Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  2.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
13 : 45
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 7 0 6
BLD 12 0 14 19

Datum: 17.6.2017 v 15:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 95
Rozhodčí: Filip Malý (R), Milan Remeš (U), Lukáš Přikryl (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:6 - Jakub Lukášek, 8y pass od Jan Bláha; 9:29
Ústí nad Labem Blades TD - 0:12 - Jakub Valjent, 7y run; 1:56
2.čtvrtina
Prague Hippos TD - 7:12 - Zdeněk Maslanik, 3y run (Jakub Kováč kick); 10:29
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:19 - Petr Hejna, 60y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 8:21
Ústí nad Labem Blades TD - 7:26 - Petr Weinhöfer, 1y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 3:24
4.čtvrtina
Prague Hippos TD - 13:26 - Nikola Antoš, 6y run (kick neúspěšný); 11:55
Ústí nad Labem Blades TD - 13:33 - Petr Hejna, 12y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 6:53
Ústí nad Labem Blades TD - 13:39 - Petr Hejna, 14y run (kick neúspěšný); 3:58
Ústí nad Labem Blades TD - 13:45 - Matěj Sahula, 47y interception return (kick neúspěšný); 3:41
Komentář k zápasu

Na pražském Motorletu se uskutečnil zápas devátého kola základní části 2.Ligy mezi Prague Hippos a Ústí nad Labem Blades. Pro domácí byl cíl jasný, připsat si první letošní výhru. Zato pro Blades, bez ohledu na dnešní výsledek, bude zásadní zápas příští týden, kdy půjde o to, kdo bude celkově třetí. A tak Blades dnes mohli hrát v klidu a zkoušet nové akce. 

Zápas začali Blades příjmem a hned na konci jejich úvodního drivu se radovali z prvního touchdownu, který si připsal po zachycení přihrávky Lukášek, 0:6. Po několika nepovedených drivech se v úvodní periodě prosadil ještě Valjent Zyardovým během a jelikož i tento touchdown se hostům nepodařilo potvrdit, vedli Blades po první čtvrtině 0:12. Pokud bodově patřila první čtvrtina hostům, tak v druhé to bylo přesně naopak. Nejprve na jejím počátku si připsal běhový touchdown Maslanik a Hippos snížili na 7:12. Další body se v prvním poločase sice nekonaly, ale i tak bylo k vidění několik velice povedených akcí. Jednou z nich byl i zachycený interception domácího safetyho Hanka při čtvrtém downu. Na druhé straně Blades předvedli úspěšný drive na samém konci poločasu, bohužel pro ně bylo jejich snažení zastaveno píšťalkou rozhodčího, který oznámil konec první půle.

První půle ukázala, že by se mohlo jednat o vyrovnaný zápas a zajímavou podívanou, to ovšem nechtěli dopustit hostujicí Blades a během druhé půle doslova přejeli svého soupeře. Jako první tuto bodovou smršť začal Hejna, který zachytil přihrávku od Bláhy a připsal si nejdelší skórující akci v zápase, a to 60 yardů. O 5 minut později ho následoval Weinhöfer dalším touchdownem a skóre bylo 7:26. Domácí Antoš se na začátku poslední čtvrtiny ještě pokusil o zdramatizování výsledku svým touchdownem, ale to byla poslední změna skóre od domácích. Ve zbytku čtvrtiny už skórovali jenom Blades. Nejprve se dvakrát za sebou prosadil Hejna a poté zakončil tento vyvedený úsek hry pro Blades Sahula, který si zaznamenal interception return touchdown a dal také poslední body zápasu, 13:45. Na tomto výsledku nic nezměnil ani interception domácího Kadeřábka a tak si Blades připsali třetí výhru v sezóně.

Příští týden, v posledním kole 2.Ligy, zavítají Hippos do Brna na zápas proti účastníkovi Silver Bowlu Sígrs. Naopak Blades doma vyzvou plzeňské Patriots v přímém souboji o třetí místo v tabulce.

Autor článku: Vlastimil Liehne