Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  Bitters liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
61 : 0
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 38 16 0 7
BUL 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 11.6.2017 v 16:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 73
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Šimon Zouvala (U), Pavel Moravec (HL), Jan Hubálek (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Matthew Vinal, 82y kick-off return (Marek Hruboň kick); 11:47
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Petr Plaček, 9y run (Marek Hruboň kick); 10:07
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jakub Woleský, 8y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:55
Prague Black Panthers TD - 28:0 - Jan Wajtr, 63y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 6:46
Prague Black Panthers TD - 35:0 - Stanislav Kolařík, 2y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 5:03
Prague Black Panthers FG - 38:0 - Marek Hruboň, 43y; 0:00
2.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 40:0; 9:52
Prague Black Panthers TD - 47:0 - Jan Dundáček, 18y run (Marek Hruboň kick); 5:32
Prague Black Panthers TD - 54:0 - Petr Plaček, 59y run (Marek Hruboň kick); 2:00
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 61:0 - Marek Daník, 29y interception return (Marek Hruboň kick); 4:20
Komentář k zápasu

Přijet hrát v opravdu horký den v 21 lidech do Prahy proti neporaženým Prague Black Panthers, za to si rozhodně trnavští Bulldogs zaslouží velký respekt. I přes veškeré problémy a rozsáhlou marodku, se kterou se celou sezónu potýkají, se rozhodli, že tento ročník dohrají se ctí. Jak finální skóre 61:0 napovídá, průběh zápasu byl naprosto jednoznačný. I tak ale naši slovenští sousedi hráli do poslední akce a nechtěli dát domácím nic zadarmo.

Co ale Trnavě upřít lze, je začátek zápasu, do kterého vstoupili opravdu ospale. Hned v první akci zápasu si nechali vrátit kickoff americkou zbraní PBP Mattem Viňalem až do své endzóny. 7:0 a PBP šli na kickoff. A opět u toho byl Viňal, který tentokrát zachytil krátký, perfektně umístěný sky kick (vysoký výkop) Marka Hruboně. Na hřiště se tak dostal útok Panthers. Netrvalo to dlouho a již uzdravený running back pražského týmu Petr Plaček si našel cestu do endzóny Trnavy. 14:0 pro domácí. Na lajnu se tak opět postavil kickoff PBP a Hruboň i napodruhé kopl naprosto přesný sky kick, tentokrát na druhou stranu hřiště a pro míč si doběhl safety pražského týmu Ladislav Jenšík. Pár vteřin na to, už slavil svůj touchdown po passu od Jana Dundáčka Jakub Woleský - 21:0. Nutno dodat, že vše výše zmíněné se stalo během prvních 2 minut a 5 sekund zápasu a trnavskému sebevědomí to rozhodně nepřidalo.

Do konce první čtvrtiny se ještě podařilo po passech Dundáčka skórovat Janu Wajtrovi a Stanislavu Kolaříkovi. První čtvrtinu pak završil 43yardovým field goalem Marek Hruboň a na scoreboardu svítilo hrozivých 38:0 a o zápase bylo i v vzhledem k dosavadnímu průběhu v podstatě rozhodnuto. Do poločasu se ještě podařilo skórovat i pražské obraně, když trnavská ofenzivní lajna neustála tlak v blízkosti vlastní endzóny a PBP tak zaznamenali safety. Na body obrany pak navázali Dundáček s Plačkem dvěma běhovými touchdowny a udali tak finální skóre poločasu 54:0. 

Druhá polovina se i vzhledem k vysoké teplotě a běžícímu Mercy rule víceméně dohrávala a na straně pražanů tak dostali opravdu velký prostor víceméně všichni náhradníci na obou stranách míče. Jedinými body druhého poločasu byl interception Marka Daníka vrácený 29 yardů do endzóny hostujícího týmu. PBP tak napravili zaváhání z minulého kola proti ostravským ocelářům, na druhé straně Trnava stále čeká na první výhru této sezóny.

V posledním zápase základní části přivítají PBP za 14 dní na domácím hřišti Příbram. Na stejného soupeře narazí Trnava tuto sobotu.

Autor článku: Jakub Folauf

Fotografie ze zápasu