Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
38 : 7
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 10 21 7
STA 7 0 0 0
Statistiky

Datum: 2.7.2016 v 16:00
Počasí: Zataženo, 22°C
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (SJ), Pavel Moravec (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Jan Horáček, 20y pass od Shane McDonald (Lukáš Petřík kick); 0:51
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:7 - Daniel Kršák, 46y pass od Luke Zahradka (Marek Hruboň kick); 8:03
Prague Black Panthers FG - 10:7 - Marek Hruboň, 31y; 1:23
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 17:7 - Pavel Mráz, 18y pass od Luke Zahradka (Marek Hruboň kick); 9:26
Prague Black Panthers TD - 24:7 - Jan Dundáček, 10y pass od Luke Zahradka (Marek Hruboň kick); 7:28
Prague Black Panthers TD - 31:7 - Jiří Hamal, 10y return zblokovaného puntu (Marek Hruboň kick); 5:29
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 38:7 - Jan Dundáček, 1y run (Marek Hruboň kick); 3:42
Komentář k zápasu

V sobotu odpoledne se v Praze odehrálo neoficiální semifinále České ligy amerického fotbalu mezi obhájcem titulu Prague Black Panthers a Pardubicemi Stallions. Pro oba týmy to byl zápas o všechno. Pražské pantery ale navíc hnala touha napravit nepovedenou sezónu v rakouské lize, kde minulý týden zakončili zatím svůj nejhorší ročník a sestoupili do nižší divize. Na druhé straně pardubičtí mohli v tomto zápase jen překvapit a ještě vylepšit svou už tak vydařenou sezónu po návratu do nejvyšší ligy. To ovšem neznamená, že by si jeli do Prahy pro prohru.

To, že si pro ní Pardubice nepřijeli, ukázali hned v první čtvrtině zápasu. Právě oni byli týmem, který se po několika výborných drivech obran na obou stranách, dostal až do endzóny, a to díky spolupráci McDonalda s Horáčkem. Po tomto 20 yardovém passu a úspěšném potvrzení se hosté ujali vedení 0:7. Na domácí straně se v první čtvrtině quarterbackovi Janu Dundáčkovi žádné body proti tvrdé obraně Stallions přidat nepodařilo. Protože šlo v tomto zápase Black Panthers opravdu o hodně, rozhodli se poslat do hry na post quarterbacka Zahradku. Ten na začátku druhé čtvrtiny otevřel hned prvním passem skóre i pro pražský tým a svým dlouhým passem našel rodilého pardubičáka Daniela Kršáka. K potvrzení se postavil neomylný Marek Hruboň - 7:7. V první polovině zápasu se ještě předvedl Jan Kabát, který zaznamenal forced fumble, který také sám zalehl. I díky tomu mohl Hruboň necelou minutu a půl před koncem poločasu přidat další 3 body pro pražský celek a završit tak skóre prvního poločasu na 10:7 pro domácí.

Ve druhém poločase jako by na hřiště přišla stará panterská obrana, kterou jsme byli zvyklí vídat v předešlých sezónách. Pardubicím nepovolila už ani bod, navíc se jí také podařily 3 interceptiony, které si připsali Simpson, Jenšík a Kabát. Dalším důležitým momentem byl zblokovaný punt Markem Daníkem, který vrátil až do endzóny Jiří Hamal a připsal tak společně s Hruboněm svému týmu dalších 7 bodů. Pozadu za obranou nezůstal ani útok Black Panthers, který v druhé polovině nasázel hned 3 touchdowny. Poprvé našel Zahradka svým 18 yardovým passem Pavla Mráze a poté Jana Dundáčka, hrajícího na postu receivera. Celý zápas pak završil yardovým během opět Dundáček.

Nutno podotknout, že hosté odehráli především v obraně povedený zápas a až na pár chyb byli pro Black Panthers vyrovnaným soupeřem, hlavně v první půli. Black Panthers míří za další obhajobou titulu do Czech Bowlu, kde se utkají se svým městským rivalem a jediným týmem, který je v této sezóně v rámci české ligy dvakrát porazil, Prague Lions.

Autor článku: Jakub Folauf

Fotografie ze zápasu