Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
7 : 27
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 0 0 0
PBP 7 10 10 0
Statistiky

Datum: 28.5.2017 v 13:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 1060
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stanley Hameder (U), Václav Kriesman (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Haza (SJ), Vladimír Ludvík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Kamil Roba, 13y pass od Kurtis Walls (Ondřej Šisl kick); 6:50
Prague Black Panthers TD - 7:7 - Petr Plaček, 6y run (Marek Hruboň kick); 4:10
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:14 - Jakub Woleský, 5y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 10:53
Prague Black Panthers FG - 7:17 - Marek Hruboň, 38y; 4:45
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:24 - Jakub Woleský, 13y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 11:44
Prague Black Panthers FG - 7:27 - Marek Hruboň, 36y; 4:07
Komentář k zápasu

Jeden ze zápasů dlouho očekávaného Bitters Doubleheaderu nabídlo reprízu loňského finále. Prague Lions a Prague Black Panthers se připravovali k zápasu se dvěma různými cíli. Black Panthers chtěli ukázat na žižkovském stadionu, že pokud jsou v plné síle, tak jsou ztělesněním dominance, Prague Lions šli do zápasu s tím, že každá prohra je vzdaluje více a více od vyřazovacích bojů.

Los přisoudil míč Black Panthers a dalo se očekávat, že doposud skvělá běhová hra vedená Janem Dundáčkem bude zraněními prošpikované obraně Lions dělat problém. Opak byl pravdou. Lions dokázali udržet produktivitu Black Panthers na uzdě a po neúspěšném drivu musela bíločerná smečka odkopávat.

Lions v útoku postrádají reprezentačního running backa Lukáše Růžka, kterého v backfieldu nahradil letos dobře hrající „nováček“ Viktor Senčák. Ten hned první akcí dokázal, že jeho hbité nohy budou obraně Black Panthers dělat problémy. Po zahrané screen play posunul Lions o značný kus dopředu a ti pak po několika povedených přihrávkách už byli na dostřel endzóny. Zkompletovaná přihrávka po ose Kurtis Walls – Kamil Roba skončila touchdownem a po úspěšném potvrzení Ondřeje Šisla se mohli Lions radovat z vedení 7:0. To byl bohužel pro lionský útok jediný zápis na výsledkovou tabuli. Z několika dobře se vyvíjejících drivů, které však postrádaly kýženou koncovku, nedokázali Lions získat jediný bod.

Black Panthers vsadili ve svém druhém útočném drivu i přes nepovedený začátek na jejich v letošní sezóně skvěle fungující recept, dobrá běhová hra a dobře mířené přihrávky do otevřené obrany soupeře. Útok dokázal s míčem úspěšně hýbat a po povedeném běhu Petra Plačka připsali Black Panthers na scoreboard své první body v zápase. I přes posunutý field goal kvůli penaltě za dvanáct hráčů na hřišti se Marek Hruboň nemýlil a kopem za jeden bod vyrovnal na 7:7.

V dalším útočném drivu Black Panthers, který se vyvíjel stejně jako předchozí, si pro svůj první touchdown v zápase došel Jakub Woleský, kdy po přihrávce od Jana Dundáčka zkrotil míč ve svých rukách. Hruboň se opět nemýlil. 7:14 pro Black Panthers.

Obrana nedovolila Lions nic víc než punt. Z následného drivu, který ozdobila povedená akce Pavla Klemše, kdy si z puntové formace doběhl pro 15yardový první down, dokázal útok přidat další body. Marek Hruboň se většinou ze vzdálenosti kratší jak 40 yardů od branky nemýlí a dokázal tentokrát ze vzdálenosti 38 yardů vtěsnat míč mezi tyče. Náskok se tak zvýšil na 10 bodů.

V prvním poločase se kromě neproměněného field goalu Marka Hruboně v závěrečných sekundách už nic významného nestalo, a tak šly oba celky do šaten za stavu 7:17.

Do druhého poločasu vlétli Black Panthers povedeným returnem, kdy Ladislav Jenšík donesl míč až na hranici 20 yardů. Z této vzdálenosti už neměl útok sebemenší problém skórovat a po úspěšné přihrávce Jana Dundáčka opět do rukou Jakuba Woleského, který si připsal svůj druhý touchdown v zápase, navýšili Black Panthers své vedení na poklidný náskok 17 bodů.

Lions se nadále trápili a obrana Black Panthers je opět zastavila. Z následného drivu si připsal Marek Hruboň svůj druhý úspěšný field goal ze vzdálenosti 36 yardů. Po jeho pokusu svítil na tabuli výsledek 7:27, což přimělo trenéra Black Panthers k vystřídání celý zápas skvěle hrajícího Jana Dundáčka. Za centra se v útoku postavil Pavel Mráz a za pomoci running backa Petra Nováka si připisovali plusové yardy. Na body to však nestačilo, a tak se oba týmy rozešly s výsledkem 7:27 pro Black Panthers.

Black Panthers si upevnili vedoucí pozici v tabulce a se sedmi výhrami si zajistili postup do playoff, pro Lions tato porážka znamená, že je každé klopýtnutí v dalších čtyřech utkáních vzdálí od vytoužených vyřazovacích bojů.

Zápas doprovázelo krásné slunečné počasí a každý z tisícovky fanoušků, kteří na stadion dorazili, si jistě přišel na své. Povedené akce, tvrdé střety, emoce, to vše zápas nabídl a byl skvělou reklamou pro americký fotbal v České republice.

Autor: Lukáš Tančinec

Fotografie ze zápasu