Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
27 : 9
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 10 14 3 0
LIO 3 0 6 0
Statistiky

Datum: 1.4.2017 v 15:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 630
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Pavel Moravec (SJ), Adam Dvořáček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jakub Woleský, 8y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 8:05
Prague Lions FG - 7:3 - Ondřej Šisl, 42y; 4:19
Prague Black Panthers FG - 10:3 - Marek Hruboň, 32y; 0:37
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 17:3 - Petr Plaček, 5y run (Marek Hruboň kick); 9:05
Prague Black Panthers TD - 24:3 - Pavel Klemš, 41y run (Marek Hruboň kick); 5:56
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 27:3 - Marek Hruboň, 22y; 5:46
Prague Lions TD - 27:9 - Tomáš Beránek, 7y pass od Kurtis Walls (kick neúspěšný); 3:18
Komentář k zápasu

První zápas letošního ročníku Bitters ligy a zároveň repríza loňského finále mezi týmy Prague Black Panthers a Prague Lions si nemohla vybrat lepší počasí. Slunečná obloha bez mraku pomohla i tomu, že stadion v Čelákovicích byl více než 600 fanoušky téměř zaplněn a ti tak během zápasu vytvářeli parádní kulisu. Prostě ideální fotbalové odpoledne. 

Úvodní los zápasu vyhráli Prague Lions a zvolili si příjem. Pro Marka Hruboně nebylo, stejně jako po zbytek zápasu, problémem krátké čelákovické hřiště překopnout, a tak Lions začínali na svých 20 yardech. Obrana Panthers ukázala, že se na hřiště po dlouhé pauze opravdu těšila a Lions tak po 3 pokusech byli nuceni puntovat. Na míč tak šli domácí a hned svůj první drive zakončil quarterback Black Panthers Jan Dundáček přesným passem do rukou Jakuba Woleského. Hruboň se při potvrzení nemýlil a PBP se ujímají vedení 7:0. Do konce 1. čtvrtiny už dominovali na hřišti především obrany a oba týmy tak přidaly po jednom field goalu, které proměnili Hruboň a za Lions Ondřej Šisl. 

Ve druhé čtvrtině nedovolila obrana Black Panthers svému soupeři ani bod. Na druhé straně se útoku obhájců titulu podařilo dvakrát skórovat. Nejprve zakončila dlouhý drive domácích 5yardovým během pardubická posila Petr Plaček a Hruboň navyšoval už na 17:3. V polovině druhé čtvrtiny se Pavel Klemš rozeběhl z téměř poloviny hřiště a svým silovým během, při kterém se mu podařilo zbavit několika obránců, si doběhl pro 41yardový touchdown. První polovinu tak zakončil Hruboň úspěšným potvrzením a do šaten se šlo za stavu 24:3 pro Black Panthers.

Druhá polovina zápasu už tolik bodů nenabídla. V polovině 3. čtvrtiny navýšil Hruboň svým 22yardovým field golem vedení domácích již na 27:3. Prvnímu touchdownu Lions byl blízko Kurtis Walls, který si 1 yard od endzóny nechal míč, ale těsně před endzónou fumbloval a míč zalehl Jenšík. Do konce čtvrtiny se podařilo Lions skórovat jejich jediný touchdown zápasu, když americká posila Kurtis Walls našla v endzóně 7yardovým passem Tomáše Beránka. Po vysokém snapu při potvrzení Lions se jejich holder snažil akci zachránit passem do endzóny. Ten ale vystihl cornerback domácích Jakub Šlapák, který se rozeběhl přes celé hřiště, ale byl složen 1 yard od endzóny Lions. Čtvrtá čtvrtina již body nenabídla. Black Panthers se tak povedlo navázat na své vítězství v Czech Bowlu a v úvodním kole Bitters ligy porazili Prague Lions 27:9.

Autor článku: Jakub Folauf

Fotografie ze zápasu