Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
23 : 17
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 10 10 3 0
BOB 0 11 0 6
Statistiky

Datum: 11.6.2016 v 16:00
Počasí: Zataženo, 21°C
Počet diváků: 248
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Jan Hubálek (SJ), Stanley Hameder (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jan Dundáček, 1y run (Marek Hruboň kick); 4:42
Prague Black Panthers FG - 10:0 - Marek Hruboň, 37y; 1:29
2.čtvrtina
Příbram Bobcats FG - 10:3 - Vojtěch Podhradský, 34y; 10:16
Prague Black Panthers TD - 17:3 - Jan Dundáček, 31y run (Marek Hruboň kick); 5:13
Příbram Bobcats TD - 17:11 - Douglas Webster, 1y run (Douglas Webster 2pt run); 4:04
Prague Black Panthers FG - 20:11 - Marek Hruboň, 20y; 0:20
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 23:11 - Marek Hruboň, 22y; 5:41
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 23:17 - Lukáš Kolář, 20y pass od Douglas Webster (2pt run neúspěšný); 2:43
Komentář k zápasu

Odvetný zápas na Slavii byl soubojem druhého s třetím. Důležitý zápas ve hře o účast v Czech Bowlu zahájili hosté příjmem. Marek Hruboň celý zápas předváděl dlouhé kickoffy, které končily touchbackem. Připravený Joseph Goodson tak beznadějně čekal na příležitost o povedený return. První drive hostů, které přerušilo čekání na sanitku, skončil pro Bobcats těsně za polovinou hřiště. Jiří Kohut nedokázal zachytit na třetí down pass, který by posunul útok téměř do redzóny.

Black Panthers se v úvodním útočném drivu posouvali po hřišti vzduchem. Zisk prvního downu si připsal Woleský, následně si catch na polovině hřiště připsal Mráz. Při dlouhém třetím downu na polovině hřiště si Dundáček doběhl sám pro první down. Varianta, která nepřekvapí žádnou obranu, byla i tentokrát úspěšná. Turnoverem mohl skončit vydařený drive po nezachyceném snapu Dundáčka. Ten však pro míč skočil a drive domácích pokračoval v blízkosti redzóny. Hned následující akcí našel Dundáček Jana Berana, který byl zastaven jeden yard od endzóny. Všichni věděli co bude následovat. Domácí quarterback zachytil snap a namířil si to do endzóny, touchdown. Hruboň se při potvrzení nemýlil, domácí se dostali do vedení 7:0.

I druhý kickoff poslal Hruboň na touchback. Útok hostů se na hřišti příliš neohřál. Nepopulární tři a ven dostalo na hřiště special týmy. Na vlastních 26 yardech se rozhodli hosté pro fake. Snap zachytil místo puntera Víšek, který se ale do prvního downu nedostal. Pohotově zakročil Michael Vondráček, který dal svému útoku výhodnou pozici. Útok domácích se nikam neposunul, na řadu přišel Hruboň, který trefil svůj první field goal v zápase.

Po zisku prvního downu Bobcats skončila první čtvrtina. Po změně stran našel Webster dlouhým passem Straku, který dostal svůj útok až na 20 yardů od endzóny. V redzóně snažení hostujícího útoku skončilo, ke slovu se tak dostal kicker Bobcats Vojtěch Podhradský, který snížil na 10:3.

Hosté se rozhodli po skórování využít momenta a překvapit onside kickem. Domácí Jiří Hamal se oklamat nenechal. Black Panthers tak byli opět v dobré výchozí pozici pro svůj útok. V útoku se poprvé představil Simpson. Po dvou runech, které nevedly k prvnímu downu, byl Dundáček donucen během passu scramblovat. Dokázal se však z tlaku obrany dostat a passem našel Mráze pro první down. Ani příchod Simpsona neoživil běhovou hru domácích. Woleský přiblížil na 37 yardech od endzóny svůj útok k zisku prvního downu. Na čtvrtý down se domácí rozhodli nechat na hřišti útok. Nikoho asi nepřekvapí, že i tentokrát si Dundáček běžel pro první down sám. I tentokrát úspěšně, potřebné dva yardy získal. Po dalším krátkém běhu Simpsona si míč nechal Dundáček, který prokličkoval až do endzóny. Black Panthers se tak dostali do vedení 17:3.

Hostům se v dalším drivu podařilo odpovědět. Webster našel dlouhým passem Goodsona, kterého neubránila ani dvojice Plánka - Simpson. I tentokrát chyběl do touchdownu jediný yard. Stejně jako v prvním touchdownu Dundáčka si nechal míč Webster a jeden yard potřebný pro touchdown získal sám. I dvoubodové potvrzení vzal na sebe quarterback hostů, který si doběhl do endzóny. Snížil tak na 17:11.

V závěru prvního poločasu dovedl Dundáček svými běhy útok až do bezprostřední blízkosti endzóny. Drive zakončil dalším úspěšným field goalem Hruboň. Poločasové skóre bylo 20:11 pro domácí.

V úvodním drivu druhého poločasu se domácí postupným útokem dostali až na pět yardů od endzóny. Tam se postup zastavil, na hřiště musel opět Hruboň, který navýšil skóre na 23:11. Po neúspěšném drivu hostů, se i ve svém druhém představení ve třetí čtvrtině dostal útok Black Panthers k blízkosti endzóny. Jan Beran na 10 yardech fumbloval a připravil tak tým o možnost definitivně rozhodnout zápas. 

Bobcats si schovali drama až do koncovky zápasu. Hostujícímu týmu se nejprve podařilo zblokovat field goal Hruboně. V následném drivu se i díky faulu Simpsona posunul útok Bobcats na polovinu soupeře. Webster našel passem v endzóně Koláře. Po neúspěšném potvrzení za dva body bylo skóre 23:17. Do konce zápasu stále zbývalo 2:43. Onside kick hostů byl vydařenější než v úvodu zápasu, bohužel pro Bobcats nebyl v souladu s pravidly. Na míč se tak dostali Black Panthers.

Domácí se podle očekávání snažili ukrojit co nejvíce ze zbývajícího času po zemi. Během jednoho z timeoutů hostů bylo proti Bobcats odpískáno nesportovní chování za házení lahví na hřišti. Black Panthers získali první down a zdálo se, že zápas je rozhodnut. Hned další akcí Simpson fumbloval, na míč se dostal opět útok Bobcats. Naděje pro hosty stále žila. Do konce zápasu ale zbývalo méně než dvě minuty. Poslední drive začínali Bobcats na svých 18 yardech. Několika passy se dostali Bobcats na hranici 25 yardů soupeře. Tam se pokusil Webster najít v endzóně Kohuta. Ten byl faulován a Příbram byla rázem 10 yardů od endzóny. Do konce zápasu zbývalo jen 5 vteřin. V poslední akci zápasu se Webster rozhodl běžet sám k pravé sidelině. Riskantní akce se Bobcats nevyplatila. Obraně se podařilo zastavit quarterbacka na 7 yardech ve hřišti. Během runu vypršel čas, snaha o comeback skončila 7 yardů od endzóny. Z výhry 23:17 se tak v dramatickém zápase mohli radovat domácí.

Black Panthers si upevnili druhé místo v tabulce. Postup stále nemají jistý, ale byl to důležitý krok pro účast v Czech Bowlu. Na Bobcats čekají dva těžké zápasy s Lions a domácí zápas s Ostravou.

Fotografie ze zápasu