Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
13 : 13
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 7 3 3
STE 0 0 0 13
Statistiky

Datum: 4.6.2017 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 21°C
Počet diváků: 220
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Vladimír Ludvík (U), David Hájek (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Haza (SJ), Adam Dvořáček (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jakub Woleský, 4y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:21
3.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 10:0 - Marek Hruboň, 18y; 8:06
4.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 13:0 - Marek Hruboň, 32y; 6:57
Ostrava Steelers TD - 13:7 - Dominik Dvorský, 4y run (Jiří Šimečka kick); 4:29
Ostrava Steelers TD - 13:13 - Luke Wildung, 3y pass od Michal Dudek (kick neúspěšný); 0:00
Komentář k zápasu

V pražské Hostivaři jsme byli svědky opravdu velké defenzivní bitvy, která si (dost neobvykle) nenašla vítěze. Už před samotným kickoffem se nad hřištěm začala stahovat mračna, což prozrazovalo vývoj celého zápasu. 

O úvodní kickoff se za ustupujícího deště postarali zatím neporažení Prague Black Panthers. První čtvrtina nenabídla pro diváky nic extra zajímavého a jen podtrhla tón, ve kterém se nesl zbytek zápasu, kdy na hřišti dominovaly především obrany obou týmů z čela tabulky. Jedinou větší událostí bylo zraněný starting RB PBP Pavla Klemše, který tak doplnil na zápasové marodce “kolegu” z backfieldu Petra Plačka. K tomu přičtěme několik zranění v ofenzivní lajně pražského týmu a máme z toho opravdu dlouhý den pro běhový útok PBP proti tvrdé ocelářské obraně. 

Na první body zápasu jsme si tak museli počkat až téměř na závěr poločasu, kdy se osvědčila letošní populární spolupráce mezi Janem Dundáčkem a Jakubem Woleským. Vysoký stožár PBP necelé 3 minuty před koncem poločasu zachytil pass od reprezentačního quarterbacka a po Hruboňově potvrzení se šlo do šaten za stavu 7:0 pro PBP. 

Druhá polovina nabídla bodů o poznání více. O první body druhého poločasu se postaral ve třetí čtvrtině Marek Hruboň, který bez problémů proměnil 18 yardový field goal. Po následném nepovedeném pokusu zhruba z poloviny hřiště si v půlce poslední čtvrtiny spravil chuť a pohodlně navýšil vedení Panthers na 13:0. 

Ostrava ale rozhodně nesložila zbraně. 5 minut před koncem zápasu se nadechla k obrovskému tlaku, který vyústil v 4yardový běhový touchdown nikoho jiného než Dominika Dvorského. Steelers tak stáhli na rozdíl jediného touchdownu. Pokud by se jim tedy povedlo skórovat a následně potvrdit, odvezli by si (vzhledem ke zbývajícímu času) domů první letošní výhru proti PBP. To se zatím v této sezoně nikomu nepovedlo. A nepovedlo se to ani Ostravě. Ostrava sice skórovala v poslední vteřině zápasu touchdown po ose Dudek - Wildung, ale následné potvrzení zblokoval v infarktovém závěru defenzivní end a kapitán PBP Jan Šimánek. 

Po těžkém zápase s Ostravou mají PBP na programu domácí zápas v Čelákovicích s trápící se Trnavou. Na Ostravu čeká cesta do Pardubic, kde se utká se Stallions. Bude to zápas druhého se třetím a ve hře je výhoda domácího prostředí v semifinálovém duelu.

Auto článku: Jakub Folauf

Fotografie ze zápasu