Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Příbram Bobcats
28 : 23
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 12 6 7 3
LIO 0 3 7 13
Statistiky

Datum: 16.4.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 14°C
Počet diváků: 180
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Mikuláš Zouvala (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Filip Haza (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 6:0 - Ashley Bailey, 28y pass od Craig Maynard (kick neúspěšný); 9:16
Příbram Bobcats TD - 12:0 - Fabian Quintana, 95y interception return (2pt run neúspěšný); 5:50
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 18:0 - Craig Maynard, 2y run (kick neúspěšný); 3:08
Prague Lions FG - 18:3 - Ondřej Šisl, 27y; 0:40
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 18:10 - Matúš Lukačik, 15y pass od Kurtis Walls (Ondřej Šisl kick); 6:53
Příbram Bobcats TD - 25:10 - Craig Maynard, 15y run (Sebastián Tesařík kick); 4:45
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 25:16 - Viktor Senčák, 12y run (kick neúspěšný); 11:38
Příbram Bobcats FG - 28:16 - Sebastián Tesařík, 38y; 9:16
Prague Lions TD - 28:23 - Kurtis Walls, 1y run (Ondřej Šisl kick); 5:07
Komentář k zápasu

Velikonoční neděli se rozhodlo strávit na hřišti v Příbrami necelých 200 diváků. Oba týmy přijely s motivací získat první vyhru, protože vstup do Bitters ligy nebyl ani pro jeden tým příliš úspěšný. Coin toss vyhráli Lions a zvolili volbu v druhém poločase. První drive Bobcats zdaleka nepřipomínal útočné trápení z minulého týdne a hned první drive se jim podařilo proměnit v 6 bodů. Potvrzeni kopem ovšem nebylo úspěšné.

Po vzoru o 100% lepšího výkonu útoku se i obrana Bobcats ukázala v lepším světle a držela Lionsky útok daleko od endzóny. Obrana svůj suverenní výkon korunovala 95yardovým interceptionem, který pro touchdown vrátil Fabian Hurtado. Hrou za 2 body se touchdown nepodařilo potvrdit, proto se skóre měnilo na 12:0 pro domácí.

Obrana Bobcats se blýskla i v dalším drivu, kdy dalším interceptionem přispěk Jan Jadrný. Do poločasu se Bobcats podařilo skórovat ještě jednou, a to díky běhu quarterbacka Craiga Maynarda (opět bez potvrzení), zatímco Lions pouze korigovali skóre field golem na 18:3. 

Poločasová přestávka přišla Lions očividně vhod, hned v jejich prvním drivu se jim dařilo hýbat s míčem podstatně efektivněji a poměrně rychle dosáhli díky úspěšně zachycené přihrávce Matúše Lukačika prvního touchdownu. Lionský kicker Ondřej Šisl se nemýlil a rozdíl ve skóre se Lions podařilo stáhnout na pouhých 8 bodů.

Útok Bobcats pokračoval v nasazení z prvního poločasu a další změna skóre na sebe nenechala dlouho čekat. Opět se prosadil quarteback Maynard a i za pomoci prvního proměněného potvrzení kopem zvýšil rozdíl ve skóre na 15 bodů.

Lions zbývala pouze poslední čtvrtina k dosažení vytouženého prvního vítězství v Bitters lize a na jejich nasazení to bylo znát. Nejenže se jim podařilo opět skórovat, o jejich první běhový touchdown se postaral Viktor Senčák, tak i obrana Lions začala přehrávat unaveným dojmem působící Bobcats.

Útoku Bobcats se tak podařilo skórovat už jen field goalem. Z 38 yardů se blýskl nováček seniorského tymu, ještě loni junior, Sebastián Tesařík. Zbývalo 9 minut do konce zápasu a hra se změnila v nervózní přetahovanou o každý yard. K atraktivitě závěru nepřispěla ani spousta prohřešků proti pravidlům na obou stranách.

Lions se ještě podařilo snížit na 28:23 během quarterbacka Kurtise Wallse a potvrzeným kopem. Ani šance, kterou od Bobcats Lions dostali v poslednich vteřinách, na výsledném skóre nic nezměnila. Bobcats pusobili oproti minulému zápasu jako úplně jiný tým a příbramští fanoušci mohli shlédnout výhru. Lions musí počkat minimálně dva týdny. Po bye weeku je čeká doma Ostrava.

Autor článku: Michaela Rom

Fotografie ze zápasu