Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  2.Liga 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
26 : 34
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 6 14 0 6
PTR 0 21 0 13
Statistiky

Datum: 7.5.2016 v 12:00
Počasí: Jasno, 20°C
Počet diváků: 168
Rozhodčí: Libor Coufal (R), Mikuláš Zouvala (U), Jiří Hovorka (HL), Jan Pěnička (LJ), Lukáš Přikryl (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Hippos TD - 6:0 - Marek Mařík, 1y run (2pt run neúspěšný); 2:54
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 14:0 - Petr Křesťan, 24y run (Nikola Antoš 2pt run); 10:39
Pilsen Patriots TD - 14:7 - Jakub Brejcha, 3y run (Martin Vojtěchovský kick); 10:07
Pilsen Patriots TD - 14:14 - Pavel Tumpach, 35y run (Martin Vojtěchovský kick); 1:33
Prague Hippos TD - 20:14 - Marek Bartoušek, 31y pass od Stanislav Tománek (2pt run neúspěšný); 0:27
Pilsen Patriots TD - 20:21 - Wesley Worthen, 52y pass od Patrik Vainer (Martin Vojtěchovský kick); 0:00
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 20:28 - Patrik Vainer, 3y run (Martin Vojtěchovský kick); 7:44
Pilsen Patriots TD - 20:34 - Patrik Vainer, 47y run (kick neúspěšný); 4:15
Prague Hippos TD - 26:34 - Bohumil Sadílek, 3y run (2pt run neúspěšný); 2:42
Komentář k zápasu

Za krásného slunečného počasí přivítali Hippos na pražském Motorletu plzeňské Patriots. Před zápasem avizovali domácí mnoho zranění, zatímco Plzeň naopak oznámila posily do svých řad v podobě Pavla Tumpacha a amerického importa Wese Worthena. Zatím neporažení Patriots tedy byli i fotbalovou veřejností označeni za velkého favorita.

Hippos zakončili svůj první drive, který podle očekávání byl ve znamení "heavy run", zakončili puntem. Na postu quarterbacka Plzně poněkud překvapivě nastoupil Zachary Lewis. Obrana Hippos nezůstala pozadu a po třech akcích se dostal útok Patriots pouze o 4 yardy zpět, čímž donutila Patriots odkopávat. V dalším útočném snažení pak running baci domácích v klasické rotaci Křesťan-Kadeřábek-Sadílek-Mařík snadno posouvali míč a po osmi akcích si Mařík doběhl pro jednoyardový touchdown zápasu. Další plzeňský drive, který vzal takřka celý na sebe Zachary Lewis, neudělali plzenští více než 20 yardů a po pěti akcích odkopávali ze svých 37 yardů. Hippos následně začali svůj drive na 20 yardech a po pěti akcích skórovali, když 24 yardový touchdown si připsal Petr Křesťan. Po dvoubodovém potvrzení svítilo na scoreboardu skóre 14:0 pro domácí. Patriots, kteří nedokázali v první čtvrtině posouvat s míčem, zahájili tu druhou krásným 43 yardovým passem Patrika Vainera, který se vrátil na pozici quarterbacka. Poslední tři yardy překonal Jakub Brejcha, po potvrzení se skóre měnilo na 14:7. Další drive Hippos, který měl 12 akcí po zemi, skončil neproměněným čtvrtým downem na plzeňských 16 yardech. Patriots poté zapojili do hry Pavla Tumpacha. Nejprve si doběhl pro 22 yardů, následně pro 35, a to až do endzóny Hippos. Zápas, který měli do této chvíle v rukou domácí, byl po potvrzení rázem 14:14. Domácí šli na míč a po dvou nepříliš úspěšných runech Kadeřábka se po nedisciplinovanosti Patriots posunuli až na 31 yardů od endzóny. Quarterback Stanislav Tománek se odhodlak passu, Marek Bartoušek s přehledem zachytil a zase to bylo pro domácí příjemnější. Do konce poločasu zbývalo 27 vteřin. Plzeň začínala svůj drive na svých 42 yardech. Dvě vteřiny před koncem poločasu už to vypadalo, že se skóre do poločasu měnit nebude. Patrik Vainer ale 52 yardovým passem našel Wese Worthena, na kterého domácí nestačili. Po potvrzení se člo do šaten za stavu 20:21.

Ve třetí čtvrtině se hodně zpomalilo tempo. Zápas se nesl ve znamení mnoha běhových akcí a úspěšných obran na obou stranách. Žádné body v této čtvrtině nepadly, ale na straně domácích se začala objevovat drobná zranění, možná i mírná nervozita. Na straně útoku Hippos přibývalo faulů, naopak Patriots zastavovali domácí tým čím dál více sebejistěji. Na začátku čtvrté čtvrtiny se začalo stejně, jako se v té čtvrté skončilo. Neúspěšný runový drive hostů následoval neúspěšný drive domácích. V tomto momentu se ale zápas zlomil. Patriots zblokovali punt domácích a svůj drive začínali na 15 yardech od endzóny. Tuto situaci už ani dobře hrající obrana Hippos nezvládla. Po dvou úspěšných passech si Patrik Vainer sám doběhl pro 3 yardový touchdown. Po potvrzení bylo skóre 20:28. Na začátku dalšího drivu Hippos se Stanislav Tománek vymotal ze zdánlivě neřešitelné situace. Z akce vypadající na velkou ztrátu, uběhl velkou porci yardů. Krásnou akci ale zastavil faul v průběhu akce, Hippos se vrátili zpět a následně museli opět odkopávat. V dalším drivu rozběhl Patrik Vainer své rychlé nohy. Další big play předvedl během 45 yardového běhu, čímž čtyři minuty před koncem zápasu zvýšil vedení 20:34. Už se zdálo, že Hippos skládají zbraně, když na postu quarterbacka nastoupil nováček Martin Civoch. Jenže hned první akcí dalšího drivu Kadeřábek uběhl 52 yardů, čímž dostal svůj útok 8 yardů od endzóny. Po rychlém návratu Tománka na hřiště nebyl problém dostat míč až do endzóny. Touchdown si připsal Bohumil Sadílek. Neúspěšné potvrzení stanovilo skóre na 26:34 z pohledu domácích. Více než 2 minuty do konce ještě slibovaly zajímavou podívanou. Onside kick domácích sice úspěšný nebyl, přesto obrana donutila Patriots k puntu a se zbývající minutou a půl šel na hřiště naposledy útok pod taktovkou Tománka. Své passově nepříliš úspěšné vystoupení však završil interceptionem. Po zakleknutí hostů skončil zápas 26:34.

Autor: Miroslav Vogal

Fotografie ze zápasu