Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
28 : 22
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 3 7 3 15
BUL 3 6 6 7
Statistiky

Datum: 25.6.2016 v 12:00
Počasí: Jasno, 32°C
Počet diváků: 210
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Jan Hubálek (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions FG - 3:0 - František Hanovec, 33y; 8:15
Trnava Bulldogs FG - 3:3 - Dušan Hornáček, 33y; 0:29
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 10:3 - David Holub, 8y pass od Shane McDonald (František Hanovec kick); 8:10
Trnava Bulldogs TD - 10:9 - JaVontae Hence, 8y pass od Boris Bútora (2pt pass neúspěšný); 0:16
3.čtvrtina
Pardubice Stallions FG - 13:9 - František Hanovec, 38y; 8:12
Trnava Bulldogs TD - 13:15 - Boris Bútora, 3y run (kick neúspěšný); 1:32
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 21:15 - Shane McDonald, 3y run (Shane McDonald 2pt run); 11:39
Pardubice Stallions TD - 28:15 - Kendral Ellison, 68y fumble return (František Hanovec kick); 6:19
Trnava Bulldogs TD - 28:22 - JaVontae Hence, 48y pass od Boris Bútora (Dušan Hornáček kick); 2:00
Komentář k zápasu

Zadání sobotní bitvy v Pardubicích bylo jasné - vítěz se o další krok přiblíží vysněnému finále, naopak postupové naděje poraženého definitivně vyhasnou. Po prvním vzájemném měření sil v Trnavě, které skončilo 49:41 pro Bulldogs, se opět očekávala útočná přestřelka. Ovšem už první čtvrtina na rozpáleném hřišti naznačila, že tentokrát nás čeká poněkud jiná partie.

Domácí otevřeli skóre zápasu hned prvním drivem, kdy vzali zavděk tři body, které jim ze vzdálenosti 33 yardů trefil kicker František Hanovec. Po zbytek úvodního dějství dominovaly na obou stranách především obrany. Ještě před změnou stran se ale bodově prosadili také Bulldogs, kteří po chybě special teamu Stallion při puntu začínali na luxusních 20 yardech a z naprosto shodné vzdálenosti jako domácí si připsali tři body za proměněný field goal Dušana Hornáčka. Strany se tak měnily za nerozhodného stavu 3:3.

Základem prvního touchdownu Stallions byl dlouhý běh Andrecuse Lindleyho, útočné snažení pak dokonal David Holub, který zachytil přihrávku v endzóně a zajistil domácím vedení 10:3. Zanedlouho mohli Hřebci udeřit znovu, když obrana vynutila fumble a vybojovala pro útok skvělou výchozí pozici, ovšem následný drive plodný nebyl. Naopak Bulldogs předvedli povedenou two-minute offense a v samotném závěru poločasu se prosadila jejich největší hvězda JaVontae Hence. Přestože to vypadalo, že domácí Ellison přihrávku zachytí, po několika odrazech se míč dostal do náruče Henceho. Extra kick se domácímu special teamu podařilo zblokovat, a tak se šlo o kabin za těsného vedení domácích 10:9.

Stallions v zápase brali každé body a svůj první drive ve druhém poločase zakončili opět zásluhou Hanovce za tři body, tentokrát ze vzdálenosti 38 yardů. Útok Trnavy fungoval v druhé půli mnohem lépe, což potvrdil dlouhý postupný drive. Ten zakončil quarterback Boris Bútora, který se z 3 yardů protlačil klubkem hráčů, čímž poslal Bulldogs do vedení. Následný kick byl opět neúspěšný, na tabuli tak svítil po třetí čtvrtině stav 13:15 z pohledu domácích.

Závěrečné dějství nabídlo drama jako z hollywoodského filmu. Domácí quarterback Shane McDonald se nechtěl nechat zahanbit a také on skóroval rychlým sneakem. A jako by mu to nestačilo, přidal ještě dva body z následné potvrzovací akce. Stallions v tu chvíli vedli 21:15. Bulldogs ale nesložili zbraně a hrozili především středně dlouhými přihrávkami. Rozhodující akce zápasu přišla v polovině čtvrté čtvrtiny. Jakub Smutný poslal hostujícího quarterbacka k zemi, přičemž mu dokázal vyrazit míč. Ten sebral ze země Ellison a proběhl se dlouhých 68 yardů až do endzóny - 28:15 pro Stallions. Na druhé straně JaVontae Hence opět předvedl své kvality, po zachycené přihrávce prokličkoval mezi obránci téměř polovinu hřiště a snížil na 28:22. Domácí se poté dlouho na míči neohřáli, navíc málem ztratili míč hned při prvním downu po špatném snapu. Bulldogs tak dostali šanci rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Proti byl ale muž zápasu Kendral Ellison, který ukončil snažení hostů interceptionem. Stallions pak už jen zaklekávali a po vypršení času mohli slavit vítězství 28:22.

Stallions čeká příští víkend přímý souboj s Prague Black Panthers o postup do finále, naopak Bulldogs se ani tentokrát do Czech Bowlu nepodívají, na programu ale mají Slovak Bowl II.

Autor článku: Jakub Hřib

Fotografie ze zápasu