Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2017  /  3.Liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Mustangs
42 : 0
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 7 14 21 0
DRA 0 0 0 0

Datum: 6.5.2017 v 11:00
Počasí: Zataženo, 15°C
Počet diváků: 100
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stanley Hameder (U), Pavel Voráček (HL), Filip Pachulski (LJ), Lukáš Přikryl (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 7:0 - Tomáš Kraus, 4y pass od Jan Nevyjel (Jan Kraus kick); 1:04
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 14:0 - Tomáš Kraus, 8y pass od Jan Nevyjel (Jan Kraus kick); 9:25
Prague Mustangs TD - 21:0 - Jakub Kilian, 31y pass od Jan Nevyjel (Jan Kraus kick); 3:42
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 28:0 - Jaroslav Linek, 4y run (Jan Kraus kick); 11:32
Prague Mustangs TD - 35:0 - Jakub Kilian, 30y pass od Jan Nevyjel (Jan Kraus kick); 8:48
Prague Mustangs TD - 42:0 - Karel Poláček, 55y punt return (Jan Kraus kick); 5:55
Komentář k zápasu

První ze dvou sobotních zápasů na Motorletu byl souboj Prague Mustangs, kteří chtěli potvrdit roli vedoucího týmu skupiny Sever třetí ligy proti nováčkovi z Hradce Králové. Hradečtí byli povzbuzeni týden starou výhrou doma proti Trutnovu Rangers a chtěli na tento úspěch navázat. Krom domácího prostředí měli Mustangs ještě druhou výhodu - na sidelině byl vidět velký rozdíl v počtu hráčů, kdy proti dvaadvaceti Drakům nastoupilo padesát jedna Mustangů. Na míči začínali domácí, kteří hned dokázali ušít pohledný drive, kdy ve dvanácti akcích přešli celé hřiště a donesli i míč až do endzóny. Touchdown z toho ale bohužel kvůli holdingu nebyl, a když pak Jan Kraus minul field goal, mohli se hosté radovat z ubráněné nuly. 

Následně se na hřišti prostřídaly obě obrany s tři a ven, aby nakonec dění na hřišti rozčeřil Petr Sedlák svým první inteceptionem (nakonec v tomto zápase zachytil celkem tři). Vhozenou rukavici 20 yardů od endzóny využil Janek Nevyjel, který hodil svůj první passový touchdown v zápase (4yardový pass na Tomáše Krause). Tato dvojice po chvíli vyčarovala i druhý touchdown a po 8yardovém passu Mustangs navýšili na 14:0, aby ještě o něco později Nevyjel překvapil sympaticky hrající obranu Dragons potřetí vzduchem. To na čtvrtý down našel dlouhým passem skvěle hrajícího Jakuba Kiliána, který si připsal 30yardový touchdown. Do kabin se tak ocházelo za stavu 21:0.

Trenéři Dragons se ještě pokusili své mužstvo nabudit během přestávky. Všechny naděje ale byly pohřbeny když quarterback hostí Jan Novotný hned první akcí po poločase hodil interception, tentokrát do rukou Karla Poláčka. Tento hráč si o něco později připsal další interception a na konci třetí čtvrtiny pak i skóroval z punt returnu (jeho již druhý return pro touchdown tuto sezónu). Zároveň Mustangs přidali ještě dva touchdowny - jeden po zemi a jeden vzduchem. Poslední čtvrtina už utekla rychle a i hra Dragons se ke konci zápasu zlepšila. Pražský tým tak v zápase potvrdil svou roli favorita a komplexní výkon ve všech třech fázích hry. Dragons pak budou muset zapracovat zejména na passové hře, a to jak v obraně, tak v útoku. Hradečtí quarterbaci totiž hodili v zápase více interceptionů do rukou obrany (6), než kompletních passů na své hráče (4). Na druhé straně pak obdrželi čtyři touchdowny vzduchem. Příležitost je čeká již za dva týdny, kdy se znovu utkají s Mustangs, ale tentokrát jim bude hrát do rukou výhoda domácího prostředí.

Autor článku: Filip Kacerovský