Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  3.Liga 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Karlovy Vary Warriors
0 : 38
Budweis Hellboys Budweis Hellboys
Q1 Q2 Q3 Q4
WAR 0 0 0 0
HEL 7 11 14 6
Statistiky

Datum: 17.4.2016 v 15:00
Počasí: Oblačno, 13°C
Počet diváků: 264
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Zdeněk Žlůva (U), Jiří Hovorka (HL), Marek Bartoušek (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Budweis Hellboys TD - 0:7 - Tomáš Houdek, 59y run (Kamil Roba kick); 11:28
2.čtvrtina
Budweis Hellboys SAF - 0:9; 6:12
Budweis Hellboys SAF - 0:11; 2:13
Budweis Hellboys TD - 0:18 - Kamil Roba, 5y run (Kamil Roba kick); 0:42
3.čtvrtina
Budweis Hellboys TD - 0:25 - Filip Mulica, 66y pass od Kamil Roba (Kamil Roba kick); 9:29
Budweis Hellboys TD - 0:32 - Kamil Roba, 1y run (Kamil Roba kick); 1:30
4.čtvrtina
Budweis Hellboys TD - 0:38 - Tomáš Houdek, 7y run (kick neúspěšný); 11:53
Komentář k zápasu

Po dvou letech se opět utkali karlovarští Warriors na domácí půdě s budějovickými Hellboys. Změn se za tu dobu odehrálo několik. Válečníci změnili stadion za menší v Drahovicích s umělým povrchem a Hellboys se do dospělé jedenáctkové formy fotbalu přihlásili už minulý rok. Rozhodovala zkušenost a fyzické dovednosti.

První čtvrtina se přitom, až na zaváhání z jejího kraje, nesla v rytmu vyrovnané hry. Skóre zápasu otevřel budějovický Houdek už za 32 vteřin a opařil tím obranu domácích, která se ale dokázala oklepat a nastartovat. Útok Warriors na hřišti uměl oproti zápasu s Mustangs zůstat na míči i s ním posouvat. Když už byla endzóna na dostřel, přišel trest, ať formou interceptionu nebo trestuhodně dvojící safety, kterým předcházel špatný snap. Do poločasu se ještě blýsknul univerzál Kamil Roba, který své atletické dovednosti proměnil krátkým během. Stav 0:18 ale nenasvědčoval debaklu. Warriors byli stále v kontaktu.

Zápas se zlomil po přestávce, kdy Roba našel dlouhým 66 yardovým passem Mulicu a dílo bylo téměř dokonáno. Válečníci sice pozičně hráli dobře a systém obrany fungoval, ale exekuce úkolů jednotlivých hráčů byla pomalá nebo nedostatečná. Navíc rotující lajnaři obranou i útokem už hůře sbírali síly. Špatných bloků i tacklů bylo k vidění stále více, než těch dobrých a na tom musejí domácí nejvíce zapracovat, chtějí-li se měřit se zkušenými soupeři. Chuť bojovat už byla znatelnější. Za pekelný jihočeský stroj si body připsalo ještě duo Roba a Houdek a zastavu 0:38 se týmy rozešly. Hellboys se zaslouženým vítězstvím.

Na zápas si v Karlových Varech našlo cestu necelých tři sta fanoušků a byli hlasití, povzbuzovali do samotného závěru a zaslouží si pochvalu za bojovný výkon.

Fotografie ze zápasu