal svůj první touchdown. V tu chvíli byl stav už 28:0 pro Lions. Ti mohli zanedlouho přidat  po dalším zkaženém puntu další body, ovšem James Brooks spustil touchdownové oslavy ještě před endzónou. Výsledkem byl neuznaný touchdown a Brooks si druhým nesportovním chováním v zápase vykoledoval i vyloučení ze zápasu. Nicméně hosté se přesto prosadili ještě jednou a opět vzduchem. Svůj touchdownový hattrick zkompletoval Erik Wall - 34:0 pro Lions. Do sprch pak po dvou nesportovních chování předčasně putoval ještě jeden hráč hostů, Daniel Aizner.

Těžko říci, zda poté Lions trochu polevili nebo ztratili koncentraci, každopádně umožnili domácím skončit na víttězné vlně a Stallions dokázali v závěru třetí a během poslední čtvrtiny skórovat hned třikrát. Jan Beneš nejprve dopravil do endzóny míč, který hostující obránce ztratil po interceptionu v endzóně. Necelých pět minut  před koncem přidal další touchdown Jan Wajtr a v samotném závěru, 12 sekund před koncem, potěšil fanoušky zachycenou Hail Mary receiver Jan Horáček. Po závěrečném hvizdu tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 21:34 z pohledu domácích.

Stallions čeká v příštím kole výlet do Příbrami a souboj s finalistou dvou posledních Czech Bowlů, Lions pak pikantní bitva o hlavní město proti Prague Black Panthers.

Autor článku: Jakub Hřib 

Fotografie ze zápasu