Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Alligators
44 : 41
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
ALL 0 16 20 8
PTR 7 12 8 14

Datum: 17.6.2017 v 16:00
Počasí: Trvalý déšť, 17°C
Počet diváků: 127
Rozhodčí: Ján Polák (R), Jan Klimeš (U), Martina Piskačová (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 0:7 - Marek Babák, 8y pass od Van Parker (Marek Babák kick); 9:01
2.čtvrtina
Brno Alligators TD - 8:7 - Leoš Janďourek, 4y run (Leoš Janďourek 2pt run); 10:20
Pilsen Patriots TD - 8:13 - Martin Loukota, 40y pass od Van Parker; 7:47
Brno Alligators TD - 16:13 - Leoš Janďourek, 3y run (Jan Nestr 2pt run); 3:30
Pilsen Patriots TD - 16:19 - Van Parker, 2y run (2pt run neúspěšný); 0:50
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 22:19 - Tomáš Fortelný, 3y run (2pt run neúspěšný); 7:18
Brno Alligators TD - 30:19 - Jan Nestr, 3y run (Jan Nestr 2pt run); 2:49
Pilsen Patriots TD - 30:27 - Lukáš Kadlec, 28y pass od Van Parker (David Hlaváček 2pt pass od Van Parker); 2:07
Brno Alligators TD - 36:27 - David Kilian, 32y run (2pt run neúspěšný); 0:42
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 36:33 - Van Parker, 8y run (2pt run neúspěšný); 10:37
Brno Alligators TD - 44:33 - David Michálek, 18y pass od Tomáš Fortelný (Pavel Jordan 2pt pass od Tomáš Fortelný); 8:16
Pilsen Patriots TD - 44:41 - Van Parker, 3y run (Lukáš Kadlec 2pt pass od Van Parker); 5:12
Komentář k zápasu

Hodinu před začátkem zápasu se spustil déšť, který vydržel padat s různou intenzitou po celou dobu zápasu. Povětrnostní podmínky měly bezprostřední vliv na hru obou týmů, kupodivu přesně opačnou. Zatímco quarterback domácího týmu Tomáš Fortelný měl co dělat, aby zkrotil míč po snapu, jeho protějšek na straně druhé, americká posila Plzně Van Parker Jr., neměl s deštěm žádný problém a házel jeden pas za druhým. Patrioti posilnění šikovným importem záhy rezignovali na hru po zemi a svůj gameplan postavili na passech Parkera a jeho bězích. Aligátoři se naopak konzistentně posouvali převážně po zemi.

Alligators vyhráli los a zvolili volbu v druhém poločase, což se ukázalo jako klíčové rozhodnutí. V první čtvrtině se kupily nepřesnosti na obou stranách míče. Aligátoři se při svých prvních drivech pokoušeli střídat běhy s passy, ale při jednom pasovém pokusu Tomáš Fortelný ztratil míč a do útoku tak šla Plzeň. Dobré pozice na hřišti využil Parker, který našel v endzóně domácích volného Marka Babáka. Brno odpovědělo dravým během Leoše Janďourka a zvolilo potvrzení za dva body, které bylo úspěšné. Patrioti bez respektu a tvrdě odpověděli dlouhým passem, jež zachytil Martin Loukota. Na míči byli opět Aligátoři, kteří postupným útokem po zemi, zakončeným dalším touchdownem Leoše Janďourka a úspěšnou dvoubodovou konverzí, upravili skóre na 16:13. Hosté však neponechali nic náhodě a energické představení Parkera pokračovalo, když necelou minutu před koncem poločasu upravil vlastním během skóre na 16:19.

Aligátoři vstoupili do druhého poločasu šťastnější nohou a první drive dokázal zachránit Tomáš Fortelný, jenž po špatném snapu zpracoval míč a sám doběhl do endzóny, potvrdit touchdown se nepovedlo. Obrana povzbuzená dobrou hrou útoku zastavila Patrioty a poslala na hřiště svůj útok. Aligátoří útočná lajna se rozjela do tempa a bez problémů blokovala pro další běhové akce, na konci tažení přes celé hřiště byl Jan Nestr, který si touchdown dalším během také potvrdil a upravil skóre na komfortních 30:19 pro Aligátory. Dění na hřišti však vyhecovalo plzeňského quarterbacka k ještě lepšímu výkonu, když dlouhou bombou našel Lukáše Kadlece a pak pro dva body Davida Hlaváčka. Stav 30:27 a bitva pokračovala. Rozjetý útok domácích nezaváhal a dlouhým během uklidnil promoklou střídačku i fanoušky David Kilian – 36:27.

Linebackeři Brna začali lépe pokrývat své zóny a tak začal Parker stále častěji využívat i svých hbitých nohou. Nakonec si dokázal doběhnout i pro další touchdown a stáhnout stav na 36:33. Domácí útok držel nastolené tempo a svůj další drive dokázal vzduchem završit Tomáš Fortelný po spolupráci s Davidem Michálkem a následně Pavlem Jordanem za dva body – 44:33. Tři minuty poté opět atletický Parker po zemi a pak passem na Lukáše Kadlece za dva body snížil na stav 44:41. Na míč šli Aligátoři a vypadalo to, že je hotovo. Po dobře provedených blocích celého týmu si pro dlouhou hru běžel spolehlivý Jan Nestr, ten však pod tlakem neudržel balón a plzeňský orchestr byl i se svým dirigentem opět na hřišti. První down hostí a vzápětí další po krásné kompletní přihrávce, kterou však v následném běhu pod tvrdým tlakem domácí obrany plzeňský receiver neudržel a ztratil míč. Drama tak ukončil zakleknutím domácí quarterback Fortelný.  

Autor článku: Jan Raspopčev          

 
Fotografie ze zápasu