Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
18 : 34
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 6 0 12
STE 27 0 7 0
Statistiky

Datum: 3.7.2016 v 14:00
Počasí: Polojasno, 23°C
Počet diváků: 123
Rozhodčí: Filip Malý (R), Lukáš Přikryl (U), Jan Hubálek (HL), Jan Prajer (LJ), Jan Pěnička (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 0:7 - Dominik Dvorský, 17y run (Lukáš Česlík kick); 10:52
Ostrava Steelers TD - 0:15 - Jiří Lička, 8y pass od Michal Dudek (Lukáš Česlík 2pt run); 8:56
Ostrava Steelers TD - 0:21 - Dominik Dvorský, 25y run (2pt run neúspěšný); 4:36
Ostrava Steelers TD - 0:27 - Dominik Dvorský, 32y run (kick neúspěšný); 0:33
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 6:27 - Jiří Kohut, 45y pass od Douglas Webster (2pt run neúspěšný); 2:24
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 6:34 - Dominik Dvorský, 37y run (Lukáš Česlík kick); 3:20
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 12:34 - Douglas Webster, 1y run (2pt pass neúspěšný); 10:06
Příbram Bobcats TD - 18:34 - Daniel Vitiš, 13y pass od František Ježek (2pt run neúspěšný); 0:51
Komentář k zápasu

K poslednímu domácímu zápasu příbramských Bobcats dorazili z Ostravy Steelers. Značně prořídlé soupisky obou týmů prozrazovaly, že spousta hráčů bude k vidění na obou stranách míče. A zatímco Bobcats hledali motivaci jen těžko, Ostrava rozhodně nechtěla zakončit sezónu bez jediné výhry.

Na return šli v úvodu Bobcats a i díky vlastnímu faulu začali svůj drive na 7 yardech. Úspěch v podobě 30 yardového catche Daniela Vitiše byl obratem smazán díky interceptionu Adama Synáčka, kerého se jeho touha po míči nepouští ani v roli obránce. Následně své velké představení započal Dominik Dvorský a otevřel tak velmi rychle skóre zápasu. Potvrzení kopem bylo úspěšné a Ostrava se ujala vedení 0:7. Bobcats se vrhli na restart, ale i ten po pár downech skončil turnoverem. K fumblu Vitiše opět přispěl Synáček. A i napodruhé se Ostravě podařilo ztrestat ztrátu Bobcats na vlastní polovině. Touchdown vzduchem zachytil Jiří Lička a následné potvrzení Lukáše Česlíka za 2 body rozsvítilo na tabuli skóre 0:15. Bobcats šli na míč, ale tak jako v předchozích dvou pokusech ho velice rychle odevzdali soupeři. Interception tentokrát zachytil Dominik Lupták a dal tak útoku Steelers další šanci na zvýšení skóre. Toho se záhy zhostil rychlík Dvorský, který proměnil svůj druhý touchdown. A aby dal všem přítomným jasně najevo, že dnes má svůj den, přidal obratem další a i přes neúspěšná potvrzení jeho touchdownů se skóre v první čtvrtině zastavilo až na, pro Bobcats hrozivých, 0:27.

Ve druhé čtvrtině se útok Bobcats přece jen začínal trochu sehrávat. Na míči zůstávali déle a prvních downů přibývalo. Jeden z nich se podařilo proměnit v toužebné první body. Přihrávku Douga Webstera chytil Jiří Kohut. Potvrzení za dva body se nepodařilo. Ve zbytku čtvrtiny se hra vyrovnala a ani jeden z týmů již neohrozil endzónu soupeře. V polovině zápasu tedy bylo skóre 6:27.

Třetí čtvrtina se nesla v duchu té druhé a diváci mohli sledovat vyrovnaný souboj, který se rozhodl narušit svým dalším skvělým během Dvorský. Ostravská 27 si připsala čtvrtý zářez a díky úspěšnému kopu Ostrava odskočila na rozdíl 28 bodů.

V poslední čtvrtině sebral zbytky sil příbramský quarterback Webster, který několika běhy dopravil míč až do endzóny, čímž snížil ztrátu Bobcats na 12:34. Při potvrzení za 2 body však míč skončil v rukou obrany Steelers a při snaze zachránit své selhání se zranil a na hřišti se u neobjevil. Na post quarterbacka se přesunul veterán František Ježek. Jeden z jeho prvních passových pokusů zachytil ostravský Michael Škurla, ale následné drivy ukázaly, že mnoho ze svého umění nezapomněl. Spousty dlouhých přihrávek končilo v rukou receiverů Bobcats, nejčastěji paradoxně u safetyho Jana Jadrného, který se díky této závěrečné spolupráci rázem vyšvihl mezi nejlepší receivery týmu. Interception příbramského Michala Čunáta byl zřejmě ten správný impuls pro útok, aby přece jenom svoji snahu ještě jednou úspěšně završil. Daniel Vitiš byl tím, kdo uzavřel konečný účet na 18:34. Ostrava si tak z Příbrami odváží první výhru v sezóně, nutno říci, že zaslouženou.

Autor článku: Jakub Špaček

Fotografie ze zápasu