Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
40 : 35
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 6 20 14 0
BUL 7 14 0 14
Statistiky

Datum: 14.5.2016 v 18:00
Počasí: Přeháňky, 13°C
Počet diváků: 110
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Stanley Hameder (HL), Radim Kroulík (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 6:0 - Petr Datel, 3y run (kick neúspěšný); 6:54
Trnava Bulldogs TD - 6:7 - JaVontae Hence, 40y pass od Tyrell West (Michal Lőrincz kick); 3:40
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 12:7 - Ondřej Víšek, 43y run; 11:28
Příbram Bobcats TD - 19:7 - Douglas Webster, 78y run (Vojtěch Podhradský kick); 9:25
Trnava Bulldogs TD - 19:13 - JaVontae Hence, 11y pass od Tyrell West (kick neúspěšný); 6:16
Příbram Bobcats TD - 26:13 - Jiří Kohut, 39y pass od Douglas Webster (Vojtěch Podhradský kick); 4:23
Trnava Bulldogs TD - 26:21 - JaVontae Hence, 25y pass od Tyrell West (Ivan Klementovič 2pt pass od Boris Bútora); 1:07
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 33:21 - Petr Datel, 43y pass od Douglas Webster (Vojtěch Podhradský kick); 6:10
Příbram Bobcats TD - 40:21 - Joseph Goodson, 30y pass od Douglas Webster (Vojtěch Podhradský kick); 0:00
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 40:28 - JaVontae Hence, 60y pass od Ivan Klementovič (Michal Lőrincz kick); 10:55
Trnava Bulldogs TD - 40:35 - Boris Bútora, 7y pass od Tyrell West (Michal Lőrincz kick); 0:51
Komentář k zápasu

Po venkovní třízápasové šňůře měli příbramští Bobcats možnost se ukázat domácím fanouškům v dalším "playoff" zápase, tedy v zápase, kdy měli ve svých rukou zachování šance na postup do Czech Bowlu. Do Přbrami přijeli trnavští Bulldogs, kteří v tomto ročníku již Příbram na domácím hřišti přehráli. V Trnavě však chybělo Bobcats mnoho hráčů základní sestavy a i přes značně zdecimovanou soupisku Bobcats sliboval dnešek kvalitnější výkony. Hlavně díky kompletní secondary domácího týmu.

Trnava zvolila kickoff, lae Bobcats nebyli schopni v prvním drivu získat první down. Na míč šla Trnava, která se prvního downu také nedočkala. Bohužel se však během tohoto drivu zranil, pravděpodobně do konce sezóny, další z kapitánů a jedna z klíčových postav příbramské obrany, Josef Murgaš. Pokračuje tak zmar domácího týmu, kdy po každém zápase musí škrtat ze soupisky.

Vzhledem ke ztrátě dvou klíčových receiverů se dalo čekat, že Bobcats budou muset značně zlepšit svou běhovou hru, která v předchozím zápase se Stallions byla doslova tragická. Přispět k tomu měla i poprvé kompletní offenzivní lajna. Hned v dalším drivu dali příbramští running baci o sobě vědět. Po důležitém prvním downu Ondry Víška donesl do endzóny míč Petr Datel. Potvrzující kop byl zblokován a Příbram se tak ujala vedení 6:0.

Na trnavské straně se opět k vynikajícímu výkonu nadechl nezastavitelný JaVontae Hence, který svůj výkon v tomto drivu korunoval touchdownem. Potvrdit se Trnavě povedlo, a tak se těsné vedení přesunulo na stranu hostí. V první čtvrtině si mohli diváci vychutnávat mnoho osobních soubojů již zmiňované trnavské čtyřky a domácí jedničky Josepha Goodsona, kteří jakoby si chtěli celý zápas navzájem dokazovat, kdo je lepším atletem.

Druhou čtvrtinu načal skvělým punt returnem Goodson, na který navázal 42 yardovým touchdownem Víšek. Bobcats se rozhodli potvrzovat za 2 body, opět s neúspěšným výsledkem. V následujícím drivu Bulldogs se nejprve podařilo interceptionem Davida Potrebuješ ukořistit míč pro Bobcats, aby se následně nenechal přes svými running backy zahanbit příbramský quarterback Douglas Webster a fantastickým během téměř přes celé hřiště navýšil vedení Příbrami na 18:7. Třetí potvrzení domácích již bylo úspěšné, další bod totiž přidal Vojtěch Podhradský. Do konce druhé čtvrtiny se ještě podařilo skóre navýšit na obou stranách, za Bobcats úspěšný catch Jiřího Kohuta, na straně Bulldogs kým jiným než raketovým JaVontae Hencem, který skóroval hned dvakrát. Na poprvé se Trnavě nepodařilo potvrzující kop proměnit, po druhém touchdownu zahrála Trnava field goal fake, při kterém našel Bútora Klementoviče. Do šaten se tak šlo za stavu 26:21 pro domácí.

Třetí čtvrtina začala pěkným kickoff returnem Bulldogs na polovinu hřiště, ale následně kvůli několika false startům a dvěma sackům odevzdala míč Bobcats. Ti se rozhodli ukázat, že po zemi to dnes opravdu půjde. Po několika bězích Víška si pro změnu pro 42 yardový touchdown doběhl Petr Datel. Trnavě se opět v útoku nezadařilo, své příležitosti se tak chopili opět Bobcats. Po dalším nádherném osobním soubojio příbramská #1 vs. trnavská #4, se prosadil Goodson, který zvyšoval vedení domácích na 39:21. Po potvrzení Podhradského bylo skóre 40:21.

Ač skóre na začátku čtvrté čtvrtiny vypadalo ve prospěch domácích hodně sebejistě, Trnava se rozhodně nevzdávala. Další touchdown si připsal Hence po nečekaném passu Klementoviče, kdy si naprosto nehlídán doběhl pro 60 yardový touchdown. Poté, co se Bobcats nepodařilo svůj dlouhý drive dotáhnout úspěšně do konce, přenesl Hence opět svým během přes pů hřiště velice rychle hru před redzónu domácích. Tam nastalo přibližně tříminutové dobývání endzóny, které nakonec úspěšně zakončil chyceným passem Boris Bútora. Skóre se tak po úspěšném kopu zastavilo na rozdílu pěti bodů, ale času již zbývalo Trnavě málo. Po kickoff do autu stačil první down Víška a domácí už mohli pouze zakleknout.

Autor článku: Jakub Špaček

Fotografie ze zápasu