Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
27 : 12
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 7 6 7 7
BLD 0 12 0 0

Datum: 3.6.2017 v 14:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 153
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Petr Márai (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Filip Ondrášek, 2y run (Martin Herman kick); 7:50
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 13:0 - Martin Herman, 9y pass od Filip Ondrášek; 11:50
Ústí nad Labem Blades TD - 13:6 - Petr Weinhöfer, 2y pass od Jan Bláha; 3:21
Ústí nad Labem Blades TD - 13:12 - Petr Hejna, 29y pass od Jan Bláha; 1:10
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 20:12 - Martin Herman, 17y pass od Filip Ondrášek (Martin Herman kick); 7:43
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 27:12 - Daniel Schmied, 14y run (Ivan Baykalov kick); 11:15
Komentář k zápasu

Do sluncem zalitého brněnského Bystrce přijelo Ústí nad Labem Blades. V odvetném zápase zde Sígrs hájili svoji neporazitelnost.

Skóre otevřel až téměř v osmé minutě talentovaný quarterback Sígrs – Filip Ondrášek. Se svým útokem se mu podařilo překonat celé hřiště, aby pak 2yardovým během překonal lajnu a zajistil tak první bodový zisk domácích, který svým kopem potvrdil Martin Herman.

Druhá čtvrtina byla na body o poznání bohatší než ta první, především pro hosty. Nejprve opět bodovali Sígři, a to 9yardovým passem od Ondráška na Martina Hermana. Pak ale Sígrs zkoušeli potvrzení za dva body, které se nepovedlo. Od té doby se jim smůla lepila na kopačky a brněnská obrana nechala ústeckého quarterbacka Jana Bláhu hned dvakrát v klidu skórovat. Na průběh těchto akcí s bodovým ziskem, mělo pravděpodobně vliv vyloučení kapitána brněnské obrany Tomáše Kuparowitze, za faul na jednoho z hostů. První body Blades ukořistil Petr Weinhöfer, který zachytil krátký 2yardový pass. Podruhé to byla krásná trefa dlouhá 29 yardů na Petra Hejnu. Aby dohnali Ústečtí bodovou ztrátu, v obou případech zkoušeli cestu potvrzení po zemi. Ani jeden z těchto pokusů se ale nepovedl. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 13:12.

Během přestávky se domácí sebrali a po zbytek zápasu tahali za delší konec provazu. Ještě jednou se prosadil wide receiver Martin Herman, když zachytil 17yardový pass od svého quarterbacka. Bodový zisk si také sám potvrdil trefou přímo mezi tyče. 

Nebyl by to zápas Sígrů, kdyby si cestu do endzóny neprorazil také brněnský matador s číslem 19, Daniel Schmied. To se mu povedlo ke konci poslední čtvrtiny, a pojistil tak výhru svého týmu nad Blades. O poslední úspěšný kop se zasloužil Ivan Baykalov, který ještě konečné skóre upravil na 27:12. 

Tento zápas definitivně rozhodl o složení týmů do Silver Bowlu. Letošní finále bude bitva o Štatl, ve které se utkají Sígrs a Alligators. Oba týmy mají navíc zajištěný postup do rozšiřující se Bitters ligy. Na duel těchto dvou rivalů ale nemusíme čekat až do července. Osmé kolo základní části přinese toto derby už v sobotu 10. 6. od 18:00, kde jinde než v „Bástru“. 

Autor článku: Radka Balajková